Zoek

8-daagse Paradores Camino de Santiago – Route I

De Camino de Santiago staat onder bescherming als UNESCO Werelderfgoed en is ook een Culturele Route. Tijdens deze reis langs de noordkust van Spanje rijdt u vanaf Bilbao naar Santiago de Compostela als eindhalte. Deze historische stad met zijn beroemde kathedraal herbergt ook het graf van Santiago El Mayor.

Dag 1 en 2: (alleen aankomst zondag) Bilbao (ca. 60 km)
Limpias ligt slechts 60 km vanaf Bilbao, bekend om zijn wereldberoemde Guggenheim Museum met de historische binnenstad waar de rivier de Nervión doorheen stroomt. Mooie bruggen en winkelstraten maken deze Baskische stad historisch gezien tot een van de mooiere steden van Spanje. U heeft 2 nachten in Parador de Limpias.

Dag 3: Limpias – Gijón (ca. 210 km)
Vanaf Limpias neem de mooie kustroute en bezoek het pittoreske plaatsje Santillana del Mar, met het historisch autovrij centrum. Aansluiting neem de kustroute te nemen en bezoek het vissersdorpje Llanes . Een leuk haventje, kleine straatjes en zeer karakteristiek.

Gijón: een historische, commerciële en industriestad waar de zee langzaam overgaat naar het heuvel en berglandschap. San Lorenzo Beach met mooie haven en wandelboulevard evenals de binnenstad zullen u een goede indruk geven van deze plaats. Jaarlijkse evenementen zoals het International Filmfestival, Salón del Libro Iberoamericano boeken festival, het Railway Museum, het Internationale Bagpipe Museum en het Jovellanos museum.  Overnachting Parador de Gijón.

Dag 4   : Gijon – Ribadeo (ca. 130 km)
U vervolgt de noordelijke kustroute via Aviles en Navia en geniet van de enorme rotsformaties welke noord Spanje heeft. De natuur is zeer afwisselend, van de soms wilde zee tot de groene heuvellandschappen. U verblijft 1 nacht in Parador de Ribadeo.

Dag 5 en 6 : Ribadeo – Ferrol (ca. 130 km)
Vanaf Ribadeo rijdt u door het uiterst noordwestelijke puntje van Spanje in de provincie Galicië naar Ferrol. Ferrol ligt iets boven de bekende stad A. Coruña, gelegen aan een mooie baai. U verblijft 2 nachten Parador de Ferrol.

Dag 7: Ferrol – Santiago de Compostela (ca. 100 km)
Het laatste stuk van deze route gaat zuidelijk, door het mooie en groene binnenland van Galicië. Santiago staat onder bescherming van Werelderfgoed en heeft de bezoekers aan deze historisch stad veel te bieden. Zo heeft u het Plaza del Obradoiro plein met zijn prachtige kathedraal, waar ook de Parador ligt. De stad biedt veel musea, mooie en historische straten van waar u vanaf een terras het dagelijks leven kunt aanschouwen. Overnachting Parador de Santiago de Compostela of Pousada Virxe de Cerca.
Let op: de Parador Santiago de Compostela is vrijwel de hele zomer uitverkocht!

Dag 8: terugreis

aankomst alleen op zondag2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
02/01 – 15/03€ 525€ 750
16/03 – 30/04€ 565€ 790
01/05 – 30/06€ 650€ 875
01/07 – 30/09€ 675€ 895
01/10 – 15/11€ 575€ 795
16/11 – 15/12€ 550€ 775
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension (toeslag)
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • eventuele toeslag halfpension
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

LET OP: Deze Paradoresreis is alleen aankomst op zondag voor aangegeven prijzen. Wanneer u op een andere dag wenst aan te komen of tijdens de reis wilt verlengen gelden aanmerkelijk hogere prijzen. Echter, u kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen of deel uit laten maken van een andere autorondreis! Gezien de grote vraag voor deze aanbieding is deze altijd even op aanvraag, u hoort binnen enkele uren of deze reis beschikbaar is.

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan