Search

12-daagse Paradores Zilverroute en Extremadura

De Vía de la Plata, of de Zilverroute, doorkruist west Spanje met als beginpunt Sevilla in Andalusië en als eindpunt Santiago de Compostela in Galicië. De hele route is ongeveer 1000 km lang maar deze autorondreis beslaat een deel van de totale route met als begin- en eindpunt Sevilla. Tijdens deze spannende autorondreis leert u niet alleen de mooiste steden van Andalusië kennen maar ook de regio Extremadura en Madrid. 

Dag 1 en 2: Sevilla
Na aankomst op de luchthaven haalt u de huurauto op en rijdt u naar Carmona. Het stadje zelf is vol historie waar het leuk rondslenteren is door de smalle straatjes met monumentale panden in zowat alle stijlen die Andalusië ooit gekend heeft; van de romaanse eenvoud via de oosterse charme tot de uitbundigheid van de barok. Vanwege de gunstige ligging kunt u dagtochten maken naar Sevilla. Een bezoek aan deze levendige stad is een must. De stad heeft prachtige monumentale gebouwen met als hoogtepunt de enorme kathedraal met Giralda toren en het Alcázar paleis. U verblijft 2 nachten in een 4-sterrenhotel het historische centrum van Sevilla.

Dag 3: Sevilla – Zafra (ca. 135 km)
De komende dagen volgt u in het voetspoor van de oude Romeinen een stuk van de handelsroute die bekend staat als de Ruta de la Plata, of wel De Zilverroute. Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijdt u in noordelijke richting naar de overblijfselen van de oude Romeinse stad Italica. Indrukwekkend is het amfitheater dat plaats bood aan 25.000 toeschouwers en daarmee één van de grootste van het Romeinse Rijk was. Schitterende mozaïeken in de vorm van medaillons die de goden van het zonnestelsel voorstellen zijn te zien in het Planetarium. Overnachting in Parador de Zafra.

Dag 4: Zafra – Merida (ca. 65 km)
Na het ontbijtbuffet reist u langs De Zilverroute noordwaarts naar Merida, eens de grootste Romeinse stad van het Iberisch Schiereiland. De stad, die dateert van voor de jaartelling, herbergt veel monumenten en overblijfselen uit de Romeinse tijd die verspreid door de stad liggen. Overnachting in Parador de Merida.

Dag 5 en 6: Merida – Cáceres – Trujillo (ca. 125 km)
De oude binnenstad van Cáceres is het beste te vergelijken met een groot majestueus museum. Binnen de dikke stadswallen ligt een uitzonderlijke rijkdom aan romaanse, Moorse en christelijke monumenten. De hoeveelheid paleizen, statige herenhuizen en kerken die hier te vinden zijn doet eenieder duizelen. Deze schilderachtige monumentale binnenstad is in zijn geheel uitgeroepen tot Werelderfgoed. Vervolgens voert de rit door een wijd landschap naar het charmante Trujillo, een stad van uitzonderlijke architectonische schoonheid. Een wandeling door de historische kern met een doolhof van kleine straatjes, vertelt het verhaal van de glorierijke tijd van de conquistadores. U verblijft 2 nachten in Parador de Trujillo.

Dag 7: Trujillo – Jarandilla (ca. 100 km)
Vandaag voert de natuur de boventoon met een mooie rit door het natuurpark van Montfrague. Het park is vooral bekend om de zeldzame vogels als de zwarte ooievaar en de vale gier, die rond de bergengte van Gitan goed te zien is. Het landschappelijk decor verandert gaandeweg in groen vruchtbaar land, een teken dat u het gebied van de vallei van de Vera inrijdt. De oude dorpen hebben hun levenswijze weten te bewaren. Rond het dorpsplein liggen huizen met vakwerk en arcaden met houten zuilen die sprookjesachtig aan doen. U maakt 1 overnachting in Parador de Jarandilla de la Vera

Dag 8: Jarandilla – Plasencia (ca. 53 km)
Leuk is een bezoek aan het monasterio van Yuste. Een 15de-eeuws klooster van ingetogen schoonheid waar Keizer Karel zijn laatste dagen doorbracht. Vervolgens door naar Plasencia. De monumentale stad Plasencia wordt omgeven door dikke wallen waarbinnen een netwerk van kleine straatjes met imposante huizen en schitterende renaissance gebouwen met op iedere schoorsteen een ooievaarsnest. Van hieruit kunt u leuke uitstapjes maken naar o.a. Ciudad Rodrigo en Salamanca. U verblijft 1 nacht in Parador de Plasencia.

Dag 9 en 10: Plasencia – Madrid (ca. 250 km)
Vandaag reist u naar de hoofdstad van Spanje. Madrid is een intens levende stad en permanent toneel van kunst en cultuur uit de hele wereld. In het Prado museum, het Reina Sofiamuseum en het Thyssen-Bornemisza museum met één van de beste kunstverzamelingen ter wereld, kan iedere kunstliefhebber zijn hart ophalen. De imposante Plaza Mayor, een groot plein met statige huizen met portieken en arcades vol terrassen waar het altijd een gezellige drukte is, Puerta del Sol, het Koninklijk Paleis, het Retiro park zijn zo maar een greep uit de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft. U verblijft 2 nachten in het centrum van Madrid in het een goed 4-sterrenhotel.

Dag 11: Madrid – Córdoba (ca. 390 km)
Vanaf Madrid rijdt u weer in zuidelijke richting Andalusië binnen, waar u de laatste overnachting van deze reis verblijft in Córdoba. U kunt in de middag of als u een late vlucht heeft de volgende morgen een bezoek brengen aan de uniek Mezquita. Overnachting in de Parador de Córdoba.

Dag 12: Córdoba – Sevilla (ca. 130 km)
Na het ontbijtbuffet rijdt u naar de luchthaven Sevilla, waar de huurauto weer wordt ingeleverd voordat naar huis terug te keren.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
01/01 t/m 15/03€ 695
16/03 t/m 31/05€ 875
01/06 t/m 30/06€ 885
01/07 t/m 30/09€ 895
01/10 t/m 15/11€ 850
16/11 t/m 15/12€ 795
Prijzen per persoon/ kerst & nieuwjaar 2024 reeds volgeboekt!

Inbegrepen:

  • 12-daagse autorondreis volgens programma
  • 11 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijtbuffet
  • Nederlandse routebeschrijving en officiële Paradores-kaart

Niet inbegrepen:

Opmerkingen:

  • deze reis kunt u ook naar eigen wens aanpassen/wijzigen of beginnen/eindigen in Madrid.

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan