Zoek

Geschiedenis

Er zijn vele manieren om te overnachten als u in Spanje bent, zo zijn er uiteraard campings, appartementen, vakantiewoningen, B&B’s en gewone hotels. Voor diegene die echter wel eens wat anders wil bestaan er ook de Paradores, luxueuze staatshotels die vaak gelegen zijn in historische gebouwen en/of op unieke plaatsen. Dit jaar bestaan de Paradores van Spanje 97 jaar en is het een goed moment om u te laten verleiden door deze pracht en praal van de kloosters, kastelen of paleizen. Dat kan voordeliger dan ooit tevoren dankzij speciale prijsafspraken tussen FD Travel Group,  Paradoresreizen en de Paradores organisatie in Spanje.

Een van de meest unieke hotelnetwerken is de verbazingwekkende Parador-hotels in Spanje. De oorsprong van ‘Paradores’ gaat terug tot 1910 toen de Spaanse overheid besloot om een nieuwe hotelstructuur in te richten die niet van te voren bestond. De keten moest het toeristische imago van Spanje verbeteren.

Er wordt veel geschreven en gesproken over de Spaanse staatshotels, genaamd Paradores. Terecht want deze mooie hotels liggen vaak op de geweldigste plaatsen of bevinden zich in geschiedkundige gebouwen. Enkele jaren geleden was een overnachting in een van deze luxueuze 4-sterren hotels alleen weggelegd voor diegene met een dik gevulde portemonnee, maar dat is nu verleden tijd. Iedereen kan nu in een Parador verblijven en genieten van de luxe, pracht en praal.

Wat is een Parador?

Een Parador is een luxueuze staatshotels gelegen op mooie plaatsen en in panden die tot het Spaanse erfgoed behoren zoals kastelen, kloosters, paleizen en andere monumentale gebouwen. De Paradores werden in het jaar 1910 opgericht door de toenmalige Koning Alfonso XIII om op deze manier iets te doen aan de toeristische infrastructuur en een beter imago te krijgen. Het was echter pas in het jaar 1928 dat de eerste Parador geopend werd in Gredos, provincie Ávila, gelegen tussen Madrid en de Portugese grens, een plaats die speciaal werd gekozen door de Koning.

Na de Parador van Gredos werden de Paradores van Oropesa (Toledo) en Úbeda (Jaén) geopend in 1930 gevolgd door de Paradores van Ciudad Rodrigo (Salamanca) en Mérida (Badajoz) in 1933. Dankzij de Spaanse Burgeroorlog en andere politieke problemen werden er gedurende jaren geen nieuwe Paradores bijgebouwd totdat de zestiger jaren begonnen en er een toeristische revolutie plaatsvond in het land. Er werden diverse geschiedkundige gebouwen omgebouwd tot Parador, een proces at tot op de dag van vandaag nog niet is gestopt.

Van noord naar zuid

Inmiddels zijn er 97 prachtige Paradores in Spanje die gelegen zijn van het noorden van het land tot aan de Canarische Eilanden of van het zuiden van Andalusië naar het noorden van Catalonië. Onder andere dankzij de economische crisis werd er vaak gesproken door de huidige regering om alle Paradores te verkopen voor slechts 2 miljard euro. Uiteindelijk werd de balans opgemaakt en voorlopig besloten om niet tot verkoop over te gaan, maar het hele netwerk van staatshotels te herstructureren, iets wat alleen maar in het voordeel is van de Spanje reiziger.

Welke Parador?

Omdat er 97 Paradores zijn die verspreidt door het hele land liggen kan de zoektocht naar een mooie Parador geen makkelijke opgave zijn. FD Travel Group en  Paradoresreizen hebben dit werk alvast voor u gedaan en enkele reizen samengesteld waarin u met eigen vervoer tijdens een autorondreis zult verblijven in kloosters, paleizen en kastelen. Wie wil nu niet slapen op een plaats waar vroeger misschien wel een Koning of Princes geslapen heeft of waar geschiedenis werd geschreven, en dat ook nog eens in luxe en met klasse tegen voordelige tarieven.

Voorbeelden van reizen

FD Travel Group en Paradoresreizen hebben enkele mooie 4, 7, 12, of 15-daagse autorondreizen samengesteld waarbij u zult verblijven op de mooiste plaatsen. Zo zijn er 4 daagse Kennismaking Arrangementen door het midden en noorden van Spanje vanaf slechts €195, de 8-10-12 daagse langs enkele van de 16 Paradores in Andalusië vanaf slechts € 495 of het schitterende noorden met de kust vanaaf Bilbao, vissersdorpen, Picos de Europa of de wijnstreken van La Rioja en Navarra of langs de Paradores van het land van Don Quijote in de streek Castilla La Mancha vanaf slechts €450.

Verwen uzelf met een luxueuze, avontuurlijke en romantische eigen vervoer rondreis door de mooiste gebieden van Spanje met overnachtingen in de geweldige Paradores. Dankzij FD Travel Group en Paradoresreizen kan dit ook voor de Spanjeliefhebbers met een wat kleinere portemonnee al een keuze zijn voor de volgende vakantie in Spanje.

Houdt rekening dat er historische en moderne Paradores zijn!

NIEUW: momenteel zijn in aanbouw Parador de Ibiza en Parador Molina de Aragon in Guadalajara!
Openingsdata nog niet bekend.

Voor meer informatie over de kant-en-klare reizen en een overzicht van alle Paradores van Spanje, kunt u naar de website www.paradoresreizen.com gaan. U kunt ons ook altijd een E-mail sturen via ons contactformulier met uw vraag of om zelf een route samen te stellen. U krijgt bij FD Travel Group en Paradoresreizen binnen al enkele uren een antwoord van een van onze medewerkers.