Zoek

8-daagse autoreis Paradores & Pelgrims

Deze route kruist diverse malen de laatste 360 kilometer van de “Camino de Santiago”, de Pelgrimsweg naar Santiago, tussen León en Santiago de Compostela en u verblijft in de mooiste en beste Paradores van Noord Spanje!

Dag 1 en 2 (zondag en maandag): León
León is een levendige en aantrekkelijke stad. Al in de Romeinse tijd was het een belangrijke garnizoenplaats en in de tijd van de Reconquista was het de belangrijkste stad van het Christelijke noorden. Dwars door de stad loopt El Camino de Santiago. Tijdens een stadswandeling door de intieme binnenstad kun je de kathedraal bezichtigen met kleurrijke glas in lood ramen. Ook de basiliek San Isidoro en het in 1893 door Gaudí ontworpen Casa de Botines zijn de moeite van een bezoek zeker waard. León is bovenal een plezierige slenterstad met veel barretjes en goede tapas.

In de koninklijke stad León ligt dit prachtige klooster waar pelgrims in de vroege middeleeuwen werden opgevangen en verzorgd op hun barre tocht naar Santiago. Later hielden de Ridders van de Orde van Santiago hier kwartier om de bedevaartgangers te beschermen. Het oorspronkelijke gebouw werd in de 16e eeuw vervangen door wat nu tot een van de mooiste Renaissance gebouwen van Spanje mag worden gerekend!

In Leon kunt u de mooie kathedraal bezoeken, het oude centrum en de volop historische gebouwen.
U verblijft 2 nachten in de 5- sterren Parador San Marcos de Leon (zeer beperkt aantal kamers)
of het NH Plaza Mayor Leon ****

Dag 3 en 4 (dinsdag en woensdag) León – Villafranca de Bierzo
Villafranca de Bierzo is een belangrijke halteplaats op de Pelgrimsroute van Santiago en dit dorp heeft een rijke historie met volop kloosters, kerken, smalle straatjes en is omgeven door een mooi landschap met heuvels en bergen. De Parador is het middelpunt van Villafranca de Bierzo en straalt klasse, comfort en élégance uit. Geniet 2 dagen van het dorp en gebied met een groot aantal boerderijen, wandelpaden en laat de heerlijke wijn uit het gebied u goed doen! Overnachting in Parador Villafranca del Bierzo.

Dag 5 (donderdag): Villafranca del Bierzo – Pontevedra
De oversteek van de rivier Sil is prachtig en heel interessant. Aan de kust is de cultuur weer heel anders. Dat is ook duidelijk aan de keuken te merken: we laten het vlees en groenten achter ons, en wat meteen opvalt, is de verscheidenheid aan verse vis en zeevruchten. Ook de plaatselijke wijnen zijn heel anders: we stappen nu over van de rode wijnen, zoals die van de Ribeira Sacra, naar de witte wijnen, zoals de inmiddels ook buiten Spanje zeer bekende Albariño. De parador van Pontevedra ligt in de oude sfeervolle stadskern, vol bars waar je lekkere tapas kunt eten. Overnachting in Parador de Pontevedra.

Dag 6 (vrijdag): Pontevedra – Cambados
Cambados is een charmant kuststadje. Deze plaats staat bekend als de hoofdstad van de wijn Albariño, omdat de meeste bodega’s van die herkomstaanduiding (Denominación de Origen of D.O.) zich in de omgeving van Cambados bevinden. De Parador ligt in de oude stadskern. De regio is een ideale plek voor de uiteenlopendste activiteiten en ervaringen, zoals de stranden rond de stad, waarvan sommige tot de beste van Spanje behoren. U verblijft in Parador de Cambados

Dag 7 (zaterdag): Cambados – Santiago de Compostela
Santiago de Compostela behoort samen met Jeruzalem en Rome tot de grootste bedevaartsteden ter wereld. De historische wijk vormt een ongelooflijk steden labyrint en is een waar wandelparadijs voor de bezoekers. De stad is vrijwel geheel uit graniet opgetrokken en heeft hierdoor een licht gouden gloed. Staten en pleinen zijn door de aanwezigheid van vele studenten altijd levendig wat Santiago extra aantrekkelijk maakt. De stad is nauw verbonden met de legende van apostel Jacobus die in deze streek het evangelie kwam verkondigen. Na zijn door in Jeruzalem brachten zijn volgelingen hem weer terug naar Spanje en begroeven hem op de plek waar nu de enorme barokke Kathedraal staat. Overnachting in Parador Santiago de Compostela.

Dag 8: Santiago de Compostela – einde reis Pelgrimsroute

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
01/01 – 28/02€ 550
01/03 – 30/06€ 750
01/07 – 15/10€ 795
16/10 – 31/12€ 650
Prijzen per persoon/ kerst & nieuwjaar 2024 reeds uitverkocht!

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autoreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of met toeslag halfpension (menu-diner)
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan