Zoek

9-daagse autorondreis Paradores Op Uw Gemak

Een korte Paradoresreis waar u het ook rustig aan kunt doen en de steden of omgeving beter leert kennen. Geniet overal van een extra nacht in Bilbao en uw Paradores, waarbij u geen haast heeft!

Dag 1 en 2: Bilbao
Hier vindt u het fantastisch ogende Guggenheim museum. Dit spraakmakende ontwerp van Frank Gehry is een echt meesterwerk. In het historische hart van de stad vindt u tal van gezellige bars en restaurantjes waar u de lekkerste tapas kunt proeven. Geniet van deze stad bekend om de pintxos en tapas. Overnachting in een comfortabel kasteelhotel (geen Parador) Hotel URH Palacio de Oriol **** of gelijkwaardig. Alleen mogelijk met ontbijtbuffet.

Dag 3 en 4: Bilbao – Santo Domingo de Calzada (ca. 110 km)
Santo Domingo ligt op de route naar Santiago en is daardoor sterk beïnvloed. Het centrum heeft smalle, middeleeuwse straten, een kathedraal en een oorspronkelijk ziekenhuis voor pelgrims. De regio staat verder bekend als een stad met een uitstekende keuken en bekroonde, lokale wijnen. Ook staan hier een paar bijzondere kloosters, die u kunt bezoeken. Het dorp werd gesticht in 1044. Het doel van het dorp was, om de pelgrims steun te bieden op hun weg naar de stad Santiago.

Deze bekende route staat op de lijst van het Unesco werelderfgoed, en had vanaf het begin veel invloed op de ontwikkeling van de trends in de regio. Santo Domingo bouwde hier een brug, een ziekenhuis en een overnachtingsplaats voor de passerende pelgrims. Zo ontstond er langzaam een dorp, en daarna een stad.

De kerk, die later een kathedraal werd, stamt uit de 11e eeuw en is een mooie combinatie van gotische, romaanse en renaissance stijl ornamenten. Het oorspronkelijke pelgrim-ziekenhuis is tegenwoordig omgebouwd tot een comfortabele Parador. Interessante locaties in de stad zijn bv de huizen in het centrum, het stadhuis en het klooster van San Francisco. U verblijft 2 nachten in Parador de Fresnada
of Parador de St.-Domingo Calzada

Bijzondere TIP: breng een bezoek aan het unieke historische stadje Laguardia (38 km van St Dom Calzada), dat volledig onderkelderd is en ligt in het hart van La Rioja!
Voor artikel zie Spanje Vandaag (klik)

Dag 5 en 6: St Domingo Calzada – Lerma (ca. 100 km)
Burgos staat vooral bekend om zijn uitzonderlijke gotische kathedraal waar de nationale held El Cid ligt begraven. Het conservatieve Burgos staat ook te boek als de wieg van Castilië waaruit Spanje en het Spaans ontstaan is. Maar de centrale gelegen noordelijke stad heeft de laatste jaren ook nieuwe impulsen gekregen die vooral op het culinaire vlak liggen. In 2013 werd Burgos zelfs gekozen tot de culinaire hoofdstad van Spanje.

Burgos is een bekende tussenhalte op de Camino de Santiago. Al in 1200 werd speciaal voor de pelgrims een brug aangelegd over de rivier Arlanzón. De huidige pelgrimsroute loopt dwars door het centrum via de calle Fernán Gonzáles. Aan deze verkeersader bevinden zich verschillende kerken waaronder de kathedraal en de Iglesia de San Nicolás. We reserveren voor u 2 nachten in de imposante en stijlvolle Parador de Lerma (ca. 30 km vanaf Burgos)

Dag 7 en 8: Lerma – Santillana de Mar / Santander  (ca. 235 km)
In het voetspoor van de pelgrims rijdt u in westelijke richting naar het middeleeuwse stadje Santillana del Mar dat in haar geheel tot het Werelderfgoed behoort. De oudste kerkelijke gebouwen dateren uit de 12de eeuw. Aan de nauwe straten met kinderkopjes liggen de goudstenen huizen die met familiewapens zijn behangen. Vlakbij kunt u ook nog een bezoek brengen aan het Altamira museum met een replica van de prachtige grotten met schilderingen uit de prehistorie. U verblijft hier 2 nachten in het centrum van het autovrije dorp Parador Santillana Gil Blas.

Santander (ca. 30 km) is een mondaine badplaats en is tevens de hoofdstad van de regio Cantabrië. Hier ontstonden de eerste grote scheepswerven waardoor de handel tussen Spanje en Zuid-Amerika tot grote bloei kwam. De grandeur van weleer is terug te vinden in de statige herenhuizen die langs de lange boulevard liggen en op het schiereiland Magdalena waar het voormalig zomerpaleis staat van de koninklijke familie.

Dag 9: Santillana de Mar – Bilbao (ca. 125 km)
U rijdt weer via de noordelijke kustweg terug naar Bilbao.

dagelijkse aankomst2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension (6x diner)
01/01 – 15/03€ 595€ 795
16/03 – 31/10€ 695€ 895 mei/juni vol
01/11 – 15/12€ 595€ 795
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 9-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 8 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 8  keer ontbijtbuffet of halfpension (halfpension alleen in Paradores 6x)
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • eventuele toeslag halfpension (halfpension alleen in Paradores 6x)
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

U kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen of deel uit laten maken van een andere autorondreis! Gezien de grote vraag voor deze aanbieding is deze altijd even op aanvraag, u hoort binnen enkele uren of deze reis beschikbaar is.

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan