Zoek

8-daagse autorondreis Paradores Wijn & Culinair

Koningen, monniken, veldheren en prinsen reisden in vroeger tijden door streken en plaatsen volop kunst, cultuur en prachtige natuur om het gebied te verkennen of veroveren. U kunt tijdens deze reis kennismaken met de gepassioneerde wereld van wijn en culinair Spanje.

Dag 1: Madrid – Soria ( ca. 225 km)
De prachtige en vrij onbekende stad Soria is een must-to see,, met zijn twee culturele en monumentale hoogtepunten van deze stad: San Polo en San Saturio met een schitterende wandeling langs de rivier. De nabijgelegen steden van Almarza, Narros, Golmayo en Arancón liggen verspreid aan de rand van de stad met behoud van hun landelijke uitstraling. Op minder dan 15 kilometer van de hoofdstad Soria, Garray ligt ook een hoogtepunt waar de Numancia nederzetting met zijn archeologische kamer. Een bezoek aan Burgo de Osma en omgeving Río Lobos Nature Reserve is de moeite waard. U verblijft in Parador de Soria.

Dag 2: Soria – Santo Domingo de la Calzada (ca. 130 km)
De stad Santo Domingo is een uitstekend uitgangspunt om de Upper Rioja en haar wereldberoemde wijnerfgoed te ontdekken. In Santo Domingo verkennen we de Exenta toren en de kathedraal of bezoekt u de nabijgelegen stad San Millán de la Gogolla, de thuisbasis van de kloosters van San Millán de Yuso en San Millán de Suso. De kloosters van Santa María La Real in Najera en Santa María del Salvador in Cañas zijn zeker een bezoek waard. U overnacht in Parador de Santo Domingo de la Calzada.

Dagen 3 en 4: Santo Domingo de la Calzada – Calahorra (ca. 90 km)
Maak kennis met de Bodegas in Neder Rioja rond Calahorra, zoals Torres Librada (Alfaro) of La Bodega Rioja Baja en de Bodegas Viña Herminia (Aldeanuela del Ebro). Een bezoek aan het de gotische kathedraal in Calahorra is zeker een bezoek waard, zowel als het Bishops paleis (16e-17e eeuw), het Las Carmelitas Descalzas klooster (eind 16e eeuw) en de neoklassieke Santiago kerk (17e-18e eeuw). U verblijft 2 nachten in Parador de Calahorra.

Dag 5: Calahorra – Olite (ca. 43 km)
Deze stad biedt de mogelijkheid om het paleis van de Vorsten van Navarra, Santa María la Real kerk, San Pedro Apóstol kerk en de Plaza Carlos III te ontdekken. Ontdek de wereld van de Navarra wijn en Wijngaard Museum, gevestigd aan hetzelfde prachtige plein als de Parador. De Piedemonte, Marco Real en Ochoa Bodegas zijn ook van belang in de stad Olite. Een bezoek aan de nabijgelegen cisterciënzer La Oliva Abbey is de moeite waard. La Oliva werd verheven tot abdij-status in 1948 na de restauratie. U maakt 1 overnachting in Parador de Olite.

Dag 6 en 7: Olite – Sos del Rey Católico (ca. 60 km)
In het noorden van de Cinco Villas, ontdekt u het gebied met middeleeuwse sfeer, in de kleine steile straatjes in het centrum. De nabijheid van Navarra was eens een grote militaire basis waar bovendien de katholieke Ferdinand werd geboren.  Een bezoek aan de 11e-eeuwse San Esteban parochiekerk, is naast de overblijfselen van het kasteel zeker een bezoek waard. De muren rond de stad werden gebouwd en verweven met geschakelde huizen. Vergeet niet te stoppen bij de Benedictijner abdij van San Salvador de Leyre klooster, in de buurt van Sos. U verblijft de laatste 2 nachten van deze wijnreis in Parador de Sos del Rey Católico, als mooie afsluiter!

Dag 8: Sos del Rey Católico – Madrid (ca. 390 km)
Na het ontbijt rijdt u weer terug naar Madrid. Naar wens kunnen we voor u nog een leuk (charme) hotel reserveren in deze wereldstad.

aankomst dagelijks2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
02/01 t/m 15/03€ 455€ 680
16/03 t/m 31/05€ 550€ 775
01/06 t/m 30/06€ 565€ 785
01/07 t/m 30/09€ 575€ 795
01/10 t/m 15/11€ 550€ 775
16/11 t/m 15/12€ 525€ 750
Prijzen per persoon / kerst & nieuwjaar 2024 reeds volgeboekt!

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan