Search

8-daagse Paradores Werelderfgoed

Deze route brengt u langs de Paradores gelegen in de historische Werelderfgoed steden rond Madrid, welke beschermd zijn door UNESCO.  Het zijn stuk voor stuk historische hoogtepunten die goed zijn onderhouden en de geschiedenis laten zien van de mooiste “musea-stukken”.
U verblijft in enkele zeer mooie Paradores in Cuenca (imposant oud klooster), Alacala de Henares, Segovia, de ommuurde stad Avila met zijn 88 torens en als sluitstuk van deze reis de studentenstad Salamanca met de mooiste Plaza Mayor van Spanje! Overweeg ook of u er een paar dagen Madrid aan vast wilt plakken, het mooiste museum van Spanje!

Dag 1: Cuenca- aankomst zondag (v.a. Madrid ca. 170 km)
Cuenca, de magische stad en beroemd om de “Casas Colgadas” (Hangende Huizen). Vanaf de Parador heeft u een geweldig zicht op deze huizen die in de avond verlicht worden. Breng een bezoek aan de kathedraal en de San Miguel kerk en de San Pedro- kerk. Cuenca ligt in een heuvellandschap “Ciudad Encantada”, waar stenen tot leven komen. Kunstliefhebbers kunnen het  “Museo de Arte Abstracto” , het “Museo de las Ciencias de Castilla La Mancha” en het “Museo Arqueológico” bezoeken. Overnachting Parador de Cuenca.

Dag 2: Cuenca – Alcala de Henares (ca. 165 km)
Dit was de geboorteplaats van de beroemde schrijver Cervantes; het mooie dorp staat bekend om de zeer nauwe straatjes en de historische gebouwen. U kunt een bezoek brengen aan de Universiteit (gebouwd in 1499 door Cardenal Cisneros), Plaza de Cervantes, de ruïnes van Santa María de la Mayor, het college van Sta. Ursula en Escritorios, de kathedraal van Stos. Justos y Pastor, en veel meer. Vergeet niet een wandeling te maken via de mooie Calle Mayor, waar u ook het huis kunt bezoeken waar Cervantes geboren was. Overnachting in Parador de Alcalá de Henares.

Dag 3: Alcala de Henares – Segovia (ca. 125 km)
In Segovia ziet elke hoek van de straat er anders uit. Schitterende historische gebouwen en natuurlijk het beroemde Aquaduct, uit de tijd van het Romeinse Rijk. Breng een bezoek aan de Alcázar kathedraal en de kerken van San Estéban, San Justo, San Martín en San Millán, allen uit de Middeleeuwen. Breng ook een bezoek aan de omgeving met een bezoek aan het Palacio Real de La Granja de San Ildefonso (paleis en tuinen uit de 18e eeuw) Hier ligt ook de Parador La Granja. U overnacht in Parador de Segovia.

Dag 4 en 5: Segovia – Avila (ca. 85 km)
De unieke Middeleeuwse muur van Avila omsluit de oude stad. Deze muur heeft 88 torens, de muren zijn 3 meter dik en 12 meter hoog. Via de imposante deuren komt u het Alcázar en San Vicente deel binnen: de “Catedral Fortificada de San Salvador” (de bouw hiervan is uit de 11e eeuw), het “Museo Catedralicio”, het “Convento de Santa Teresa” (17e eeuw), de Paleizen van Nuñez Vela, ALMARZARA, Ochoa Aguirre en Arzobispal. Een stad vol historie, waarbij elke hoek, straat en plein anders is. U verblijft 2 nachten in Parador de Avila.

Dag 6 en 7: Avila – Salamanca (ca. 100 km)
Als er een stad in Spanje is waar het beste en zuiverste Spaans wordt gesproken, dan is het Salamanca. Vele taalscholen en een echte jonge studentenstad maakt Salamanca geliefd bij jong en oud. De imposante Plaza Mayor is de mooiste van Spanje. In barokstijl (18e eeuw). Het is het hart van de stad waar eenieder samenkomt en startpunt om veel monumenten te bezoeken, zoals “Casa de las Conchas” (15e eeuw), de oude kathedraal (18e eeuw ), de nieuwe kathedraal (16e – 18e eeuw) of de Universiteit (16e eeuw). Salamanca is een stad van kerken, pleinen, unieke Spaanse sfeer en de Universiteit. U verblijft 2 nachten in Parador de Salamanca.

Dag 8: einde reis (evt. Salamanca – Madrid ca. 200 km)
U kunt deze reis eventueel verlengen met een paar dagen Madrid, we hebben leuke charme hotels in het historisch centrum van de stad!

aankomst ALLEEN op zondag2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
07/01 t/m 03/03€ 475€ 695
10/03 t/m 31/03€ 495€ 725
07/04 t/m 30/06€ 525€ 750
07/07 t/m 22/09€ 550€ 775
29/09 t/m 27/10€ 495€ 725
03/11 t/m 15/12€ 525€ 750
Prijzen per persoon (kerst & nieuwjaar 2024 al volgeboekt)

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • eventuele toeslag halfpension
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

LET OP: Deze Paradoresreis is alleen aankomst op zondag voor aangegeven prijzen. Wanneer u op een andere dag wenst aan te komen of tijdens de reis wilt verlengen gelden aanmerkelijk hogere prijzen. Echter, u kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen of deel uit laten maken van een andere autorondreis! Gezien de grote vraag voor deze aanbieding is deze altijd even op aanvraag, u hoort binnen enkele uren of deze reis beschikbaar is.

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan