Search

9-daagse Paradores Noord Spanje, Vissersdorpen, Picos de Europa en La Rioja

Wij hebben deze reis vernieuwd en aangepast, zodat u minder kilometers maakt en meer kunt zien!

Tijdens deze autoreis bezoekt u pittoreske vissersdorpen aan de noordkust van Spanje evenals de imposante Picos de Europa,  voor velen onbekend Groen Spanje. U start in het stijlvolle en historisch San Sebastian en deze reis eindigt in de wijnstreek van La Rioja.

Dag 1: San Sebastian
Donostia- San Sebastian zoals de officiële benaming is, ligt in een baai en heeft veel winkels, waaronder enkele zeer chique. San Sebastian wordt daarom de mondainste badplaats van Noord Spanje genoemd. Het oude stadsdeel (parte vieja) kenmerkt zich door smalle straatjes, huizen met balkonnetjes en de vele Pintxos barretjes, waaronder je het genot van een drankje heerlijke hapjes krijgt geserveerd. Het leven speelt zich vaak buiten af en ´’s avonds ontmoet men elkaar het liefst in het oude centrum. Deze zeer gastronomische stad heeft veel te bieden en brengt u in stijlvolle sferen. U overnacht in Hotel Palacio de Aiete **** of gelijkwaardig (geen Parador), nabij het mooie centrum op basis ontbijt. (halfpension niet mogelijk)

Dag 2 : San Sebastian – Argómaniz (ca. 115 km)
De Parador van Argómaniz ligt op een paar kilometer van de mooie stad Vitoria-Gasteiz. Dit is een zeer groene stad en u kunt o.m. een bezoek brengen aan het Artium, het Basque Kunstmuseum, het Museum van Sacred Arts en het Museum van Natural Sciences of BIBAT. U verblijft 1 nacht in Parador de Argómaniz.

Dag 3 en 4: Argómaniz – Limpias (ca. 135 km)
De  San Pedro kerk is een van de belangrijkste monumenten van het kleine dorp Limpias. U kunt vanaf Limpias de kleine vissersdorpen Laredo, Castro Urdiales en Santoña bezoeken. De Parador ligt in een mooie groen gebied, vlak bij zee. U kunt een bezoek brengen aan het Natuurpark van Cabárceno of de vallei waar de Asón River stroomt. U kunt ook naar Bilbao gaan en bijv. Het Guggenheim Museum bezoeken. U verblijft 2 nachten in Parador de Limpias

Dag 5: Limpias – Cangas de Onis (ca. 165 km)
Een van de bekendste bergdorpen van Asturias is Cangas de Onis met zijn oude Romeinse Brug. Vlak bij het Nationaal Park Picos de Europa kunt u tussen rotsen gelegen Cavadonga bezoeken, een van de meest bezochte plaatsen in het gebied.

Bij de receptie van Parador Cangas de Onis heeft men mooie wandelroutes om het berglandschap van de Picos de Europa te ontdekken … Het imposante gebergte ligt ten noorden van Cordillera Cantábrica en behoort tot de mooisten van Spanje. U kunt een bezoek brengen aan het Nationaal Park Picos de Europa. U overnachting in Parador Cangas de Onis

BELANGRIJK: Parador Cangas de Onis is vroegtijdig vol van mei t/m augustus, alternatief voor deze reis zijn 2 nachten Parador de Fuente De, zodat deze 9 dagen blijft. Bij uw aanvraag informeren wij u hierover wat beschikbaar is!

Dag 6: Cangas de Onis – Fuente De ( ca.  110 km)
Vandaag rijdt u verder door het mooie en indrukwekkende berggebied van de imposante Picos de Europa. Geniet van de natuur, de dieren en het landschap.
De kabelbaan van Fuente Dé (teleférico de Fuente Dé) is de populairste attractie van Cantabrië. Op een heldere dag weten veel bezoekers de weg te vinden naar de toppen van de Picos de Europa. Het is met recht een van de mooiste bestemmingen in Cantabrië. De uitzichten zijn vanaf dat je uitstapt boven op de berg fantastisch. Dit is overigens ook een van de weinige bestemmingen in Noord Spanje waar we veel Nederlanders tegenkwamen. U overnacht in Parador de Fuente De

Deze wandelroute door de Picos de Europa behoort tot de mooiste/beste van Europa (klik)

Dag 7: Fuente De – Cervera de Pisuerga (ca. 80 km)
U rijdt vandaag rustig door het imposante berglandschap van de Picos de Europa en het Natuurpark Parque Regional Montaña de Riaño. Via vaak smalle wegen kunt u genieten van bergen en meren. U verblijft in de imposante Parador de Cervera de Pisuerga.

Dag 8: Cervera de Pisuerga- Burgos- Santo Domingo Calzada La Rioja (ca. 170 km)
Vanaf Cervera de Pisuerga rijdt u vandaag eerst naar Burgos. Breng zeker een bezoek aan deze mooie stad met zijn smalle straatjes en imposante kathedraal. Aansluitend rijdt u naar het mooie wijngebied van La Rioja met de beroemde wijnhuizen. Een schitterende Parador voor afsluiting van deze reis. U verblijft in Parador Santo Domingo Calzada.

Dag 9: Santo Domingo Calzada- Bilbao (ca. 115 km) Einde reis
U gaat van Santo Domingo Calzada in noordelijke richting terug naar Bilbao. Ook kunt u naar wens eventueel nog een extra nachtje bijboeken in Parador St.-Domingo Calzada.

Bijzondere TIP: breng een bezoek aan het unieke historische stadje Laguardia (38 km van St Dom Calzada), dat volledig onderkelderd is en ligt in het hart van La Rioja!
Voor artikel zie Spanje Vandaag (klik)

dagelijkse aankomst2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension (7x diner)
01/01 – 29/02€ 495€ 695
01/03 – 30/04€ 595€ 820
01/05 – 30/06€ 675€ 895
01/07 – 30/09€ 775€ 995
01/10 – 31/12€ 675€ 895
Prijzen per persoon/ ook zomer 2024 beperkte beschikbaarheid Parador Cangas de Onis!

Inbegrepen:

  • 9-daagse Paradores & Charme autorondreis volgens programma
  • 8 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores, 1e nacht hotel San Sebastian (ontbijt)
  • 8  keer ontbijtbuffet (als u halfpension boekt, ook 7x diner)
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan