Zoek

Parador de Ávila ****

Deze Parador ligt tegen de eeuwenoude stadsmuren van Avila in het historische stadscentrum dat op de Unescolijst van werelderfgoed staat. De kamers zijn warm en intiem ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken. De grotere kamers zijn voorzien van granieten vloeren en in sommige staat een hemelbed. Alle kamers zijn verschillend van indeling en formaat vanwege het historische karakter van het gebouw. In de buurt van het hotel bevindt zich de bekende Gotische kathedraal van Avila.

Vanaf het pleintje dat vóór de Parador ligt, heeft u toegang tot de stadswallen die de moeite van een bezoek meer dan waard zijn. Tijdens de zomer worden op donderdag en vrijdag avondbezoeken van de stadsmuren georganiseerd die vergezeld worden door een schouwspel waarbij scenes uit vroeger tijden worden nagebootst. Avila is de geboorteplaats van de heilige Teresa en in en buiten de stad zijn vele religieuze gebouwen waar ze geëerd wordt.

Uw kamer:
De kamers zijn warm en intiem ingericht met prachtige kleuren en decoratieve kenmerken. De grotere kamers zijn voorzien van granieten vloeren en in sommige staat een hemelbed. Alle kamers zijn verschillend van indeling en formaat vanwege het historische karakter van het gebouw, maar beschikken over telefoon, TV, Canal+, satellietkanalen, minibar en kluisje.

Faciliteiten:
Receptie, lobby, bar, lift, internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimten, winkeltje, lift, airconditioning en een tuin met terras dat uitkijkt over de stadswallen. Verder is er een kleine garage (betaald) en kan er op onbewaakte plaatsen geparkeerd worden. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant wordt een regionale keuken opgediend met oa. ‘Pucherete Teresiano’ (soep van groenten en witte bonen met rundvlees), ‘Judías del Barco’ ( speciale grote bonen uit de streek rond Avila) en ‘Yemas de la Santa’ een typisch nagerecht van de streek van eidooier en geglazuurde suiker. De Parador beschikt over een prachtige glazen patio die ideaal is tijdens de avonden of in de winterzon.