Tijdens deze rondreis door Noord Spanje rijdt u vanaf het Baskenland via Cantabrië door het mooie landschap van natuurparken, kust en Picos de Europa. Een mooie reis met pittoreske dorpen waar u heerlijk kunt genieten van het andere Spanje!

Dag 1: Bilbao – Argomaniz (ca. 85 km)
Indien u vanaf Bilbao komt rijdt u in zuidelijke richting via het Nationaal Park Gorbeiako naar Argomaniz. Het is een klein dorp van slechts 150 inwoners in de prachtige natuur waar de tijd lijkt stil te staan. Overnachting in Parador de Argomaniz.

Dag 2: Argomaniz – Limpias (ca. 140 km)
U rijdt in noordelijke richting naar de kust van Cantabrië met mooie baaien en ruwe zee.

De Parador de Limpias bevindt zich op een groot landgoed met uitgestrekte tuinen en beschermde bossen, in de Cantabrische stad Limpias. Het beschikt over een buitenzwembad, tennisbanen en een padelbaan.

Het indrukwekkende Eguilor Palace Estate is het voormalige zomerverblijf van koning Alfons XIII van Spanje. Het heeft sierlijke tuinen en een enorme toegangspoort. U verblijft 1 nacht in Parador de Limpias.

Dag 3 & 4: Limpias – Santillana del Mar (ca. 75 km)

U rijdt langs de noordkust via Santander naar Santillana del Mar.

Het is een uniek autovrij dorp, waar de gehele historie van Cantabrië is samengevoegd. Het dorp behoort tot de mooiste dorpen van Spanje. Santillana del Mar dankt zijn bekendheid hoofdzakelijk aan de grot van Altamira.
Santillana del Mar is een geliefd dorp bij veel toeristen vanwege de prachtige historische gebouwen in het centrum van het dorp. Het benedictijner abdij Colegiata Santa Juliana is hier waarschijnlijk het beste voorbeeld van. De abdij stamt uit de twaalfde eeuw na Christus en heeft door de eeuwen heen niet veel van zijn oorspronkelijke karakter verloren.

In de abdij zijn de resten te vinden van de martelares Santa Juliana die volgens de vertellingen de duivel gevangen zou hebben. Hoogtepunt van een bezoek aan de abdij is de Romaanse kruisgang. In de abdij is tevens het Museo Diocesano gevestigd. Vanuit Santillana kunt u het mooie vissersplaatsje Llanes bezoeken.  U verblijft 2 nachten in Parador Gil Blas. of Pousada San Marcos

Dag 5 & 6: Santillana del Mar – Fuente De (ca. 105 km)
U rijdt vanaf Santillana naar het mooie berggebied van Picos de Europa. Er zijn hier een aantal mooie rustieke dorpen, waar u in alle rust kunt genieten van de natuur, meren en culinaire hoogstandjes. U verblijft 2 nachten in Parador de Fuente De.

Dag 7: Fuente De – Lerma (ca. 240 km)
Vanaf de Picos de Europa rijdt u in zuidelijke richting naar de historische stad Burgos.
Deze staat met name bekend als stad waar veel pelgrims neerstrijken, die de Camino de Santiago lopen. Het is ook een hele leuke stad om te bezoeken. De stad bruist en heeft veel terrasjes en restaurants.

De hoofd bezienswaardigheid van Burgos is de grote Santa Maria Kathedraal. Deze is enorm en de voornaamste reden van een bezoek aan de stad. Deze kathedraal staat als enige kathedraal van Spanje op de werelderfgoedlijst van Unesco. U verblijft 1 nacht in Parador de Lerma (ca. 45 km ten zuiden van Burgos)

Dag 8 en 9: Lerma – Santo Domingo Calzada (ca. 120 km)
Vanaf Lerma rijdt u het mooie wijngebied van La Rioja binnen. Tussen de heuvels en wijnranken wachten u 2 mooie dagen als afsluiting van deze reis, onder het genot van een heerlijke Rioja wijn! Ook hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan, waardoor Santo Domingo Calzada ook een van de mooiste dorpen van Spanje kan worden genoemd. U verblijft 2 nachten in Parador de St Domingo Calzada of Parador de Fresnada.

Dag 10: Santo Domingo Calzada – Bilbao (ca. 130 km)
Vandaag rijdt u weer terug richting Bilbao. Einde reis.

dagelijks aankomst2 pers kamer2 pers kameropmerkingen
2022ontbijtbuffethalfpension
01/01-12/04€ 595€ 835
13/04-25/06€ 650€ 895
26/06-15/09€ 795€ 1050zeer beperkt beschikbaar
16/09-31/10€ 695€ 935
01/11-25/12€ 595€ 835
* Prijs per persoon

Inbegrepen:

 • 10 daagse Paradores & Charme autorondreis volgens programma
 • 9 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
 • 9  keer ontbijtbuffet (indien u halfpension boekt, tevens 9 x diner)
 • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • brandstofkosten en tolwegen
 • overige maaltijden, entreegelden
 • toeslag 1 persoonskamer
KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Paradores Autoreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.
KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957