Zoek

8-daagse autorondreis Paradores Hoogtepunten Al Andalus

Ontdek Andalusië en Al-Andalus met rijke geschiedenis en cultuur. Deze route brengt u langs enkele indrukwekkende hoogstandjes van geschiedenis, maar ook naar het schitterende natuurpark van Cazorla!

Dag 1: Malaga- Antequera (ca. 55 km) 
Na aankomst op de luchthaven Malaga rijdt u naar het nabij gelegen Antequera voor uw eerste overnachting. Antequera is een historisch plaatsje tussen de witte dorpen van Andalusië.
Verblijf Parador de Antequera.

Dag 2: Antequera – Jaén (ca. 140 km) 
U rijdt vandaag een mooie route door het binnenland van Andalusië via Lucena naar Jaen.
De bevolkingsgroep Almoravides verbleven in Jaén en stichten hun rijk in 1091 en werd veroverd op de Almohaden in 1148.

Voordat u zichzelf door de mooie straten van de stad begeeft moet u echt de tijd nemen om de uniek gelegen Parador (waar u ook verblijft) en het naastgelegen Sta. Catalina kasteel, gebouwd door de grote al-Ahmar te bezoeken. Hoog boven de stad op 820 meter met een magnifiek uitzicht welke u in staat stelt om de geschiedenis van de stad te ontdekken welke een rijke historie heeft samen met Granada uit de Nasrid tijd.

In Jaén moet u zeker de Arabische baden bezoeken, gebouwd door Alí in het district Magdalena op precies dezelfde plek als de Villardompardo Palace. We kunnen ook de kathedraal en andere kerken zoals die van San Juan, San Ildefonso en Magdelena evenals paleizen, zoals de Condestable, Quesada-Ulloa, Velez en Vilches van harte aanbevelen. De Parador de Jaén was ook de vaste verblijfplaats voor weekenden en vakanties van de voormalige Frans president kolonel De Gaulle, die ook hier zijn eigen suite heeft met zijn naam. U overnacht op de hoge  Parador van Jaén

Dag 3: Jaen – Ubeda (ca. 60 km)
Het was in de Arabische tijd dat Ubeda bekendheid kreeg. Abderrahman II stichtte de stad Ubbadat al-Arab en in het jaar 852 werden de stadsmuren gebouwd.  Gedurende de 11e en 12e eeuw werd het achtereenvolgens veroverd door de Almoraviden en Almohaden.

Echter, Ubeda werd ook uitgeroepen tot World Heritage Site door UNESCO en is de monumentaalst rijke stad in Jaén uit de Andalusische Renaissance, met gebouwen zoals de Sagrada Capilla de San Salvador kapel, het Ziekenhuis Santiago, het Las Cadenas paleis en de kerk van Santa María de los Reales Alcázares. Ook een bezoek aan het Renaissancestadje Baeza is de moeite waard, gelegen in het gebied van de olijfbomen. U verblijft 1 nacht in Parador de Ubeda.

Dag 4 en 5: Ubeda – Cazorla (ca. 45 km)
Op onze reis van Ubeda naar Cazorla rijdt u door een schitterend gebied van olijfbomen. De moslims waren zich bewust van de vooruitzichten van de zogenaamde “groene goud” voor hun steeds meer verfijnde gastronomie. In Cazorla kunt u enkele authentieke baden in de natuur zien. Bezoek de leuke plaats Cazorla, het Segura y Las Villas natuurpark met plaatsen, zoals het interpretatiecentrum Torre de Vinagre, het Iruela kasteel en de “Collado del Almendral”. Dit is een natuurgebied met veel schoonheid die u op elk seizoen van het jaar  zal verrassen. In het historisch centrum van Cazorla, ligt het Museum van Kunst en de douanepost van de Boven Guadalquivir en het Yedra kasteel.
Overnachting in Parador de Cazorla.

Dag 6: Cazorla – Granada (ca. 155 km)
Granada ligt uniek aan de voet van het Sierra Nevada-gebergte, het laatste bolwerk van de Nasrieden en de eindbestemming van de Al-Andalus Routes. Granada dankt veel van roem aan het stadsbeeld en het feit dat het een van de mooiste steden van Spanje is met een rijke islamitische periode. Binnen de stad ligt natuurlijk het hooggelegen Alhambra wat de grootste trekpleister van Spanje is. Uniek om het water, licht, de tuinen en de kunst van alle vondsten er maximale expressie. Maar Granada is ook de schoonheid van Albaycin, de straten die het handelscentrum van de Medina van Granada vormen. Ook is de imposante vormgeving van de kathedraal, het Carlos V paleis en de gebouwen met gotische, renaissance en barok stijlen een bezoek waard.

U verblijft 1 nacht in Granada in de stijlvolle exclusieve Villa Oniria (of gelijkwaardig bijv Melia Granada) , rustig gelegen in het gezellige centrum van Granada Hotel Villa Oniria **** of gelijkwaardig

Naar wens kunnen we (wanneer beschikbaar) ook de Parador voor u reserveren (tegen meerprijs) binnen de muren van het Alhambra. Deze Parador heeft beperkte beschikbaarheid (slechts 17 kamers). Parador van Granada.

Wij adviseren vooraf uw Alhambra tickets te reserveren via de enige officiële website:
Alhambra Patronato

Dag 7: Granada – Cordoba (ca. 200 km)
Cordoba is een droom en de hoofdstad van het Omeya kalifaat en centrum van de wijsheid van het islamitische westen tijdens deze enerverende periode. In deze stad en haar omgeving kunt u de pracht van deze cultuur en monumenten en plaatsen te ontdekken, zoals de Mesquite moskee-kathedraal en de Medina Azahara. Ook een bezoek waard zijn de synagoge, de stadsmuren, de Romeinse brug, de koninklijke stallen … en musea zo interessant als de Julio Romero de Torres Museum, het Archeologisch Museum, het Taurine Museum en het Museum voor Schone Kunsten. Geniet van de stad in volle teugen met de smalle straatjes, het bloemenfestijn en de kleine barretjes en restaurants met typisch Spaanse sfeer!. U verblijft 1 nacht in Parador de Cordoba.

Dag 8: Cordoba – Malaga (ca. 130 km)
Einde reis of verlenging.

aankomst alleen op zondag2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
Januari: 7,14,21,28€ 525€ 750
Februari: 4,11,18,25€ 575€ 795
Maart: 3,10,17€ 595€ 825
April: 7,14,21,28€ 625€ 850
Mei: 5,12,19,26€ 625€ 850
Juni: 2,9,16,23,30€ 625€ 850
Juli: 7,14,21,28€ 650€ 875
Augustus: 4,11,18,25€ 650€ 875
September: 1,8,15,22,29€ 625€ 850
Oktober: 6,13,20,27€ 625€ 850
November: 3,10,17,24€ 595€ 825
December: 1,8,15€ 595€ 825
Prijzen per persoon

Deze reis is niet mogelijk in de periode 01 januari t/m 03 maart 2024 i.v.m. renovatie en sneeuw/weersomstandigheden in het Nationale Park Cazorla. Naar wens kunnen we voor u een aangepaste route samenstellen.

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • eventuele toeslag halfpension
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

U kunt bij deze reis DAGELIJKS aankomen!!

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan