Zoek

Parador de Verin ****

Deze Parador ligt tegenover het eeuwenoude kasteel Monterrei, waarin het Palacio de los Condes is gevestigd, en heeft een schitterend uitzicht over de stad Verin met op de achtergrond wijngaarden. De Parador is gebouwd in typisch Galicische stijl in de vorm van een buitenhuis met een grote, vierkante, stenen toren met kantelen.

De kamers zijn comfortabel. Verin heeft een historisch centrum. Het natuurpark van Invernadeiro ligt op ca. 40 km; het stadje Chaves in Portugal op ca. 20 km. Chaves was al in de Romeinse tijd een zeer belangrijke plaats, met warme bronnen; getuige hiervan nog de grote Romeinse brug. In het museum zijn vele oudheidkundige vondsten te bewonderen. U kunt fietsen huren om een tochtje door de omgeving te maken.

Faciliteiten
De Parador heeft een receptie, bar, lobby, airconditioning, lift, garage, tuin met speeltuin en zwembad. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant serveert men streekgerechten uit Galicië, zoals kabeljauw, kalfsrug, ‘Caldeirada’ (een soort bouillabaisse) en als toetje ‘Filloas’ (flensje gevuld met room en sterke drank).

Kamers
De kamers bezetten twee vleugels van het gebouw. De rustige kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (Canal+), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.