Zoek

8-daagse Paradores Camino de Santiago – Route II

De Camino de Santiago staat onder bescherming als UNESCO Werelderfgoed en is ook een Culturele Route. Tijdens deze reis langs de noordkust van Spanje rijdt u vanaf Bilbao naar Santiago de Compostela als eindhalte. Deze historische stad met zijn beroemde kathedraal herbergt ook het graf van Santiago El Mayor.

Dag 1: aankomst zondag
De Camino de Santiago heeft een ruststop in Villafranca del Bierzo om een indruk te krijgen van deze historische plaats. De Santiago kerk, in de beroemde wijk Los Tejedores, het La Anunciada, gebouwd op de oude ruïnes van het oude Pelgrim ziekenhuis. En bezoek de La Colegiata kerk, een van de vele bezienswaardigheden. Overnachting Parador de Villafranca del Bierzo.

Dag 2 en 3: Villafranca de Bierzo – Monforte de Lemos (ca. 100 km)
In Monforte kunt u de kunstwerken bezoeken van de Sacred Art of Clare Sisters in Monforte Museum, de Homage Tower en het College van Nosa Señora da Antiga. Beroemde wijnen vindt u ook in dit gebied, met de Ribeira Sacra Designation met originele wijnheuvels en bodega´s. Maak ook de Route van Romanesque in Ferreira de Pantón of per catamaran langs de Canón do Sil bergen. U maakt 2 overnachtingen in Parador de Monforte de Lemos.

Dag 4: Montforte de Lemos – Ribadeo (ca. 160 km)
Vanaf Monforte rijdt u naar de noordkust van Spanje waar ook de Parador de Ribadeo ligt, aan de ruwe maar indrukwekkende zee. Overnachting in Parador de Ribadeo.

Dag 5: Ribadeo – Vilalba (ca. 75 km)
Vlakbij Vilalba, kunt u het natuurlijk landschap zien van de Magdalena rivier en Ladra of de O Alligal Medicinal Pond (met Thermale baden). Bezoek ook het museum Prehistory en het Archaeology Museum. Andere plaatsen voor bezoek zijn o.m. Cospeito (10 km), de Valverde meren (10km) en de plaats Mondoñedo (25 km). Overnachting Parador de Vilalba.

Dag 6: Vilalba – Ferrol (ca. 65 km)
Galicië zal u verwelkomen in het noordwestelijk puntje van Spanje, waar u de Magdalena wijk kunt bezoeken met zijn militaire steunpunt … A Coruña ligt vlakbij, waar u een bezoek kunt brengen aan de Tower van Hercules, het Archaeological Museum en het historic Castelo de San Antón, de San Carlos tuinen en de barokke kerk van Santo Domingo. Alles te midden van de vele strandjes en natuurlijke en kleurrijke landschappen. Overnachting in Parador de Ferrol.

Dag 7: Ferrol – Santiago de Compostela (ca. 100 km)
Santiago staat onder bescherming van Werelderfgoed  en heeft de bezoekers aan deze historisch stad veel te bieden. Zo heeft u het Plaza del Obradoiro plein met zijn prachtige kathedraal, waar ook de Parador ligt. De stad biedt veel musea, mooie en historische straten van waar u vanaf een terras het dagelijks leven kunt aanschouwen. Overnachting Parador de Santiago de Compostela.

Dag 8: einde reis

aankomst alleen op zondag2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
02/01 – 15/03€ 535€ 775
16/03 – 30/04€ 595€ 825
01/05 – 30/09€ 675€ 895
01/10 – 15/11€ 595€ 825
16/11 – 15/12€ 565€ 790
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • eventuele toeslag halfpension
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

LET OP: Deze Paradoresreis is alleen aankomst op zondag voor aangegeven prijzen. Wanneer u op een andere dag wenst aan te komen of tijdens de reis wilt verlengen gelden aanmerkelijk hogere prijzen. Echter, u kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen of deel uit laten maken van een andere autorondreis! Gezien de grote vraag voor deze aanbieding is deze altijd even op aanvraag, u hoort binnen enkele uren of deze reis beschikbaar is.

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan