Zoek

Parador San Marcos de León *****

Deze kortgeleden gerenoveerde Parador ligt in de stad León en is in 2021 heropend na een vele miljoenen kostende renovatie. Het behoort tot de luxueuste Paradores en heeft dan ook een 5 sterren. Deze grootschalige Parador, ‘Hostal San Marcos’ is gebouwd in de 16e eeuw in de typisch Spaanse Renaissancestijl met barokke elementen. De Parador is één van de mooiste Renaissances gebouwen van Spanje en laat zich dan ook slechts in superlatieven beschrijven. Een ‘must-see’.

De kathedraal en de kerk San Isidoro in León, beide met een eigen museum, zijn de moeite zeer waard. De Casa Botines, tegenwoordig het hoofdgebouw van een Spaanse bank, is een (vroeg) werk van de bekende Spaanse architect Gaudí. In de oudste wijk van de stad zijn nog delen van de Middeleeuwse stadswal en zelfs van de Romeinse wal terug te vinden. In de stad zijn vele gebouwen in de typische Spaanse Renaissancestijl. Het 10e-eeuws klooster San Miguel de Escalada ligt op ca. 28 km en is één van de mooist overgebleven Mozarabisch kerken.

Uw kamer:
De ruime kamers zijn voorzien van alle comfort, zoals telefoon, TV (Canal+),’s zomers airco, kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Voor de verbouwing had de Parador ca. 200 kamers, na de verbouwing nu nog slechts 50 kamers. Dus vroeg boeken is aanbevolen om dit pronkstuk te overnachten.

Faciliteiten:
Het interieur is op verrassende manier aangepast aan de eisen van de hedendaagse gast. Het gebouw heeft een receptie, lift, salons, bar, airconditioning, winkeltje, internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimten en een prachtige tuin in de oude kloostergang. Liefhebbers van schilderkunst en antiek wanen zich hier beslist in een museum.

Er is een beperkt aantal openbare, onbewaakte parkeerplaatsen. Het ontbijt is in buffetvorm. In het uitstekende restaurant Rey Don Sancho serveert men onder meer ‘Cocido Maragato’ (stoofpot van varkens- en rundvlees met groenten), ‘Cecina’ (gedroogd vlees uit León) en kikkerbilletjes. De wijnkaart bevat een ruime keuze aan uitstekende wijnen.