Zoek

8-daagse autorondreis Paradores Betoverend Galicië

Galicië, de ruige noordwesthoek van Spanje is, met klippen inhammen, landschappelijk gezien zo on-Spaans als het maar zijn kan. Tussen de tiende en zevende eeuw voor Christus trokken Keltische stammen door dit gebied. De Keltische wortels kunt u nog duidelijk herkennen aan de muziek, gewoonten en taal. het landschap heeft een eindeloos pallet van frisse groenkleuren.

U overnacht in een selectie van de 86 indrukwekkende Paradores van Spanje. Deze staatshotels die verspreid liggen door heel Spanje zijn allemaal gevestigd in bijzondere gebouwen zoals oude kloosters, paleizen, middeleeuwse kastelen of prachtige residenties. U start in Verín. Vervolgens verblijft u in León, Ferrol, Santiago de Compostela en Tui.

Dag 1: Porto – Verin (ca. 175 km)
Na aankomst op Porto/Vigo of een andere luchthavens haalt u de huurauto op en rijdt u in noordelijke richting. De eerste overnachting vindt plaats in de Parador van Verín. De Parador in het plaatsje Monterrei vlakbij Verín en op loopafstand van het kasteel van Monterrei. Verín staat bekend om de Fariñadas (meel gevechten) een festival dat jaarlijks wordt gehouden. De stad ligt vlak bij de Portugese grens en is omgeven door groene heuvels. U verblijft in Parador de Verin.

Dag  2 en 3: Verin – León (ca. 225 km)
In León bevindt zich één van de allermooiste Paradores en hier verblijft u dan ook twee nachten. De Parador was oorspronkelijk een klooster dat onderdak bood aan pelgrims die op weg waren naar Santiago de Compostela. Enkele interessante bezienswaardigheden in León zijn de kathedraal en de Koninklijke kerk San Isidoro, beide met een eigen museum. Casa Botines, het werk van de bekende Spaanse architect Gaudí en het archeologische museum. U verblijft  2 nachten in 
Parador San Marcos de Leon.

Dag 4: León – Ferrol (ca. 325 km)
Ferrol ligt op z’n 50 kilometer van La Coruña. De stad is van vissersdorp uitgegroeid tot een grote havenstad en heeft onder andere een militaire haven. De stad zit vol met contrasten en de charme van een vissersdorp. Breng een bezoek aan de verdedigingsmuren (La Cortina) uit de 18de eeuw of de kastelen van San Felipe de la Palma. Parador de Ferrol ligt op loopafstand van de basiliek en bied een mooi uitzicht over de haven.

Dag 5: Ferrol – Santiago de Compostela (ca. 95 km)
Het oude centrum van Santiago de Compostela is goed bereikbaar en is grotendeels autovrij. Bijna alles is gecentreerd rondom de kathedraal. U geniet van de smalle, sfeervolle straatjes en grote pleinen. Veel monumenten zijn gebouwd met religieuze doeleinden. Vanwege de monumenten staat het oude centrum sinds 1984 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Route van Sint-Jacobus (Camino de Santiago) met het eindpunt in de Galicische stad, Santiago de Compostela, was één van de belangrijkste bedevaart routes voor Christenen in Europa gedurende meer dan duizend jaar. In het sfeervolle Santiago komen nog dagelijks pelgrims aan. De Route van Sint-Jacobus eindigt in de kathedraal van Santiago. Rondom deze kathedraal bevindt zich de oude stadskern, die door de UNESCO tot werelderfgoed is uitgeroepen. Daarnaast is er in Santiago een groot aantal parken en tuinen die de stad een kleurtje geven.

Niet alleen in de binnenstad, maar ook in de omgeving, waar bergen en bossen op u wachten, kunt u genieten van de natuur en sporten beoefenen zoals wandelen, vissen of golfen. U maakt 1 overnachting in Pousada Virxe da Cerca **** in Santiago de Compostela.

Dag 6:  Santiago de Compostela – Tui (ca. 110 km)
Tui is een kleine stad tegen de Portugese grens aan. De stad wordt gescheiden van Portugal door de rivier de Mino. Op de heuvel aan de overkant van de rivier ligt de Portugese stad Valença. Tui en Valença liggen tegenover elkaar op een heuvel met daar tussen de vallei en de rivier. In Tui waant u zich terug naar de middeleeuwen met de smalle straatjes en mooie gebouwen. Rond de 12e eeuw was de stad ommuurd helaas zijn veel stukken muur gesloopt, maar een van de oorspronkelijke poorten (de Pia) is nog altijd te bewonderen. In het historische centrum staat de kathedraal die een bezoek meer dan waard is. U verblijft in de Parador van Tui, de Parador is gevestigd in een oud gebouw wat doet denken aan een middeleeuws kasteel. De Parador is omringd door een grote tuin met tennisbaan. Vanaf de tuin is de kathedraal en het oude gedeelte van Tui goed te zien. U verblijft 1 nacht in de Parador de Tui.

Dag 7: Tui – Porto (ca. 120 km)
Vandaag rijdt u weer terug naar Porto en natuurlijk is het een absolute must uw laatste overnachting van deze reis in deze indrukwekkende en historische stad te verblijven. We reserveren voor u een leuke charme hotel in het centrum van Porto.

Dag 8: Porto
Vandaag reist u weer terug vanaf Porto of u kunt verlengen in deze mooie stad of de Costa Verde.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
02/01 – 15/03€ 495
16/03 – 30/06€ 695
01/07 – 31/10€ 795
01/11 – 15/12€ 695
Prijzen per persoon/ kerst & nieuwjaar 2024 reeds volgeboekt!

Inbegrepen:

 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met bad/douche/toilet
 • 7 x ontbijtbuffet (toeslag halfpension alleen in Paradores op aanvraag)
 • routebeschrijving, kaarten en informatie in het Nederlands inclusief voucher-pakket

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden (halfpension toeslag op aanvraag)
 • toeslag 1-persoonskamer
 • entreegelden
 • eventuele parkeerkosten

Opmerkingen:

 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direct op uw bevestiging de gereserveerde hotels

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan