Zoek

Reisvoorwaarden

PARADORESREIZEN REISVOORWAARDEN:

Bij boeking gaat u akkoord met deze voorwaarden.

ALGEMENE VOORWAARDEN:

 1. Wij confirmeren ons aan de ANVR Reisvoorwaarden https://www.anvr.nl/reizigersvoorwaarden.pdf
 2. U heeft bij ons altijd een optie van 5 werkdagen (m.u.v. reserveringen gemaakt binnen 3 weken voor vertrek)

BETALINGSVOORWAARDEN:

 1. Voor alle boekingen is er een aanbetaling van € 100 per persoon.
 2. Het restantbedrag van uw reissom dient uiterlijk 28 dagen voor aanvang van uw reis bij ons binnen te zijn.
 3. Boekingen gemaakt binnen 28 dagen voor aankomst dienen direct aan ons te worden voldaan.          Binnen 28 dagen voor vertrek hanteren wij onderstaande ANVR annulerings-voorwaarden
 • Bij annulering tot 28 dagen voor vertrek  zijn de kosten de aanbetaling € 100 per persoon
 • Van 28e dag tot 21e dag voor aankomst zijn de kosten 40% kosten van het totaalbedrag
 • Van 21e dag tot 14e dag voor aankomst van uw reis: 50% kosten van het totaalbedrag
 • Van 14e dag tot 5e dag voor aankomst van uw reis: 75% kosten van het totaalbedrag
 • Van 5 dagen  tot de vertrek dag 90% kosten van het totaalbedrag
 • Op aankomst dag of tijdens de reis 100% kosten

Wij adviseren u ten zeerste een annulering/reisverzekering af te sluiten i.v.m. ziekte, familieomstandigheden, ongelukken of terughalen i.v.m. ongeluk/ziekte.
Kijk op de gespecialiseerde website: http://www.europeesche.nl
Hier kunt u verzekeringen direct online afsluiten en uw polis uitdraaien.

BOEKINGS-EN RESERVERINGKOSTEN
FD Travel Group/Paradoresreizen rekent bij directe boekingen GEEN reservering- of boekingskosten. Ook indien u zelf uw reis bij ons wilt samenstellen, rekenen wij hiervoor géén extra kosten. Indien u onze reizen liever boekt via een ANVR/SGR reisbureau (vermeld op deze website) dan kan betreffend reisbureau bij boeking van onze reizen wél boeking- en/of reserveringskosten in rekening brengen!

WIJZIGING PROGRAMMA
Het kan voorkomen dat bepaalde excursies en/of bezienswaardigheden niet bezocht kunnen worden. Tevens kunnen sluitingstijden van winkels en banken afwijken.

RECLAMECODE REISAANBIEDINGEN
Paradoresreizen conformeert zich volledig aan de Reclamecode Reisaanbiedingen. In deze code wordt gesteld dat aanbieders gehouden zijn correcte en duidelijke prijzen te hanteren. Indien op het moment van publicatie een toeslag m.b.t. vervoerskosten, heffingen/belastingen niet bekend is of wordt verhoogd, mag de toeslag later alsnog in rekening worden gebracht.

VOORBEHOUD BTW/VAT
Indien de Spaanse of Portugese VAT-tax wordt verhoogd of verlaagd dan zullen onze prijzen dienovereenkomstig worden aangepast. Reeds geboekte reizen zullen extra worden belast of er zal een korting worden gegeven. Wij zullen vanzelfsprekend -indien VAT-verhoging- deze zo laag mogelijk proberen te houden en door ons met alle zorgvuldigheid worden aangepast.

OFFERTES
Onze offertes zijn altijd vrijblijvend. Deze offertes worden uitgebracht op basis beschikbaarheid/prijs op het moment dat wij deze aan u toesturen. Prijzen kunnen op het moment van reserveren altijd wijzigen, daar kamers niet meer beschikbaar zijn of dat de prijzen kunnen stijgen/dalen. Na uw akkoord boeken wij de reservering in, echter indien prijs/beschikbaarheid anders is dan eerste offerte, dan contacten wij u gelijk. U kunt dan altijd nog van de reservering afzien indien prijs of  hotel anders is.

EXCLUSIEF
Alle gepubliceerde reizen zijn exclusief: niet genoemde maaltijden, entreegelden, optionele excursies, fooien/tips, reis- en annuleringsverzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard e.d.

HOTELS
De door ons aangeboden hotels en Paradores zijn met zorg uitgekozen met inachtneming van de prijs/kwaliteitverhouding. Gedurende het seizoen zijn wij voortdurend bezig met kwaliteitbewaking en controle van de door ons aangeboden accommodaties. Klachten m.b.t maaltijden nemen wij niet in behandeling daar smaken veelal verschillen en vaak persoonlijk zijn.

PARADORES
Dit zijn Spaanse Staatshotels, vaak kleinschalig en gevestigd in veelal historische sfeervolle kloosters, kastelen, paleizen welke tot stijlvolle hotels zijn omgebouwd. Deze historische Paradores -vaak op unieke locaties- hebben soms ook moderne/nieuwe kamers in aangebouwde zijvleugels of zijn geheel nieuwe gebouwen van deze (modernere) tijd.
Er zijn ook moderne Paradores zoals bijv. Cádiz, Cordoba, Segovia etc. Lees vooraf de informatie per Parador, of dit een historisch of moderner gebouw betreft.

OPLAADPUNTEN PARADORES VOOR ELECTRISCHE AUTO´S
Spanje heeft een beperkt aantal oplaadpunten, bij een aantal Paradores is deze wel aanwezig. Alleen voor gasten van deze Parador. Klik op bijgaande link naar Oplaadpunten Paradores 2023
Let op: Spanje heeft weinig openbare oplaadpunten (laagst binnen Europa) . Langs de snelwegen kunnen er lange files zijn bij de aanwezige laadpunten (soms 2-3 uur wachttijd) voordat u aan de beurt bent.

ZWEMBADEN PARADORES 2024
De meeste Paradores hebben zwembaden (zie hiervoor beschrijving per Parador), zodat u een fijne duik kunt maken na een mooie reisdag. Houdt er rekening mee dat deze zwembaden ook seizoen opening- en seizoen sluiting hebben. Zie hiervoor het overzicht zwembaden (klik)

REISBESCHEIDEN
U ontvangt van ons per mail alle vouchers van de gereserveerde Paradores en hotels.
Uw reisbescheiden ontvangt u direct na volledige betaling
Tevens ontvangt u een verkorte routesuggestie om op de snelste manier naar uw volgende Parador te reizen. Tevens algemene informatie van de belangrijkste plaatsen in het gebied waar u reist. Indien u meer informatie wenst, dan raden wij altijd aan een ANWB reishandboekje  bij uw boekhandel te kopen. Deze gaan dieper in op de plaatsen, kerken, bezienswaardigheden.
Uw Paradores Routekaart (Mapa de Carreteras) ligt voor u klaar bij de receptie van alle Paradores. Vraag hierom.

1-persoonskamer
De Paradores hebben veelal een 2-persoonskamer voor alleengebruik. Dit is meer comfortabel en kunnen soms iets kleiner zijn. Wij geven u graag de toeslag voor de 1 persoonskamers voor Paradores/Pousada autorondreizen

2/3 persoonskamers
Boekt u één kamer met drie personen, dan verblijft u veelal in een 2-persoonskamer waarin een extra bed (opklapbed, bankbed of bijzetbed) is geplaatst, Houdt u er rekening mee dat het comfort van het extra bed veelal minder is dan van de overige bedden. Ook de loop-en leefruimte in de kamer is hierdoor beperkt.  Paradores hebben geen 4-persoonskamers.

TOLWEGEN / MILIEU en ELEKTRISCHE AUTOS
Er zijn op veel wegen binnen en buiten Europa tolwegen of stickers (zoals bijv. Oostenrijk en Zwitserland).
Tevens zijn er in verschillende -veelal grote steden- milieu-zones binnen Europa of daarbuiten.
Indien U met uw elektrische auto een rondreis gaat maken, kijk vooraf of er voldoende oplaadpunten zijn.
M.n. Italië en Spanje hebben een zeer beperkt aantal oplaadlaadpunten, waardoor reizen moeilijk kan zijn.
Indien u per eigen auto naar Spanje reist dan hebben Barcelona en Madrid milieu- zones. Raadpleeg voor de laatste gegevens de (klik) ANWB website.

HUISDIEREN
Bij een aantal Paradores (ca. 15) zijn honden welkom.  Deze zijn momenteel Albacete, Cangas de Onis, Cazorla, Cervera Pisuerga, Ciudad Rodrigo, Gran Canaria, Tenerife, El Hierro, Fuente De, Gredos, Bierzo en Verin. Honden moeten vooraf worden aangemeld i.v.m. beperkt aantal per Parador. De kosten zijn ca. € 15/20 per nacht.

AUTORONDREIZEN
Wij reserveren voor u goed gelegen en kwalitatief prima hotels overeenkomstig de prijs/kwaliteit verhouding.  Indien wij tijdens autorondreizen Charme-hotels reserveren (omdat niet iedere plaats een Parador of Pousada heeft) zorgen wij voor goede 4-sterrenhotels overeenkomstig service/kwaliteit/stijl van Paradores. Bij al onze autorondreizen ontvangt u een verkorte routesuggestie, bij A-La-Carte/Zelf Samengestelde Reizen ontvangt u deze niet.

PARKEREN EN TOLWEGEN
Deze zijn altijd voor eigen rekening en niet bij de reissom inbegrepen. Paradores berekenen ca. € 15/20 per dag (vooraf reserveren is niet mogelijk) Houdt u er rekening mee dat sommige steden en privé-parkeerplaatsen/garages zeer hoge tarieven kunnen berekenen welke soms duurder zijn dan uw betaalde hotelkamer.  Informeer vooraf ter plaatse wat de kosten zijn. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor bekeuringen en boetes opgelegd door politie en instanties, u heeft uw eigen verantwoording hierover. Brandstofkosten, weegsleepkosten etc. kunnen niet bij ons worden verhaald en dient u zelf te voldoen. Wij reserveren geen parkeerplaatsen en hebben geen overzicht/indicatie wat de parkeerkosten zijn. Tolwegen en vignetten dient u zelf te betalen, deze zijn altijd voor eigen rekening!

AUTOHUUR
Via onze website kunt u wereldwijd ook huurauto’s reserveren. Dit is een link naar een van de grootste verhuurbedrijven ter wereld. Deze werkt samen met gerenommeerde bedrijven zoals AVIS, HERZ, Europcar etc. Houdt u er echter rekening dat u weloverwogen uw huurauto reserveert:

 • auto’s zijn altijd per categorie, nimmer per merk (naam)
 • u dient ALTIJD in het bezit te zijn van een geldige creditcard op naam van de bestuurder, ook bij all-risk verzekeringen. Anders krijgt u de huurauto niet mee. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor rekening van de huurder.
 • indien u ter plaatse besluit een ander autotype te kiezen, dan kunnen meerkosten in rekening worden gebracht, u dient deze ter plaatse te voldoen.
 • auto’s waarbij vermeld staat “geen afkoop eigen risico” houdt niet in dat de huurauto all risk is verzekerd
 • wij adviseren u ten alle tijden een all risk verzekering af te sluiten via de website of ter plaatse.
 • vraag bij aflevering altijd of u de huurauto vol of leeg met brandstof dient terug te brengen
 • lees de voorwaarden van de verhuurmaatschappij waarbij u hebt gereserveerd
 • wij zijn niet aansprakelijk indien u bovenstaande zaken niet correct heeft gevolgd.
 • u sluit direct een contract af met CarTrawler en autoverhuurbedrijven, wij adviseren u alleen

PRIVACY
Paradoresreizen gaat zeer zorgvuldig met uw gegevens om en uw gegevens vallen onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp).

VERZEKERINGEN
Wij adviseren u altijd zelf zorg te dragen voor een goede annulerings en/of bagage- en ziektekostenverzekering. Raadpleeg uw verzekeringsadviseur.

KLACHTEN
Ondanks onze zorg kan het zijn dat u opmerkingen, suggesties of misschien een klacht hebt. Wij doen aan constante kwaliteitscontrole op onze aangeboden reizen, waardoor wij vrijwel geen klachten krijgen. Wij hebben niet de illusie dat wij als dienstverlenend bedrijf klachtenvrij zijn. Indien u een klacht hebt tijdens de reis, dan kunt u zich tot de receptie van het hotel of appartementen wenden, vaak kunt u wisselen van kamer waardoor e.e.a. reeds direct kan worden opgelost. Indien het andere klachten zijn dan kunt u zich wenden tot onze reisleiding (indien aanwezig) of contact opnemen met ons hoofdkantoor.

Mochten klachten niet worden opgelost dan verzoeken wij u vriendelijk ons schriftelijk te informeren per brief of e-mail, uiterlijk tot 3 weken na terugkomst van uw reis. U ontvangt van ons dan binnen 10 dagen een reactie. Klachten 3 weken na terugkomst kunnen wij helaas niet meer in behandeling nemen.

We confirmeren ons aan de ANVR-Reisvoorwaarden en Geschillencommissie Reizen.