Search

Parador Los Reyes Católicos *****

Parador de Santiago de Compostela is de topper van de Paradores keten. Het is – volgens de overlevering – het oudste hotel ter wereld en verschaft al sinds de 14e eeuw onderdak aan pelgrims die vaak maanden hadden gelopen naar bedevaartsoord Santiago de Compostela. Deze schitterende, extra luxe 5 sterren Parador, genaamd ‘Hostal dos Reis Católicos’ beschikt over maar liefst 4 kloostergangen. De Parador heeft 120 kamers.

Uw kamer:
De spectaculaire kamers zijn voorzien van vele elementen uit vroegere tijden, maar bieden ook modern comfort.  De zeer bijzondere kamers zijn voorzien van veel elementen uit vroegere tijden en zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (Canal+ en satellietkanalen) kluisje en minibar.

Faciliteiten:
De Parador is zeer luxueus ingericht en heeft een receptie, bar, verschillende salons, airconditioning, lift, winkel en garage. Het ontbijt is in buffetvorm. Er zijn twee restaurants; ‘Dos Reis’ is zeer chique en elegant, ‘Enxebre’ is wat meer ontspannen. In beide worden uitstekende gerechten geserveerd, zoals vis uit de Atlantische Oceaan en vlees uit de streek. De wijnkelder bevat zeer goede wijnen. In Enxebre ligt het accent meer op streekgerechten uit Galicië zoals traditionele appelpannenkoeken en room met karamel.

Ligging:
De Parador ligt op het Plaza do Obradoiro, vlak naast de beroemde kathedraal. Rond dit plein ligt een groep historische gebouwen zoals de kathedraal met barokke gevel, het Convento de Santo Domingo de Bonaval met een Galicisch volksmuseum en het Convento de San Martiño Pinario. Pelgrims, maar ook luxe reizigers bezoeken al sinds eeuwen in groten getale deze stad. In de stad vindt u 46 kerken, 114 kerkklokken en 288 altaren.