Search

Parador Santillana Gil Blas ****

Het tijdschrift National Geographic heeft de ‘mooiste kleine middeleeuwse dorpen van Spanje die het waard zijn om te ontdekken’ gekozen. Dorpen met geplaveide straatjes, ommuurde historische centra en oude kloosters en paleizen waar je bovendien een Parador zult vinden.

Deze 4 sterren Parador is ondergebracht in een bijzonder herenhuis uit de 17e/18e eeuw, destijds eigendom van de familie Barreda-Bracho. Door het historische karakter van het gebouw verschillen alle kamers in grootte. Ze zijn ingericht met houten vloeren en hebben traditionele decoratie. Het restaurant en de bar bieden u de mogelijkheid om te genieten van de Cantabriaanse keuken met traditionele gerechten en dranken. 

De Parador ligt op het plein van Santillana del Mar, waar de belangrijkste karakteristieke gebouwen van de stad liggen. De stad is tot Nationaal Monument uitgeroepen. U vindt er zowel middeleeuwse huizen en verdedigingstorens als Renaissancepaleizen. Een tocht langs de ruige Cantabrische kust met zijn aangename dorpjes als Comillas (ca. 19km) en San Vicente de la Barquera (ca. 28km) is zeer de moeite waard.

Uw kamer:
Door het historische karakter van het gebouw verschillen alle kamers in grootte. Ze zijn ingericht met houten vloeren en traditionele decoratie en beschikken alle over telefoon, airco, TV (Canal+ en satellietkanalen) kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

Faciliteiten
De Parador heeft een receptie, bar, salons, airconditioning, lift, garage, onbewaakte parkeerplaatsen en een tuin. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant serveert men verschillende streekgerechten, van een stevige boerenstoofpot tot vis met Cantabrische saus.