Zoek

8-daagse autorondreis Paradores El Cid

Deze route volgt de voetsporen van de nationale held “El Cid” uit het boek “Cantar del Mio Cid” door prachtige gebieden vol geschiedenis en unieke landschappen. Maak kennis met het schitterend Spaanse landschap met kleine dorpen en mooiste steden met historie, tapas en Spaanse sfeer!

Dag 1: Madrid – Lerma (ca. 200 km)
Deze route is een eerbetoon aan de beste Spaanse boeken van de middeleeuwse literatuur en van de Europese klassieker. Het boek bevat in de titel de naam van zijn belangrijkste held: “El Cantar del Mio Cid”. Dit boek is samengesteld aan het eind van de XII-eeuw of de eerste decennia van de XIII-eeuw. Lerma is een mooi dorp in de provincie Burgos, de provincie waar El Cid is geboren. In het dorp van Lerma, raden we aan een bezoek  aan het de Duke’s Palace, waar de Parador is gelegen in het Plaza Mayor (Grote Markt), de ex-collegiale kerk van San Pedro, de Sta Clara Square en nog veel meer plekken. In het dorp, zal de bezoeker vele kloosters kunnen vinden; in sommige van deze kloosters, zijn exquise zoete taarten voorbereid en verkocht aan de bezoeker. Bezoekers moeten ook niet vergeten te eten de geweldige lamsbout “Castiliaanse stijl” met fijne Arlanza wijn. U verblijft in Parador de Lerma.

Dag 2 en 3: Lerma – Soria (ca. 125 km)
Eenmaal in Soria, mag u zeker niet missen een bezoek aan de twee culturele verwijzingen van deze stad: San Polo en San Saturio, met zijn iepen aan de kant van de rivier. De nabijgelegen dorpen – Almarza, Narros, Golmayo of Arnacón – zijn verspreid aan de rand van de stad, met behoud van hun landelijke imago. In Garray, in ongeveer 15 km afstand van de stad Soria, vindt u de ruïnes van “Numancia”, met een archeologisch centrum. Ook een bezoek aan Burgo de Osma en het natuurpark van de rivier de Lobos zijn de moeite waard. Op de reis van Soria naar Olite, krijgt u de kans om een ​​bezoek aan de Koninklijke klooster van Veruela, die in de toekomst een Parador zal geworden zijn; dit is een klooster van de cisterciënzers monniken van grote schoonheid, aan de voet van de Moncayo Natural Park. Het klooster werd gesticht in 1145. U verblijft 2 nachten in Parador de Soria.

Dag 4: Soria – Siguenza (ca. 90 km)
Bij hun aankomst in deze stad zullen de bezoekers waarschijnlijk verrast worden door de schoonheid van de stad en het stedelijke complex, voorgezeten door het kasteel, waarin de Parador is gelegen. In deze stad, kunnen we interessante plekjes zien zoals de kathedraal, de Grote Markt, de “Casa del Doncel”, de gevel van de Clarisas de Santiago, de kerk van San Vicente of de parochiale kerk van Sta. María. Pleinen en straten te ontdekken en kennis te maken met een prachtige reis door de geschiedenis en het verleden, maar ook een dorp om afscheid te nemen op een heel bijzondere manier om deze route door het land van Don Quichot en Sancho. U overnacht in Parador de Sigüenza.

Dag 5: Siguenza – Teruel (ca. 185 km)
Praten over de stad Teruel is praten over de “Mudejar” – stijl, een prachtige culturele en monumentale erfenis die lange eeuwen heeft overleefd. Het is ook praten over het “Liefhebbers van Teruel” (Amantes de Teruel).

De “Mudejar” – stijl van Teruel komt uit de islamitische traditie van Aragón. Wij willen wijzen op de torens van de kathedraal, de toren van San Pedro, de toren van San Martin, de toren van San Salvador en de toren van La Merced … U mag niet het prachtige plafond van de kathedraal missen, van grote schoonheid en harmonie. Voor al deze monumenten, de “Mudejar” – stijl monumenten van Teruel, waarvan de Spaanse “Mudejar” weerspiegelen, zijn beschermd door UNESCO World Heritage. In Teruel, er zijn veel meer plekken te bezoeken, zoals de Dinópolis, gewijd aan dinosaurussen. (Het park is niet het hele jaar open, neem dan contact op openingsdata en uren bij de receptie). Dit park is zeer aantrekkelijk, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ook een bezoek waard is het mausoleum van de “Amantes de Teruel”. Overnachting in Parador de Teruel.

Dag 6 en 7: Teruel – Valencia/Saler (ca. 145 km)
In Parador de El Saler krijgt u de kans om een van de aantrekkelijkste steden van Spanje te ontdekken. Breng beslist een bezoek aan de Stad van Kunsten en Wetenschappen, ontworpen door Santiago Calatrava en ga dwalen door de oude stad van Valencia: La Lonja, uitgeroepen tot Werelderfgoed, de Centrale Markt, de kathedraal, het Palau de la Generalitat, het Paleis Marques de Dos Aguas, Las Torres de Serrano en de Quart. Bekijk ook het Cultureel Centrum Liefdadigheid en het Museum voor Schone Kunsten om hun interessante kunstcollecties en tentoonstellingen te bewonderen. Maar verwachten ook golf, de Parador Spa, zee, strand en zonsondergang geven een boottocht over de Albufera National Natuurpark. U verblijft 2 nachten in de Parador de El Saler.

Dag 8: Valencia – Madrid (ca. 350 km)
Vandaag rijdt u weer terug door het wijngebied van Requena naar Madrid voor uw terugreis of we kunnen nog een paar extra nachten voor u reserveren!

aankomst dagelijks2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
02/01 t/m 29/02€ 495€ 725
01/03 t/m 30/04€ 550€ 775
01/05 t/m 30/06€ 595€ 825
01/07 t/m 30/09€ 650€ 875
01/10 t/m 15/11€ 595€ 825
16/11 t/m 15/12€ 545€ 770
Prijzen per persoon / kerst & nieuwjaar 2024 reeds uitverkocht!

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension naar keuze
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan