Zoek

8-daagse autorondreis Paradores Route La Ribeira Sacre

Deze route loopt langs de zuidelijke oever van de rivier de Sil, van Castro Caldelas naar Ourense. Het unieke landschap van het Ribeira Sacra gebied is grandioos, deze loopt van de oevers van de rivier de Miño naar de rotsachtige heuvels van Sil Gorge.

Dag 1: Porto – Verin (ca. 175 km)
De geschiedenis van deze regio is gebaseerd rond het Monterrei Fort, het culturele centrum van het Celanova klooster en overgenomen door de koningen. Het monumentale erfgoed is opgebouwd uit de 16e-eeuwse Los Condes Palace, Santa María Gracia kerk en de Keep uit 1482. Ontdek hier de archeologische vondsten uit het gebied, de overblijfselen van neolithisch aardewerk gevonden in Santa Ana evenals enkele hunebedden en grafheuvels zijn ware hoogtepunten. Deze rotskunst is te zien in de Abedes sculpturen. Een bezoek aan de nabijgelegen Do Invernadoiro Nature Reserve is ook de moeite waard. U verblijft 1 nacht in Parador de Verin.

Dag 2: Verin – Monforte de Lemos (ca. 120 km)
Grote historici zoals Plinius en Strabo droegen bij aan de oorsprong van Monforte tot 900 en 600 voor Christus. De stad heeft een grote cultureel erfgoed, met de opvallende Benedictijner klooster van San Vicente, een adellijk landhuis, de oude brug, Santa Clara klooster en San Jacinto klooster, enz. Een bezoek aan nabijgelegen Pazo de Tor is de moeite waard evenals Rural Romaanse structuren zoals Rivasaltas of Valverde kerken. Monforte is een uitstekend uitgangspunt voor een bezoek aan de Ribeira Sacra en het verkennen van al het natuurschoon en landschappen met zijn spectaculaire kliffen en weelderige begroeiing. Veel kloosters zijn hier gevestigd, deze gaven onderdak in de middeleeuwse perioden en hebben aanleiding gegeven tot de naam Ribeira Sacra. U overnacht in Parador de Monforte de Lemos.

Dag 3 en 4: Monforte de Lemos – Santo Estevo (ca. 40 km)
Het eerste feit dat bekend staat als “RIVOYRA SACRATA” dateert uit 1124, toen Teresa van Portugal zinspeelde om het gebied te veroveren met overvloed van kapellen, kloosters en kleine kloosters, gelegen aan beide oevers van de benedenloop van de rivier de Sil. De proliferatie van heilige nederzettingen langs de oevers van de Sil heeft zijn oorsprong in de fundamenten die in de 6e eeuw door San Martín Dumiense en San Fructuoso de Braga uitgevoerd. Catamaran cruises langs de rivier de Sil, routes langs de vele kloosters, bezoeken aan de meer dan honderd wijnmakers, en wandelpaden langs de oude koninklijke wegen kan tijdens dit bezoek worden genoten van deze omgeving, weg van het drukke lawaai met heilige plaatsen waar kluizenaars zich terugtrokken in de late middeleeuwen. U verblijft 2 nachten in Parador de Santo Estevo.

Dag 5: Santo Estevo – Baiona (ca. 140 km)
Baiona is een stad vol geschiedenis, waarbij de oorsprong teruggaat naar de Romeinse tijd. De belangrijkste historische datum hier is 1 maart 1493, toen de Carabela Pinta aankwam in de haven en maakte Baiona tot de eerste stad in Europa in het nieuws van de ontdekking van Amerika. Er is veel te zien in deze prachtige kustplaats, zoals de kerk van Santa María de Baiona, Monterreal Fort – waar de Parador is gelegen -, La Trinidad kruis, een prachtige oude stad en de zee met zijn belangrijke jachthaven, etc. De rand van de stad biedt ook vele mooie plekjes zoals A Groba de berg, waar de Rías Baixas verscheen als een sober en kleurrijke aquarel, Sillero Kaap en de nabijgelegen Cies-eilanden. U verblijft 1 nacht in Parador de Baiona.

Dag 6 en 7: Baione – Tui (ca. 45 km)
TUI is een grensstadje waar door eenvoudig de brug over te stelen u zich in Portugal begeeft. Een stad vol met prachtige kenmerken zoals de kathedraal Fortress, boven in het hoogste deel van de stad. De initiële bouw begon in 1120. Zorg ervoor dat u de oude kerk van Santo Domingo en de meer moderne San Francisco bezoekt.. Het Las Clarisas klooster, ook wel bekend als “Las Encerradas” en La Misericordia kapel zijn ook een bezoek waard. De barokke Portugese stijl is te zien in San Telmo kerk – patroonheilige van de stad. Zorg ervoor dat u een bezoek brengt aan Portugal – net aan de andere kant van de rivier de Miño. U maakt uw laatste nacht van deze reis in Parador de Tui.

Dag 8: Tui – Porto (ca. 120 km)
Terugreis, naar wens kunnen we voor u nog een fijn hotel of een Pousada reserveren in of rond de stad Porto!

aankomst dagelijks2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
02/01 t/m 15/03€ 455€ 680
16/03 t/m 30/04€ 525€ 750
01/05 t/m 30/06€ 550€ 775
01/07 t/m 30/09€ 575€ 795
01/10 t/m 15/11€ 550€ 775
16/11 t/m 15/12€ 525€ 750
Prijzen per persoon / kerst & nieuwjaar 2024 reeds volgeboekt!

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Deze Paradoresreis is alleen aankomst op zondag voor aangegeven prijzen. Wanneer u op een andere dag wenst aan te komen of tijdens de reis wilt verlengen gelden aanmerkelijk hogere prijzen. Echter, u kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen of deel uit laten maken van een andere autorondreis!

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan