Zoek

15-daagse autorondreis Pousadas/Quintas en Charme Koningsroute van Portugal

Tijdens deze reis kunt u kennismaken met de Pousadas en Quintas van Portugal. Een unieke reis van zuid naar noord Portugal, door de schitterende natuur en overnachten in luxe Pousadas of authentieke Quintas op vaak unieke locaties. Misschien kent u de Spaanse Paradores, echter de Portugese Pousadas bieden u hetzelfde of soms zelfs een beter nivo en kwaliteit. Ook maakt u kennis met de mooie steden Porto en Lissabon waar we voor u prima 4-sterrenhotels hebben gereserveerd! Ontdek Portugal met bekende plaatsen als Evora, Lissabon, Sintra, Coimbra en Porto. U kunt deze reis ook starten vanaf Lissabon of Porto, aan u de keuze!

Dag 1: Faro – Estoi (10 km) of Tavira (35 km)
De rondreis start in Estoi of Tavira. Ontdek de wereld van de Pousadas waarbij uw eerste overnachting voor u is gereserveerd in de Pousada Palacio de Estoi

Dag 2: Estoi/Tavira – Évora (ca. 220 km)
U start de rondreis in noordelijke richting door de provincie Alentejo naar Évora. Deze stad heeft een wirwar van straatjes en staat bekend om een duister verleden van ketter-vervolging. Évora is door UNESCO in de werelderfgoedlijst opgenomen. Terecht zoals u zult ervaren! U verblijft in de Pousada Convento de Evora.

Dag 3: Évora – Castelo de Vide (ca. 125 km)
De reis gaat verder noordwaarts en u eindigt de rit in het bergachtige gebied bij Marvão vlakbij de Portugees/Spaanse grens. U overnacht in Castelo de Vide, vroeger een belangrijke vesting, nu een gezapig stadje met eindeloos heerlijke charme. U verblijft hier in een Quinta of Charme-hotel.

Dag 4: Castelo de Vide – Guarda (ca. 200 km)
Een mooie route vandaag. U steekt de rivier de Tejo over richting de hoogst gelegen stad van Portugal (ca. 1060 m): Guarda. U heeft een prachtig uitzicht over het omliggende gebied. De smalle straatjes van de Joodse wijk zijn heerlijk om doorheen te slenteren. U verblijft in Guarda in een charme-hotel.

Dag 5: Guarda – Lamego (ca. 200 km)
U verlaat de bergen en gaat richting het dal van de Douro-rivier, een beroemd wijngebied. U overnacht in Lamego, waar u een Romaanse kathedraal en een bijzonder barok kasteel aantreft. U verblijft hier in een charme-hotel.

Dag 6: Lamego – Guimarães (ca. 130 km)
U rijdt langs Vila Real naar de historische steden Braga en Guimarães. Een stop bij het Casa Mateus (bekend van de beroemde Mateus Rosé) is zeker de moeite waard. U overnacht in Braga, in de Romeinse tijd Bracara Augusta geheten, en een belangrijke plaats op de verbindigsweg tussen het Iberisch schiereiland en Rome. U verblijft hier 2 nachten in Pousada Mosteiro de Guimarães.

Dag 7: Braga/Guimarães
Vannacht slaapt u in dezelfde Pousada, waardoor u uitgebreid de tijd heeft om de steden Guimarães en Braga te ontdekken. Bij Braga vindt u het bedevaartsoord Bom Jesus. Op ca. 50 km ligt het Nationaal Park Peneda-Gerês, een mooi gebied van bossen, stuwmeren en pittoreske bergdorpjes.

Dag 8: Braga – Porto (ca. 75 km)
Een mooie route langs de Costa Verde (‘Groene Kust’) leidt u naar de heerlijke stad Porto, waar u 2 nachten zult verblijven. U verblijft in een goed 4-sterren charme hotel in het centrum van Porto voor 2 nachten.

Dag 9: Porto
Porto is een compacte stad en wat betreft oppervlakte niet zo groot. Dit maakt de stad uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoekt u onder andere de Ribeira, het oude pittoreske stadscentrum dat sinds 1996 op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat. In de voetsporen van de Grieken, Romeinen en de Visigoten kunt u een wandeling maken langs de Sé kathedraal, de São Francisco kerk en over de schilderachtige Ribeira kade. Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt Vila Nova de Gaia, de oorsprong van de beroemde Portwijnen. Vanuit het centrum van deze stad heeft u een prachtig zicht op het oude centrum van Porto.

Dag 10: Porto – Coimbra/Fatima (ca. 250 km)
U rijdt zuidwaarts richting Óbidos of Ourém. Onderweg genoeg keuze voor mooie stops zoals de universiteitsstad Coimbra, bedevaartsplaats Fatima of Batalha met een van de mooiste kloosters van Portugal. U verblijft in een charme hotel in Coimbra/Fatima.

Dag 11: Coimbra/Fatima – Lissabon (ca. 130 km)
Op naar de wereldstad Lissabon! Misschien wilt u eerst nog een van de sprookjespaleizen van Sintra bezoeken. Een schitterend stukje cultuur te midden van het prachtige Sintra gebergte. Vervolgens rijdt u door naar Lissabon waar u 2 overnachtingen maakt in een goed 4-sterrenhotel in het gezellige centrum van deze prachtige stad.

Dag 12: Lissabon
De hoofdstad van Portugal met een rijke cultuur en eeuwenoude historie. Vele bezienswaardigheden, pleinen met fonteinen en in het oude stadsdeel, smalle steile straatjes met oude ambachten. Kerken, musea, historische gebouwen afgewisseld door zeer moderne architectuur. U maakt kennis met het bijzondere en beroemde licht van Lissabon, veroorzaakt door haar ligging. Filmmakers en fotografen roemen dit licht en het maakt deze contrastrijke stad nog meer bijzonder. Wandel langs de rivier, ga lekker eten in het oude stadsdeel en geniet van de Vinho Verde of een heerlijke Mateus rosé.

Dag 13: Lissabon – Lagos (ca. 300 km)
Via de kustroute rijdt u naar de Algarve, naar Lagos. Lagos is een fijne badplaats met historische kern en mooie stranden. Heerlijk om aan het strand de indrukken van de afgelopen weken nogmaals de revue te laten passeren. U verblijft in een goed 4-sterrenhotel in Lagos voor 2 nachten.

Dag 14: Lagos of Sagres
Nog een heerlijke dag aan de Algarve. U kunt natuurlijk naar het strand gaan, maar een bezoek aan Sagres, het zuidwestelijkste stukje van Europa is ook zeker de moeite waard!

Dag 15: Lagos – Faro
De autorondreis eindigt na het ontbijt. U brengt de auto terug naar de luchthaven van Faro en vliegt terug naar Nederland.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
01/01 – 15/03€ 750
16/03 – 30/04€ 895
01/05 – 30/06€ 1050
01/07 – 15/09€ 1095
16/09 – 31/10€ 1050
01/11 – 31/12€ 795
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 15-daagse autorondreis volgens programma, graag aangeven of u wilt vertrekken vanaf Faro-Lissabon of Porto.
  • 14 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in Pousadas, Quintas of charme en 4-sterrenhotels in Porto/Lissabon/Lagos volgens programma
  • 14  keer ontbijtbuffet
  • Nederlandse routebeschrijving en algemene informatie

Niet inbegrepen:

U kunt deze reis altijd aanpassen of wijzigen naar eigen wens!

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan