Zoek

8-daagse autorondreis Paradores Koningsroute van León

Tijdens deze autorondreis gaat u door de schitterende natuur en langs kastelen, waar de provincies Castilla en León rijk aan zijn. U gaat door de historie met groene heuvels, verscholen dorpen en met een landschap volop bezienswaardigheden door het oude Spaanse Koninkrijk van León. Een geschiedenis van meer dan 1100 jaar, waarbij u natuurlijk ook verblijft in de statige en imposante Parador de León. 

Dag 1: Madrid
Na aankomst op de luchthaven en in ontvangstnamen huurauto rijdt u naar uw 4-sterren hotel in Madrid voor overnachting. Hotel Sercotel Gran Conde Duque **** nabij het centrum (of gelijkwaardig)

Dag 2: Madrid – León ( ca. 350 km)
Deze mooie autorondreis start vanaf Madrid, als u een late vlucht hebt of als u eerst Madrid wilt bezoeken kunnen we een extra nacht voor u reserveren!

In het jaar 910 Chr. besloot Koning Garcia  naar de rechter te stappen om de hoofdstad Oviedo te wisselen naar León. De nieuwe hoofdstad, die in eerste instantie slechts tijdelijk zou zijn, werd permanente hoofdstad en León was daardoor 320 jaar hoofdstad van het keizerrijk. In Leon kunt u de mooie kathedraal bezoeken, het oude centrum en de volop historische gebouwen. U verblijft in de indrukwekkende en gerenoveerde 5 sterren Parador San Marcos de Leon.

León is een ongelooflijk mooie stad en nauw verbonden met de Camino de Santiago, de Pelgrimsroute. Het biedt veel bezienswaardigheden zoals de kathedraal van Sta. María, de Basiliek van San Isidoro, of het Pilgrims-ziekenhuis Hostal de San Marcos, het Paleis van Guzmanes, het Huis van Botines, San Marcelo Kerk, of de kerk van Santa Ana, het centrale plein, de Romeinse muren zijn slechts enkele van de plaatsen en monumenten die een bezoek aan de stad waard zijn.

Dag 3: León – Benavente (ca. 75 km)
Daar waar de rivier en valleien van Esla, Órbigo en Tera samenkomen ligt Benavente, een strategische positie uit het verleden. Er is veel te zien en te ontdekken in Benavente, zoals de kerk van Sta. María de Azogue, de kerk van San Juan del Mercado, en het Hospital de la Piedad, deze werd gebouwd in de zestiende eeuw aan de pelgrims-route op weg naar Santiago de Compostela. U verblijft 1 nacht in de mooie Parador de Benavente.

Dag 4: Benavente – Sanabria (ca. 85 km)
Puebla de Sanabria is zeer geliefd, vooral door de mooie natuur en het landschap. Belangrijk is het Sanabria Lake Nature Park een grootste natuurlijke meer van het Spanje. Ook kunt u enkele monumenten bezichtigen, waaronder het imposante kasteel (15e eeuw)

Deze werd gebouwd door de graaf van Benavente. Ook aanbevolen is de kerk van Santa María del Azogue (15e eeuw), Romeins, maar met grote uitbreidingen in de 15e en 16e eeuw, met de hermitage van San Cayetano (17e-eeuwse barok) en het stadhuis (16e eeuw). Dit alles vond plaats op de historische-artistieke complex. U geniet hier van 1 overnachting in de Parador de Sanabria.

Dag 5: Sanabria – Zamora (ca 110 km)
Zamora staat bekend als de hoofdstad van de Romeinse kunst vanwege het groot aantal monumenten, straten en pleinen. Natuurlijk is de prachtige kathedraal de belangrijkste. Op korte afstand zijn nog veel bezienswaardigheden. Zeker een bezoek waard in Zamora is naast de kathedraal, de middeleeuwse kern, de kerken van San Isidro, San Pedro en San Ildefonso, het Hospital de la Encarnacion, het Paleis van de Momoas en een groot aantal kerken, paleizen, oude adellijke huizen, kloosters, oude, middeleeuwse straatjes en steegjes welke liggen te wachten om bezocht te worden. U heeft 1 overnachting in de Parador de Zamora.

Dag 6: Zamora – Ciudad Rodrigo (ca. 260 km)
Een mooie plek met voldoende geschiedenis, dankzij de kathedraal uit de 12e eeuw, de stadsmuren (waarvan de bouw werd begonnen door koning Fernando II van León), het gemeentehuis van de 12e eeuw, het paleis van Castro en de Aguila, het Huis van Vázquez de Cerralbo – Kapel van de 16e en 17e eeuw, het klooster van San Francisco, San Andres-kerk, het klooster van Clara’s, enz. In Ciudad Rodrigo kunt u wandelen naar het grote plein in barokstijl uit de 18e eeuw en zie hier de schoonheid van historie en de levendigheid van nu. U geniet van 1 overnachting in de Parador Ciudad Rodrigo.

Dag 7: Ciudad Rodrigo – Salamanca (ca. 90 km)
De Plaza Mayor is het startpunt voor het ontdekken van de stad, met monumenten, zoals de Casa de las Conchas (15e eeuw), de oude kathedraal (13e eeuw), de Nieuwe kathedraal (vanaf 16e tot 18e eeuw) of de universiteit ( 16e eeuw). De beroemde en historische stad Salamanca staat bekend  om zijn kerken, de oude en adellijke paleizen, een prestigieuze universiteit en studentenstad, een bruisende stad waar volop wordt genoten. Bezoek ook de grootste en mooiste Plaza Mayor van Spanje en gebruik eventueel hier uw diner voor de laatste avond van deze reis. U verblijft hier in de Parador van Salamanca.

Dag: 8  Salamanca – Madrid (ca. 225 km)
Vandaag reist u terug naar Madrid, u kunt hier –naar wens- nog een paar dagen verlengen, we reserveren graag een hotel voor u in het bruisende Madrid!

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
01/01 – 15/03€ 550
16/03 – 30/09€ 695
01/10 – 15/12€ 595
Prijzen per persoon/ kerst & nieuwjaar 2024 reeds volgeboekt

Inbegrepen:

  • 8-daagse autorondreis Paradores volgens programma
  • 6 overnachtingen op basis logies met ontbijt in Paradores
  • 1 overnachting in 4* hotel in Madrid met ontbijtbuffet
  • Nederlandse routebeschrijving
  • Officiële Routemap/kaart Hoteles Paradores España

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw huurauto / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • overige maaltijden, entreegelden en parkeergelden
  • toeslag halfpension Paradores op aanvraag

Bijzonderheden:

  • als een genoemde Parador volgeboekt is dan reserveren we voor u (in overleg) een gelijkwaardige nabijgelegen Parador. 

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan