Zoek

8-daagse autorondreis Paradores Kalifaat Al Andalus

Ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van Al-Andalus. Deze route laat u genieten van de ambachtelijke producten, gerechten, volksfeesten en gewoonten van de steden en dorpen gekoppeld aan de beschaving van de zuidelijke provincie Andalusië!

Dag 1: Malaga (aankomst zondag)
Malaga is het startpunt van deze reis en kennismaking met deze mooie stad die zich de afgelopen jaren enorm heeft ontwikkeld. Het  Alcazaba Fort een mooi voorbeeld van genoemd nalatenschap. Het was het paleis van de Nasrid vorsten die begonnen te bouwen in het begin van de 11e eeuw. Nu herbergt het een Provinciaal Archeologisch Museum met exposities van interessante stukken uit het Paleolithicum en andere oude mediterrane culturen. De prachtige tuinen zijn gevuld met fonteinen en beekjes en creëren een speciale en rustige sfeer. Zodra u het Alcazaba heeft bezocht, kunt u ook nog naar de ruïnes van het Romeinse theater Het Gibralfaro kasteel is nu ook in de buurt – een Fenicisch paleis waar het Granada kalifaat Yusuf  bestelde en het huidige fort werd gebouwd in de 14e eeuw. Twee torens verwijzen naar het Alcazaba via een speciale doorgang. Andere bezienswaardigheden zijn de kathedraal, het Museum van de Kathedraal en de Maagd van de Overwinning Shrine. Het Museum van de Schone Kunsten en het Picasso Museum. U overnacht in Parador de Gibralfaro.

Dag 2: Malaga – Ronda (ca. 100 km)
U rijdt langs de mooie kust van de Costa del Sol en slaat na een bezoek in Marbella af het binnenland in via kleine bergwegen naar Ronda. Ook kunt u vanaf Malaga het binnenland inrijden en via pittoreske dorpen richting Ronda rijden, aan u de keuze! Duizelingwekkend in alle aspecten, werd de stad Ronda bezet door de Kelten, Romeinen en Moren, met prachtige Arabische baden die nog steeds zijn bewaard. Bezoek San Miguel Street, evenals andere overblijfselen in Los Molinos Gate, de Santa María la Mayor kerk, de minaret van San Sebastián en het Huis van de Reus. Ronda beschikt ook over prachtige arena en wordt beschouwd als een van de opvallendste ter wereld. De indrukwekkende bergspleet met de brug is uniek te noemen Ronda ligt ook aan de bekende Witte Dorpen Route. De Parador de Ronda, waar u overnacht, ligt aan deze indrukwekkende kloof en brug.

Dag 3 en 4: Ronda – Antequera (ca. 90 km)
Dankzij de bevoorrechte geografische ligging hebben verschillende beschavingen Antequera aangedaan met zijn rijk cultureel erfgoed. Een van de belangrijkste monumenten zijn de Hunebedden van Menga, Viera en El Romeral, die dateren uit de Bronstijd. Een wandeling door de historische wijk van Antequera’s is als een reis terug in de tijd. Een interessante optie is om de kerken van San Juan Bautista en San Sebastián te bezoeken of ontdek het Moorse Alcazaba Fort. Andere belangrijke monumenten zijn de Tempel van het Papabellotas kasteel en de 17e en 18e-eeuwse herenhuizen. Ze worden gekenmerkt door hun indrukwekkende Spaanse barokke stijl en architectuur. In het centrum van Antequera kunt u de Koninklijk collegiale kerk van San Sebastián zien die dateert uit de 16e eeuw. En vergeet niet het klooster van de Menswording, gevolgd met een bezoek aan de Plaza del Coso Viejo, een prachtige arena dicht bij het klooster. Dit is slechts een klein deel van de vele verrassingen van Antequera. U verblijft 2 nachten in de Parador de Antequera.

Dag 5: Antequera – Carmona (ca. 140 km)
Vlakbij Sevilla ligt Carmona gelegen aan de rivier en de Corbones vlakte. Carmona is een stad die opvalt door haar monumentale gestalte en de sporen van verschillende culturen die er in haar lange geschiedenis verbleven. Kerken, paleizen en muren vormen het belangrijkste artistieke erfgoed gehuisvest in de oude stad. Bezoek ook het imposante Moorse Fort  en het Rey Don Pedro Koninklijk Paleis. Gelegen op korte afstand van Sevilla bekend om het monumentaal en artistiek erfgoed en genieten van onder meer het Koninklijk Paleis, gebouwd door Abd-ar-Rahman III in 913. De kathedraal, de Giralda, de Gouden Toren en de vele recreatiemogelijkheden van Sevilla zijn zeker ook de moeite waard. Breng een bezoek aan de oude Santa Cruz wijk, de Plaza España en het Maria Luisa Park. U overnacht in de Parador de Carmona.

Dag 6 en 7: Carmona – Cordoba (ca. 110 km)
Cordoba is een historisch hoogstandje van het kalifaat en de hoofdstad van de Omajjaden en het centrum van het islamitische westen. De pracht en cultuur en plaatsen zoals de Mesquite Moskee-kathedraal en Medina Azahara zijn wereldberoemd.

De Synagoge, de stadsmuren, de Romeinse brug, de koninklijke stallen en interessante musea zoals het Julio Romero de Torres Museum, het Archeologisch Museum, het Stierenvechters Museum en het Museum voor Schone Kunsten zijn ook echte hoogtepunten.

Wandel door de smalle witte straatjes met de vele bloempotten, het bloemenstraatje, kleine pleintjes en tapasbarretjes, terrasjes zijn geweldig om hier de dag en avond door te brengen! U maakt 2 overnachtingen in de Parador de Cordoba.

Dag 8: Cordoba – Malaga (ca. 160 km)
U rijdt weer terug via Lucena richting Malaga, einde reis.

aankomst alleen op zondag2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
Januari: 7,14,21,28€ 525€ 750
Februari: 4,11,18,25€ 595€ 825
Maart: 3,10,17€ 595€ 825
April: 7,14,21,28€ 625€ 850
Mei: 5,12,19,26€ 625€ 850
Juni: 2,9,16,23,30€ 625€ 850
Juli: 7,14,21,28€ 650€ 875
Augustus: 4,11,18,25€ 650€ 875
September: 1,8,15,22,29€ 625€ 850
Oktober: 6,13,20,27€ 625€ 850
November: 3,10,17,24€ 595€ 825
December: 1,8,15€ 595€ 825
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • evt toeslag halfpension
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Als u tickets wilt reserveren voor het Alhambra in Granada, ga naar de link:
https://tickets.alhambra-patronato.es/en kies voor de Engelse versie!

Deze Paradoresreis is alleen aankomst op zondag voor aangegeven prijzen. Wanneer u op een andere dag wenst aan te komen of tijdens de reis wilt verlengen gelden aanmerkelijk hogere prijzen. Echter, u kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen of deel uit laten maken van een andere autorondreis! Gezien de grote vraag voor deze aanbieding is deze altijd even op aanvraag, u hoort binnen enkele uren of deze reis beschikbaar is.

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan