Search

8-daagse autorondreis Paradores & Groen Spanje

Deze ontdekkingsreis door het noord en midden Spanje begint vanaf Madrid en brengt u langs schitterende Paradores. U bezoekt het groene noorden met plaatsen als Bilbao, Santander, Leon en het wijngebied van La Rioja. Bovendien doorkruist u de indrukwekkende Picos de Europa.

Dag 01: Madrid – Burgos (ca. 235 km) OF Madrid – Siguenza (ca. 125 km)
Vanaf Madrid rijdt u in noordelijke richting naar Burgos of Siguenza (u kunt uw voorkeur doorgeven wanneer beiden beschikbaar). Burgos heeft een rijk historisch verleden en de vele monumentale bouwwerken herinneren eraan dat de stad door de eeuwen heen een belangrijke halteplaats was voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. De imposante kathedraal is zonder twijfel hét pronkstuk van Burgos en mag zich één van de grootste van Spanje noemen. Gezien vanaf het kerkplein trekt vooral de prachtige lantaarntoren direct de aandacht. Burgos is ook de geboortestad van de legendarische held El Cid die samen met zijn vrouw Jimena in de kathedraal begraven ligt. Overnachting in Parador de Lerma (ca. 30 km ten zuiden van Burgos)

OF (u kunt/mag kiezen)

Siguenza ligt ten noordwesten van Madrid en als u onderweg tijd heeft, kunt u een bezoek brengen aan het middeleeuwse stadje Guadalajara, halverwege de reis. Vanaf ver ziet u op de heuvel al de Parador van Siguenza boven de stad uitsteken. Siguenza is een historische stad met typisch Spaans centrum met veel pleintjes, smalle straatjes en volop bezienswaardigheden. U verblijft in Parador de Siguenza.

Dag 2 en 3: Burgos – Santo Domingo (ca. 100 km) of Siguenza – Santo Domingo ca. 230 km)
U reist vandaag naar het uitgestrekte en de mooie wijngebieden van de bekende La Rioja wijnen. Kleine dorpjes, veel bodega’s, prima restaurants en een rijke geschiedenis kenmerkt dit gebied waar de geur van wijn u al tegemoet komt. Overnachting in Santo Domingo de Calzada -vlak bij Logroño- in de imposante Parador Santo Domingo de Calzada midden in het wijngebied van La Rioja.

Dag 4: Santo Domingo de la Calzada – Bilbao (ca. 110 km)
U rijdt verder in noordelijke richting het Baskenland binnen naar de kustplaats Bilbao. Hier vindt u het fantastisch ogende Guggenheim museum. Dit spraakmakende ontwerp van Frank Gehry is een echt meesterwerk. In het historische hart van de stad vindt u veel gezellige bars en restaurantjes waar u de lekkerste tapas kunt proeven. Geniet van deze stad bekend om de pinxos en tapas. Overnachting in Hotel URH Palacio de Oriol **** of gelijkwaardig, een comfortabel kasteelhotel aan zee (zie foto rechts).

Dag 5: Bilbao – Santillana del Mar (ca. 125) km
In het voetspoor van de pelgrims rijdt u in westelijke richting naar het middeleeuwse stadje Santillana del Mar dat in haar geheel tot het Werelderfgoed behoort. De oudste kerkelijke gebouwen dateren uit de 12de eeuw. Aan de nauwe straten met kinderkopjes liggen de goudstenen huizen die met familiewapens zijn behangen. Vlak bij kunt u ook nog een bezoek brengen aan het Altamira museum met een replica van de prachtige grotten met schilderingen uit de prehistorie. U verblijft in Parador de Santillana of Parador Santillana Gil Blas

Dag 6: Santillana del Mar – Picos de Europa – León (ca. 275 km)
Vanaf Santillana rijdt u langs de Picos de Europa via de kustweg naar Leon, een mooie tocht door het heuvellandschap en door kleine dorpen. In Leon kunt u de mooie kathedraal bezoeken, het oude centrum en de volop historische gebouwen.  U overnacht in de geheel gerenoveerde en stijlvolle
Parador San Marcos de Leon. 

Dag 7: Leon – Segovia (ca. 270 km)
Vanaf Leon rijdt u in zuidelijke richting, waarbij u onderweg nog de stad Valladolid kunt bezoeken. In de middag komt u aan in Segovia met haar ommuurde binnenstad met veel Romeinse en middeleeuwse monumenten. Zo zijn er het Aquaduct van Trajanus en de kathedraal “La Dama de las Catedrales”op de gezellige Plaza Mayor. Niet voor niets staat Segovia op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Er valt ongetwijfeld nog genoeg te zien in deze historische stad. U kunt er ook voor kiezen om vandaag naar het koninklijk paleis “La Granja “te rijden; een imponerend barok paleis met mooie tuinen en fonteinen. La Granja was een belangrijk zomerpaleis van diverse Spaanse koningen. Ook kunt u naar het 40 kilometer verderop gelegen plaatsje Pedraza rijden, een typisch Spaans historisch stadje. Overnachting in de Parador van Segovia.

Dag 8: Segovia – Madrid (ca. 90 km)
Vanaf Segovia rijdt u weer terug naar de luchthaven van Madrid. Naar wens kunnen we voor u enkele nachten verlenging aanbieden in deze schitterende hoofdstad met volop bezienswaardigheden.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
01/01 – 29/02€ 495
01/03 – 30/06€ 595
01/07 – 30/09€ 655
01/10 – 15/12€ 625
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 8 daagse autorondreizen volgens programma
 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer
 • 7 keer ontbijtbuffet/toeslag halfpension alleen in Paradores op aanvraag!
 • 6 overnachtingen in Paradores zoals omschreven
 • 1 overnachtingen in Bilbao in 4* hotel
 • Nederlandse routebeschrijving
 • officiële Paradores wegenkaart
 • algemene Informatie plaatsen Noord Spanje

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • entreegelden, overige maaltijden, tolwegen
 • eventueel halfpension toeslag op aanvraag
 • toeslag 1-persoonskamer

Bijzonderheden:

 • u kunt deze reis OOK starten vanaf Bilbao (aangepaste route)
 • u kunt altijd bij ons verlengen en/of uw route wijzigen

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan