Zoek

10-daagse Paradores Natuur & Kust

Tijdens deze rondreis door Noord Spanje rijdt u vanaf het Baskenland via Cantabrië door het mooie landschap van natuurparken, kust en Picos de Europa. Een mooie reis met pittoreske dorpen waar u heerlijk kunt genieten van het andere Spanje!

Dag 1: Bilbao – Argomaniz (ca. 85 km)
Als u vanaf Bilbao komt rijdt u in zuidelijke richting via het Nationaal Park Gorbeiako naar Argomaniz. Het is een klein dorp van slechts 150 inwoners in de prachtige natuur waar de tijd lijkt stil te staan. Overnachting in Parador de Argomaniz.

Dag 2: Argomaniz – Limpias (ca. 140 km)
U rijdt in noordelijke richting naar de kust van Cantabrië met mooie baaien en ruwe zee. De Parador de Limpias bevindt zich op een groot landgoed met uitgestrekte tuinen en beschermde bossen, in de Cantabrische stad Limpias. Het beschikt over een buitenzwembad, tennisbanen en een padelbaan.

Het indrukwekkende Eguilor Palace Estate is het voormalige zomerverblijf van koning Alfons XIII van Spanje. Het heeft sierlijke tuinen en een enorme toegangspoort. U verblijft 1 nacht in Parador de Limpias

Dag 3 & 4: Limpias – Santillana del Mar (ca. 75 km)
U rijdt langs de noordkust via Santander naar Santillana del Mar. Het is een uniek autovrij dorp, waar de gehele historie van Cantabrië is samengevoegd. Het dorp behoort tot de mooiste dorpen van Spanje. Santillana del Mar dankt zijn bekendheid vooral aan de grot van Altamira.

Santillana del Mar is een geliefd dorp bij veel toeristen vanwege de prachtige historische gebouwen in het centrum van het dorp. Het benedictijner abdij Colegiata Santa Juliana is hier waarschijnlijk het beste voorbeeld van. De abdij stamt uit de twaalfde eeuw na Christus en heeft door de eeuwen heen niet veel van zijn oorspronkelijke karakter verloren.

In de abdij zijn de resten te vinden van de martelares Santa Juliana die volgens de vertellingen de duivel gevangen zou hebben. Hoogtepunt van een bezoek aan de abdij is de Romaanse kruisgang. In de abdij is bovendien het Museo Diocesano gevestigd. Vanuit Santillana kunt u het mooie vissersplaatsje Llanes bezoeken.  U verblijft 2 nachten in Parador Santillana Gil Blas of Pousada San Marcos & Spa.

Dag 5 & 6: Santillana del Mar – Fuente De (ca. 105 km)
U rijdt vanaf Santillana naar het mooie berggebied van Picos de Europa. Er zijn hier enkele mooie rustieke dorpen, waar u in alle rust kunt genieten van de natuur, meren en culinaire hoogstandjes. U verblijft 2 nachten in Parador de Fuente De.

Dag 7: Fuente De – Lerma (ca. 240 km)
Vanaf de Picos de Europa rijdt u in zuidelijke richting naar de historische stad Burgos.
Deze staat vooral bekend als stad waar veel pelgrims neerstrijken, die de Camino de Santiago lopen. Het is ook een hele leuke stad om te bezoeken. De stad bruist en heeft veel terrasjes en restaurants.

De hoofdbezienswaardigheid van Burgos is de grote Santa Maria Kathedraal. Deze is enorm en de voornaamste reden van een bezoek aan de stad. Deze kathedraal staat als enige kathedraal van Spanje op de werelderfgoedlijst van Unesco. U verblijft 1 nacht in Parador de Lerma (ca. 45 km ten zuiden van Burgos)

Dag 8 en 9: Lerma – Santo Domingo Calzada (ca. 120 km)
Vanaf Lerma rijdt u het mooie wijngebied van La Rioja binnen. Tussen de heuvels en wijnranken wachten u 2 mooie dagen als afsluiting van deze reis, onder het genot van een heerlijke Rioja wijn! Ook hier lijkt de tijd te hebben stilgestaan, waardoor Santo Domingo Calzada ook een van de mooiste dorpen van Spanje kan worden genoemd. U verblijft 2 nachten in Parador de St.-Domingo Calzada of Parador de Fresnada.

Bijzondere TIP: breng een bezoek aan het unieke historische stadje Laguardia (38 km van St Dom Calzada), dat volledig onderkelderd is en ligt in het hart van La Rioja!
Voor artikel zie Spanje Vandaag (klik)

Dag 10: Santo Domingo Calzada – Bilbao (ca. 130 km)
Vandaag rijdt u weer terug richting Bilbao. Einde van uw reis.

dagelijkse aankomst2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
01/01 – 20/03€ 595€ 875
21/03 – 25/06€ 750€ 995
26/06 – 15/09€ 850€ 1095
16/09 – 31/10€ 750€ 995
01/11 – 25/12€ 695€ 895
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 10-daagse Paradores & Charme autorondreis volgens programma
  • 9 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 9  keer ontbijtbuffet (als u halfpension boekt, ook 9x diner)
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan