Search

10-daagse autorondreis Schatkamer van Galicië

Tijdens deze 10-daagse Paradores rondreis duikt u in de geheimen van de wijn van Ribeira Sacra in Galicië, een unieke en landelijke omgeving. U maakt kennis met de pittoreske dorpen, groene valleien en diepe kloven. Bovendien kunt u de wijnbouw en bodega’s bezoeken van deze heerlijke witte wijn.

Dag 1 en 2: Santiago de Compostela of Porto
Na aankomst op de luchthaven van Porto hebben we voor u een fijn hotel geboekt, zodat u kunt kennismaken met de stad van aankomst. U overnacht in Pousada de Virxe of gelijkwaardig in Santiago de Compostela. Naar wens kunnen we ook voor u de Parador De Santiago de Compostela reserveren (tegen meerkosten).

Dag 3: Porto of Santiago – Verin (ca. 180 km)
Vanuit Porto of Santiago de Compostela rijdt u naar Verin. Deze behoort tot de oudste archeologische plaatsen in het gebied, bekend om het aardewerk en vondsten uit de Neolithische tijd. Deze werden opgegraven in de stad Santa Ana. In de grotten zijn de sculpturen van Abedes te bewonderen. Een reis naar het nabijgelegen natuurpark do Invernadoiro is zeker de moeite waard. U geniet hier van 1 nacht in de Parador de Verin.

Dag 4: Verin – Monforte (ca. 120 km)
De tweede etappe van uw reis is het stadje Monforte, daterend uit 900-600 v.Chr . Het heeft een rijk cultureel erfgoed, waaronder het Benedictijnse klooster van San Vicente, de buitenplaats Condal, de oude brug, het Santa Clara klooster en het klooster van San Jacinto. Monforte is een uitstekend uitgangspunt voor een reis naar de Ribeira Sacra, waar de hele schilderachtige schoonheid van de omgeving, met zijn spectaculaire kloven en weelderige vegetatie is te zien. In de omgeving zijn er veel kloosters die bescherming boden aan de vervolgden tijdens de Middeleeuwen – de naam van de regio ” Ribeira Sacra”. U verblijft hier 1 nacht in de Parador de Monforte de Lemos.

Dag 5 en 6: Monforte de Lemos – Estevo (ca. 40 km)
Vandaag loopt de route naar Santo Estevo. De talrijke kapelletjes genesteld aan de oever van de rivier de Sil, werden in de 6e eeuw gesticht door de twee heiligen San Martín en San Fructuoso de Braga Dumiense. Vandaag de dag kunt u deze kapellen het best zien vanaf de rivier de Sil, tijdens een excursie per catamaran bijvoorbeeld. U passeert vele kloosters en Zönobien die langs de rivier liggen. Ook aanbevolen is een bezoek  aan de meer dan honderd wijnhuizen, diverse wandelingen op de verharde voormalige koninklijke wegen en uitstapjes naar de verscholen heilige plaatsen van de kluizenaar, uit het begin van de Middeleeuwen – ver weg van de alledaagse drukte van het dagelijks leven. U geniet hier van 2 nachten in de Parador de Santo Estevo.

Dag 7: Estevo – Baiona (ca. 140  km)
De historische stad Baiona gaat terug naar de tijd van de Romeinen. Echter, de belangrijkste datum in de geschiedenis van het dorp is de eerste maart 1493. Deze dag ontmoet in de haven een zekere Pinta een Baiona, dus dit werd de eerste Europese stad waarin het nieuws van de ontdekking van Amerika vandaan kwam. In deze mooie badplaats is er veel te zien, zoals de kerk van Santa Maria de Baiona of de vesting Monterreal waar de Parador is gehuisvest. U verblijft hier 1 nacht in de Parador de Baiona.

Dag 8 en 9: Baiona – Tui (ca. 45 km)
Uw laatste stop is het dorp van Tui, een grensstadje en slechts gescheiden door een brug met Portugal. Het biedt vele prachtige plekken zoals het fort en de kathedraal die op het hoogste punt van de stad staat. In de stad ziet u de oude kerk van Santo Domingo en de moderne religieuze gebouw in San Francisco. U moet zeker even naar de overkant naar Portugal gaan, gelegen aan de andere oever van de rivier de Miño. U verblijft hier 2 nachten in de Parador de Tui.

Dag 10: Thuisreis Parador de Tui – Porto (ca. 120 km)
Vandaag vertrekt u weer of kunt u uw verblijf verlengen in Santiago de Compostela of Porto.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
02/01 – 15/03€ 595
16/03 – 31/10€ 795
01/11 – 15/12€ 685
Prijzen per persoon/ kerst & nieuwjaar 2024 reeds volgeboekt!

Inbegrepen:

 • autorondreis Paradores volgens programma:
 • 9 overnachtingen met ontbijtbuffet  waarvan:
  7 nachten in Paradores en:
  2 nachten in 4-sterrenhotel in Porto of Santiago
 • 2 pers. kamer met bad/douche/toilet

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden
 • entreegelden
 • evt. toeslag verblijf in Parador de Santiago de Compostela  of een Pousada in Porto e.o. 

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan