Search

8-daagse Paradores Culinair & Wijnreis en Kloosters

Koningen, monniken en prinsen reisden vroeger door het land, waar nu de toeristen met snelle auto’s hun weg vinden. Echter, de natuur, rust en landschappen zijn niet veranderd. Geniet tijdens deze reis met de passie van wijn, rust, goede maaltijden en historische hoogtepunten. U verblijft in historische Paradores in vaak pittoreske verborgen plaatsen waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan.

Dag 1 : Soria  (afstand Madrid ca. 230 km)
De stad Soria is voor velen een goed bewaard geheim, waar twee culturen samenkomen met een rijke geschiedenis. Breng ook een bezoek aan de dorpen San Polo en San Saturio waar u een mooie wandeling langs de rivier kunt maken. De nabijgelegen dorpen Almarza, Narros, Golmayo en Arancón liggen rondom de stad Soria en zijn max. 15 km verwijderd. Ook Burgo en het Natuurreservaat laten veel van de omgeving zien. Overnachting in Parador de Soria.

Dag 2: Soria – Santo Domingo Calzada (ca. 130 km)
De stad Santo Domingo is een goed startpunt om het bovenste deel van het bekende en beroemde La Rioja gebied te verkennen. Bezoek in Santo Domingo de Exenta toren en de Cathedral en bezoek de nabijgelegen dorpen San Millán de la Gogolla, met de kloostersvan San Millán de Yuso en San Millán de Suso. Ook de kloosters van Santa María La Real in Najera en Santa María del Salvador in Cañas zullen u zeker interesseren. Overnachting Parador St.-Domingo de Calzada.

Bijzondere TIP: breng een bezoek aan het unieke historische stadje Laguardia (38 km van St Dom Calzada), dat volledig onderkelderd is en ligt in het hart van La Rioja!
Voor artikel zie Spanje Vandaag (klik)

Dag 3 en 4: Santo Domingo de Calzada – Calahorra (ca. 100 km)
U bent nu in het lager gelegen gebied van La Rioja en bezoek hier de Torres Librada (Alfaro) of de Bodega Rioja Baja: Bodegas Viña Herminia (Aldeanuela del Ebro). Bezoek ook de basiliek van de  Gothic Cathedral in Calahorra alsmede het Bisschops Paleis (16e-17e eeuw), Las Carmelitas Descalzas (laat 16e eeuw) en de neo-klassieke Santiago kerk (17e-18e eeuw). U verblijft 2 nachten in Parador de Calahorra.

Dag 5: Calahorra – Olite (ca. 45 km)
In het gebied van Olite kunt u het Paleis van de Koningen van Navarra bezoeken, de Santa Maria kerk en de San Pedro Apostel kerk. Proef de heerlijke Navarra wijnen en het Vineyard Museum, gelegen aan hetzelfde plein als de Parador. De Piedemonte, Marco Real en Ochoa Bodegas zijn allen ook een bezoek waard. U verblijft in Parador de Olite.

Dag 6 en 7: Olite – SOS del Rey Catolico (ca. 55 km)
Gelegen in het noorden en omringd door wijngaarden en kleine dorpen met typisch Middeleeuwse sfeer. Bezoek de 11e-eeuwse San Esteban kerk en het kasteel van de ommuurde stad met het bekende van het San Salvador de Leyre klooster, vlak bij SOS. U verblijft 2 nachten in Parador SOS-del Rey Catolico.

Dag 8: einde reis (afstand Madrid ca. 400 km/Bilbao ca. 200 km)

Dagelijks aankomst2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
02/01 t/m 15/3€ 465€ 690
16/03 t/m 28/05€ 525€ 750
29/05 t/m 30/06€ 550€ 775
01/07 t/m 30/09€ 565€ 790
01/10 t/m 15/11€ 535€ 765
16/11 t/m 15/12€ 495€ 725
Prijzen per persoon / kerst & nieuwjaar 2024 reeds volgeboekt

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • eventuele toeslag halfpension
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan