Zoek

18-daagse Grand Tour Paradores

EXTREMADURA – LA MANCHA – ANDALUSIË

Tijdens deze Grand Tour autorondreis bezoekt u veel historische plaatsen en dorpen, ziet u veel natuur met indrukwekkende landschappen en kunt u genieten van het nog voor velen onbekende Spanje. U verblijft deze reis in voornamelijk historische Paradores! U maakt kennis met het rijke Spaanse verleden en de grondbeginselen van het land waarvoor zwaar is gestreden tijdens zware veldslagen.

Dag 1: Madrid
De eerste 2 nachten verblijft u in de schitterende stad Madrid, een brok historie waar u tijd tekort komt. Wij hebben voor u een fijn en centraal gelegen hotel gereserveerd, vlakbij of in het centrum. U kunt eventueel uw huurauto vanaf dag-3 huren vanaf het verhuurstation op de luchthaven of in het centrum (Atocha)

Dag 2: Madrid
U kunt vandaag de stad gaan bezoeken waarbij u kunt starten bij Metro-Station Callao en een wandeling door de oude stad kunt maken. Suggesties zijn o.m. het Koninklijk Paleis, Puerta del Sol, Plaza Mayor, het Prado- of Thyssen Museum of heerlijk slenteren door de stad langs de vele winkels aan de Gran Via en de vele zijstraten. Ook kunt u in de middag naar het El Escorial rijden, het grootste van alle klooster paleizen van Spanje.

Gebouwd in opdracht van Philips II en fraai gelegen tegen de zuidhelling van de Sierra de Guadarrama. Een zeer indrukwekkend en wereldberoemd bouwwerk dat vele kunstschatten en werken van bekende kunstenaars bevat. Tevens is hier de laatste rustplaats van de Koninklijke familieleden. U overnacht in een 4-sterrenhotel in het centrum van Madrid (Madrid heeft geen Parador)

Dag 3: Madrid – Oropesa (ca. 170 km)
La Mancha – met mooie landschappen waar vroeger de ridders te paard heersten.  Onze route begint in Oropesa waar bezoekers onder meer de 16e-eeuwse Jesuit School, de 15e-eeuwse Nuestra Señora de la Asunción kerk en het 15e-eeuwse New Palace kunnen bezoeken. U verblijft 1 nacht in Parador de Oropesa.

Dag 4 en 5: Oropesa – Cáceres/Trujillo (ca. 105  km)
Door het land van Don Quichot de La Mancha reist u langs het bedevaartsoord Guadelupe naar de Extremadura. Een streek met een veelbewogen geschiedenis en waar de bekende conquistadores vandaan komen. De buitengewone rijkdom van de prachtige steden als Cáceres en Trujillo bewijst dat de veroveraars niet met lege handen zijn thuisgekomen! De streek kenmerkt zich vooral door de vele burchten en de vele ooievaars die hier jaarlijks massaal neerstrijken! Verblijf: 2 overnachtingen in de Parador van Trujillo of Parador de Cáceres.

Dag 6: Trujillo – Merida/Zafra (ca. 145 km)
De komende dag volgt u in het voetspoor van de oude Romeinen een stuk van de handelsroute die bekend staat als de Ruta de la Plata, of wel De Zilverroute. Na een uitgebreid ontbijtbuffet rijdt u in noordelijke richting naar de overblijfselen van de oude Romeinse stad Italica. Indrukwekkend is het amfitheater dat plaats bood aan 25.000 toeschouwers en daarmee één van de grootste van het Romeinse Rijk was. Schitterende mozaïeken in de vorm van medaillons die de goden van het zonnestelsel voorstellen zijn te zien in het Planetarium. Overnachting in Parador de Zafra of Parador de Merida.

SEVILLA
Naar wens kunt u deze reis onderbreken met bijv. 2 nachten Sevilla. Er is geen Parador in Sevilla, alleen de Parador de Carmona ca. 20 km van de stadscentrum. Wij kunnen naar wens bijv. 2 hotel nachten voor u reserveren in een charme hotel in het historisch centrum. Prijs  op aanvraag!

Dag 7 en 8: Zafra/Merida – Córdoba (ca. 185 km)
Córdoba is een historisch hoogstandje van het kalifaat en de hoofdstad van de Omajjaden en het centrum van het islamitische westen. De pracht en cultuur en plaatsen zoals de Mesquite Moskee-kathedraal en Medina Azahara zijn wereldberoemd. De Synagoge, de stadsmuren, de Romeinse brug, de koninklijke stallen en interessante musea zoals het Julio Romero de Torres Museum, het Archeologisch Museum, het Stierenvechters Museum en het Museum voor Schone Kunsten zijn ook echte hoogtepunten.

Wandel door de smalle witte straatjes met de vele bloempotten, het bloemenstraatje, kleine pleintjes en tapasbarretjes, terrasjes zijn geweldig om hier de dag en avond door te brengen! U verblijft 2 nachten in Parador de Cordoba.

Dag 9: Cordoba – Ubeda (ca. 150 km)
Het was in de Arabische tijd dat Ubeda bekendheid kreeg. Abderrahman II stichtte de stad Ubbadat al-Arab en in het jaar 852 werden de stadsmuren gebouwd.  Gedurende de 11e en 12e eeuw werd het achtereenvolgens veroverd door de Almoraviden en Almohaden.

Echter, Ubeda werd ook uitgeroepen tot World Heritage Site door UNESCO en is de meest monumentaal rijke stad in Jaén uit de Andalusische Renaissance, met gebouwen zoals de Sagrada Capilla de San Salvador kapel, het Ziekenhuis Santiago, het Las Cadenas paleis en de kerk van Santa María de los Reales Alcázares. Ook een bezoek aan het Renaissancestadje Baeza is de moeite waard, gelegen in het gebied van de olijfbomen. U verblijft 1 nacht in Parador de Ubeda.

Dag 10: Ubeda – Almagro/Manzanares (ca. 135 km)
Dit witte dorp ligt in de La Mancha vlakte, als een boot in het midden van een zee van vlaktes. De stad herbergt vele interessante plekken zoals Los Fucares Storehouse, de beroemde Corral de Comedias, de prachtige Plaza Mayor en het Nationaal Theater Museum. De vele grote huizen en paleizen verspreid over de hele stad zijn ook bijzondere hoogtepunten. Overnachting in Parador de Almagro of Parador de Manzanares.

Dag  11 en 12 : Almagro/Manzanes – Toledo (ca. 135 km)
Vanuit het hotel rijdt u zo de snelweg op naar Toledo. Er is bijna geen stad in Europa die u meer het gevoel geeft in de Middeleeuwen te dwalen. Honderden monumentale gebouwen staan nog recht overeind en op de juiste plaats. Het is een ‘eldorado’ van architectuurgeschiedenis. Al het moois ligt binnen de goed bewaarde stadsmuren en in de bocht van de brede rivier de Rio Tajo. De joodse wijk, het Alcazar, paleizen en kloosters liggen allen in een prettig wandelgebied. U verblijft 2 nachten in Parador de Toledo.

Dag 13 en 14: Toledo – Segovia (ca. 150 km)
Vanaf Toledo rijdt u door het mooie binnenland van Spanje –langs Madrid-  naar Segovia met haar ommuurde binnenstad met veel Romeinse en middeleeuwse monumenten. Zo zijn er het Aquaduct van Trajanus en de kathedraal “La Dama de las Catedrales”op de gezellige Plaza Mayor. Niet voor niets staat Segovia op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Er valt ongetwijfeld nog genoeg te zien in deze historische stad. U kunt er ook voor kiezen om vandaag naar het koninklijk paleis “La Granja” te rijden; een imponerend barok paleis met mooie tuinen en fonteinen. La Granja was een belangrijk zomerpaleis van diverse Spaanse koningen. Ook kunt u naar het 40 kilometer verderop gelegen plaatsje Pedraza rijden, een typisch Spaans historisch stadje. U maakt 2 overnachtingen in de Parador van Segovia.

Dag 15 + 16: Segovia –Salamanca (ca. 145 km)
Door de vele (taal) studenten is het altijd erg gemoedelijk in Salamanca. De Slag van Salamanca in 1812 betekende het einde van Napoleons verblijf in Spanje. De schade was enorm en de overgebleven gebouwen zijn in Romaanse, Gotische of Renaissance stijl. Zoek de kikker (La Rana) op de oudste universiteit van Spanje en bezoek de kathedralen. Sinds 1988 staat het oude centrum van de stad ook op de werelderfgoedlijst van UNESCO. U verblijft 2 nachten in Parador de Salamanca.

Dag 17: Salamanca – Avila (ca. 100 km)
De unieke Middeleeuwse muur van Avila omsluit de oude stad  met een enorme stadsmuur met 88 torens en 9 toegangspoorten. Via de imposante deuren komt u het Alcázar en San Vicente deel binnen: de “Catedral Fortificada de San Salvador” (de bouw hiervan is uit de 11e eeuw), het “Museo Catedralicio”, het “Convento de Santa Teresa” (17e eeuw), de Paleizen van Nuñez Vela, ALMARZARA, Ochoa Aguirre en Arzobispal. Een stad vol historie, waarbij elke hoek, straat en plein anders is. U verblijft 1 nacht in Parador de Avila.

Dag 18: Avila – Madrid (ca. 120 km)
Uw reis zit erop en wij hopen dat u heeft kunnen genieten van het mooie Spanje en stijlvolle Paradores! Vanaf Avila is het ca. 1-1,5 uur rijden naar de luchthaven van Madrid.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
01/01 – 15/03€ 1350
16/03 – 31/10€ 1595
01/11 – 15/12€ 1495
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 18-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 17 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 17  keer ontbijtbuffet- toeslag halfpension alleen in Paradores op aanvraag
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • eventuele toeslag halfpension
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

U kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen of deel uit laten maken van een andere autorondreis! Gezien de grote vraag voor deze aanbieding is deze altijd even op aanvraag, u hoort binnen enkele uren of deze reis beschikbaar is.

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan