Zoek

8-daagse autorondreis Paradores & Boetiekhotels

Deze mooie autorondreis biedt u een leuke combinatie van kleinschalige Boetiekhotels en de prachtige Paradores in het midden van Spanje met bezoeken aan Madrid, Salamanca, Toledo, Avila en Segovia … Kortom, een geweldige ontdekkingsreis.

Dag 1: Madrid
De eerste 2 nachten verblijft u in de schitterende stad Madrid, een brok historie waar u tijd tekort komt. We hebben voor u een fijn en centraal gelegen hotel gereserveerd, vlak bij of in het centrum. U kunt eventueel uw huurauto vanaf dag-3 huren vanaf het verhuurstation op de luchthaven of in het centrum (Atocha)

Dag 2: Madrid
U kunt vandaag de stad gaan bezoeken waarbij u kunt starten bij Metro-Station Callao en een wandeling door de oude stad kunt maken. Suggesties zijn o.m. het Koninklijk Paleis, Puerta del Sol, Plaza Mayor, het Prado- of Thyssen Museum of heerlijk slenteren door de stad langs de vele winkels aan de Gran Via en de vele zijstraten. Ook kunt u in de middag naar het El Escorial rijden, het grootste van alle klooster paleizen van Spanje. Gebouwd in opdracht van Philips II en mooi gelegen tegen de zuidhelling van de Sierra de Guardarrama. Een zeer indrukwekkend en wereldberoemd bouwwerk dat vele kunstschatten en werken van bekende kunstenaars bevat. Ook is hier de laatste rustplaats van de Koninklijke familieleden.

Dag 3: Madrid – Toledo (ca. 75 km)
Vanuit het hotel rijdt u zo de snelweg op naar Toledo. Er is bijna geen stad in Europa die u meer het gevoel geeft in de Middeleeuwen te dwalen. Honderden monumentale gebouwen staan nog recht overeind en op de juiste plaats. Het is een ‘eldorado’ van architectuurgeschiedenis. Al het moois ligt binnen de goed bewaarde stadsmuren en in de bocht van de brede rivier de Rio Tajo. De joodse wijk, het Alcazar, paleizen en kloosters liggen allen in een prettig wandelgebied. U overnacht in Toledo.

Dag 4: Toledo – Avila – Salamanca (ca. 235 km)
Vanaf Toledo rijdt u eerst naar de Avila,  een mooie plaats om te bezoeken en om deze oude stad met stadsmuur met 88 torens en 9 toegangspoorten te bezoeken. Aansluitend rijdt u door naar Salamanca waar we 2 nachten voor u hebben gereserveerd.

Dag 5: Salamanca
Door de vele (taal) studenten is het altijd erg gemoedelijk in Salamanca. De Slag van Salamanca in 1812 betekende het einde van Napoleons verblijf in Spanje. De schade was enorm en de overgebleven gebouwen zijn in Romaanse, Gotische of Renaissance stijl. Zoek de kikker (La Rana) op de oudste universiteit van Spanje en bezoek de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum van de stad ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Dag 6: Salamanca –  Segovia (ca. 160 km)
Vanaf Salamanca rijdt u door het mooie binnenland van Spanje naar Segovia met haar ommuurde binnenstad met veel Romeinse en middeleeuwse monumenten. Zo zijn er het Aquaduct van Trajanus en de kathedraal “La Dama de las Catedrales”op de gezellige Plaza Mayor. Niet voor niets staat Segovia op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U maakt 2 overnachtingen in de Parador van Segovia.

Dag 7: Segovia
Er valt ongetwijfeld nog genoeg te zien in deze historische stad. U kunt er ook voor kiezen om vandaag naar het koninklijk paleis “La Granja” te rijden; een imponerend barok paleis met mooie tuinen en fonteinen. La Granja was een belangrijk zomerpaleis van diverse Spaanse koningen. Ook kunt u naar het 40 kilometer verderop gelegen plaatsje Pedraza rijden, een typisch Spaans historisch stadje.

Dag 8: Segovia – Madrid (ca. 90 km)
Na het ontbijt rijdt u weer terug richting Madrid vanwaar u kunt terugvliegen of per auto kunt doorreizen.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024incl. ontbijtbuffet
02/01 – 15/02€ 495
16/02 – 15/03€ 525
16/03 – 31/10€ 650
01/11 – 31/12€ 550
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met bad/douche/toilet
 • 7 x ontbijtbuffet
 • 5 nachten charme/boetiekhotels en 2 nachten in een Parador
 • routebeschrijving, kaarten en informatie in het Nederlands inclusief voucher-pakket

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden (halfpension toeslag op aanvraag)
 • toeslag 1-persoonskamer
 • entreegelden en eventuele parkeerkosten

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels 

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan