Zoek

13-daagse Paradores Stijlvol en Historisch Spanje

Deze reis laat u het midden en een deel van noord Spanje zien, waarbij u verblijft in veelal historische Paradores en een leuk hotel in het centrum van Madrid. Een goede combinatie van historisch rijke steden, landschappen en het wijngebied van La Rioja

Dag 1: Madrid
De eerste 2 nachten verblijft u in de schitterende stad Madrid, een brok historie waar u tijd tekort komt. Wij hebben voor u een fijn en centraal gelegen 4-sterren hotel gereserveerd, vlakbij of in het centrum. U kunt eventueel uw huurauto vanaf dag-3 huren vanaf het verhuurstation op de luchthaven of in het centrum (Atocha)

Dag 2: Madrid
U kunt vandaag de stad gaan bezoeken waarbij u kunt starten bij Metrostation Callao en een wandeling door de oude stad kunt maken. Suggesties zijn o.m. het Koninklijk Paleis, Puerta del Sol, Plaza Mayor, het Prado- of Thyssen Museum of heerlijk slenteren door de stad langs de vele winkels aan de Gran Via en de vele zijstraten.

Ook kunt u in de middag naar het El Escorial rijden, het grootste van alle klooster paleizen van Spanje. Gebouwd in opdracht van Philips II en fraai gelegen tegen de zuidhelling van de Sierra de Guadarrama. Een zeer indrukwekkend en wereldberoemd bouwwerk dat vele kunstschatten en werken van bekende kunstenaars bevat. Tevens is hier de laatste rustplaats van de Koninklijke familieleden.

Dag 3: Madrid – Toledo (ca. 75 km)
Vanuit het hotel rijdt u zo de snelweg  op naar Toledo. Er is bijna geen stad in Europa die u meer het gevoel geeft in de Middeleeuwen te dwalen. Honderden monumentale gebouwen staan nog recht overeind en op de juiste plaats. Het is een ‘eldorado’ van architectuurgeschiedenis. Al het moois ligt binnen de goed bewaarde stadsmuren en in de bocht van de brede rivier de Rio Tajo. De joodse wijk, het Alcazar, paleizen en kloosters liggen allen in een prettig wandelgebied. U overnacht in Parador de Toledo met magnifiek zicht op de stad en de rivier de Taag,

Dag 4: Toledo – Avila (ca. 135 km)
Vanaf Toledo rijdt u eerst naar de oude stad Avila is gelegen tussen Madrid en Salamanca. Deze historische en ommuurde stad staat bekend om de 88 torens en 9 toegangspoorten en is gelegen aan de voet van een gebergte waarvan de toppen vaak zijn bedekt door sneeuw. De stad is opgenomen in de werelderfgoedlijst van UNESCO. Maak een stadswandeling door de ommuurde stad en bij avond is de muur en torens schitterend verlicht! Overnachting in de historische Parador de Avila.

Dag 5 en 6: Avila – Salamanca (ca. 110 km)
Geen stad in Spanje kent verhoudingsgewijs zoveel (taal)studenten als Salamanca. En dat merk je gelijk als je door de stad loopt, want je komt ze overal tegen. Naast de gezellige studentensfeer worden taalstudenten uit heel de wereld aangetrokken door het zuivere Spaans dat er gesproken wordt.

Salamanca heeft ook de mooiste en gezelligste Plaza Mayor van Spanje! Wat ook tot de verbeelding spreekt is het fijne monumentale centrum met zijn beroemde universiteit, mooie kathedralen en kloosters met weelderige platereske architectuur. Om nog maar te zwijgen over de Plaza Mayor, het allermooiste plein van Spanje.

De Slag van Salamanca in 1812 betekende het einde van Napoleons verblijf in Spanje. De schade was enorm en de overgebleven gebouwen zijn in Romaanse, Gotische of Renaissance stijl. Zoek de kikker (La Rana) op de oudste universiteit van Spanje en bezoek de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum van de stad ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U verblijft 2 nachten in de Parador de Salamanca.

Dag 7: Salamanca – Benavente (ca. 135 km)
U rijdt vandaag in noordelijke richting, via Zamora naar Benavente. Onderweg is het beslist aan te raden een bezoek te brengen aan de mooie stad Zamora. Aansluitend naar Benavente, een leuk historische plaats met rijke historie. Overnachting in Parador de Benavente.

Dag 8: Benavente – Lerma (ca. 190 km)
Vanaf Benavente rijdt u door het groene heuvelachtig landschap naar Lerma, bekend om het historisch plein/Plaza Mayor, waaraan ook de Parador ligt. De plaats staat bekend om het heerlijke lamsvlees. Overnachting in Parador de Lerma.

Dag 9 en 10: Lerma – Burgos – Santo Domingo de Calzada (ca. 110 km)
Na het ontbijt rijdt u eerst naar Burgos (ca. 30 km) en kunt u een groot deel van de dag deze mooie historische en imposante stad bezoeken met zijn enorme kerk (een van de grootste van Spanje) en mooie pleinen. Wandel door de smalle straatjes met de vele tapasbars en restaurants. Aansluitend naar het mooie wijngebied van La Rioja. U verblijft 2 nachten in Parador de St.-Domingo Calzada of Parador de Fresnada

Dag 11: St Domingo de Calzada – Soria (ca. 135 km)
Langs de oevers van de rivier de Duero zet u koers naar Soria. Onderweg passeert u de wijnboerderijen en schattige dorpen en stadjes als El Burgo de Osma. Met barokke bouwwerken en booggewelven aan leuke straten en pleinen. Beslist indrukwekkend is de Cañon del Río Lobos, een diepe kloof in een kalksteenlandschap vol grotten en kloven met een kerkje dat behoorde bij een tempeliersklooster.

Soria ligt in een bocht van de rivier de Duero genesteld. Leuk is een paseo, wandeling te maken door de vriendelijke straatjes naar het klooster van San Juan de Duero en langs talrijke romaanse kerken en paleizen. Overnachting in Parador de Soria.

Dag 12: Soria – Sigüenza (ca. 100 km)
Door een landschap dat is bespikkeld met dorpen waar de tijd heeft stil gestaan, voert de tocht naar Sigüenza. De imposante silhouetten van de versterkte kathedraal en het kasteel steken mooi af tegen de roze en okergeel gekleurde huizen van het stadje dat tegen de heuvel aanleunt.

Een wirwar van smalle straatjes verbindt de middeleeuwse bovenstad met de barokke benedenstad. De centraal gelegen Plaza Mayor is een bekoorlijk plein met bogengangen en een stadhuis in renaissancestijl. Overnachting in Parador Sigüenza.

Dag 13: Siguenza – Madrid (ca. 120 km)
Vandaag vertrekt u weer na deze mooie Paradoresreis terug naar de luchthaven van Madrid. Wij hopen dat u een fijne en onbezorgde reis heeft gehad!

dagelijkse aankomst2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension (10x diner)
01/01 – 15/03€ 995€ 1350
16/03 – 31/10€ 1150€ 1495
01/11 – 15/12€ 1050€ 1395
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 13-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 12 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 12 keer ontbijtbuffet of 10 keer halfpension (Madrid alleen ontbijt)
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • eventuele toeslag halfpension
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

U kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen of deel uit laten maken van een andere autorondreis! Gezien de grote vraag voor deze aanbieding is deze altijd even op aanvraag, u hoort binnen enkele uren of deze reis beschikbaar is.

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan