Zoek

12-daagse autorondreis Paradores Noord Spanje

Deze autorondreis door het noorden van Spanje begint in Bilbao of naar wens in Madrid. U bezoekt het groene noorden met plaatsen als Bilbao, Santander, Leon en Santiago de Compostela. Bovendien doorkruist u de indrukwekkende Picos de Europa. 

Dag 1: Bilbao
Hier vindt u het fantastisch ogende Guggenheim museum. Dit spraakmakende ontwerp van Frank Gehry is een echt meesterwerk. In het historische hart van de stad vindt u veel gezellige bars en restaurantjes waar u de lekkerste tapas kunt proeven. Geniet van deze stad bekend m de pinxos en tapas. Overnachting in Hotel URH Palacio de Oriol ****  (klik) of gelijkwaardig.

Dag 2: Bilbao – Limpias (ca. 60 km)
Halverwege de groene kust van de Golf van Biskaje ligt de autonome regio Cantabrië. Het landschappelijk decor met heuvels, baaien en stranden is vriendelijk en heeft een beetje een Normandische allure. Leuke stop is Castro de Urdiales. De mooie kerk met gotische ornamenten toornt hoog uit boven de vissershaven. Rond de baai van Laredo met mooie stranden ligt Santoña dat gedomineerd wordt door twee forten. Overnachting in Parador van Limpias.

Dag 3: Limpias – Santillana del Mar (ca. 50) km
In het voetspoor van de pelgrims rijdt u in westelijke richting naar het middeleeuwse autovrije dorpje Santillana del Mar dat in haar geheel tot het Werelderfgoed behoort. De oudste kerkelijke gebouwen dateren uit de 12de eeuw. Aan de nauwe straten met kinderkopjes liggen de goudstenen huizen, klokkentoren die met familiewapens zijn behangen. Vlak bij kunt u ook nog een bezoek brengen aan de grotten van Altamira met prachtige muurschilderingen uit de prehistorie. U verblijft hier 2 nachten in Pousada San Marcos of gelijkwaardig.

Dag 4:  Santillana del Mar – Santander (ca. 70 km v.v.)
Santander is een mondaine badplaats en is bovendien de hoofdstad van de regio Cantabrië. Hier ontstonden de eerste grote scheepsbouwwerven waardoor de handel tussen Spanje en Zuid-Amerika tot grote bloei kwam. De grandeur van weleer is terug te vinden in de statige herenhuizen die langs de lange boulevard liggen en op het schiereiland Magdalena waar het voormalig zomerpaleis staat van de koninklijke familie.

Dag 5: Santillana del Mar – Cangas de Onis (ca. 97 km)
Langs de mooie kustlijn waar langs leuke vissersplaatsjes liggen doemen in de verte de toppen van het bergmassief Picos de Europa al op. Een teken dat u het Prinsdom van Asturië nadert. Een rit door het majestueuze Picos gebergte voert u naar de basiliek van Covadonga en de hooggelegen gletsjermeren. Een spectaculaire tocht die u zeker niet mag missen! Overnachting in de Parador van Cangas de Onis.

Deze wandelroute vanaf Cangas de Onis behoort tot de mooiste/beste van Europa klik

Dag 6: Cangas de Onis – Gijon (ca. 71 km)
Vandaag een mooie tocht vol natuur en cultuur. De Sierra del Sueve is een tussengebergte van ongekende schoonheid en vormt de natuurlijke scheiding tussen het Picos de Europa bergmassief en de grillige kustlijn van de Atlantische Oceaan. Richting zee is het landschap minder robuust met valleien vol appelboomgaarden en kleine dorpjes met ‘hórreos’, typische graanschuren op stelten. De aanwezigheid van vele Romaanse kerkjes herinneren eraan dat Asturië in de 9de eeuw een hoofdrol heeft gespeeld in de bedevaart naar Santiago de Compostela. Overnachting in de Parador van Gijon.

Dag 7: Gijon – Ribadeo (ca. 170 km)
Eerst een stop in de mooie stad Oviedo, de voormalige hoofdstad van Spanje (9de eeuw) en bakermat van de Stint-Jacobroute. Op de plaats waar de Gotische kathedraal staat, ging de Asturiaanse koning Alfonso II El Casto na herontdekking van het graf van de apostel, in 814 als eerste op bedevaart naar de graftombe. Miljoenen pelgrims zouden door de eeuwen heen in zijn voetspoor volgen. Vervolgens gaat de reis langs de kust met talrijke vissersdorpen naar de naburige provincie Galicië. Leuke stop is het strand Playa de los Catedrales. Erosie heeft het zachte gesteente van de hoge klippen zo uitgesleten dat het op een heuse kathedraal lijkt. Overnachting in de Parador van Ribadeo.

Dag 8: Ribadeo – Vilalba/Lugo (ca. 90 km)
Na een ontbijt met uitzicht over de getijrivier vervolgt u de tocht landinwaarts naar Mondoñedo. Met ligging in een brede vallei was dit religieuze centrum eens de hoofdstad van Galicië. De kathedraal van San Mariño, met schitterende Romaanse gevel herbergt één van de mooiste musea met religieuze kunst van Spanje. Vervolgens door naar Lugo, één van de laatste halteplaatsen van belang voor bedevaartgangers naar Compostela. Enorme stadswallen die stammen uit de tijd van de Romeinen omsluiten de oude binnenstad. Overnachting in Parador de Vilalba.

Dag 9: Vilalba (Lugo) – Santiago de Compostela (ca. 110 km)
Vandaag voert de tocht naar Santiago de Compostela. Op de Praza do Obradoiro staat de indrukwekkende kathedraal, die volgens de legende de stoffelijke resten van Sint-Jacob in de crypte herbergt. De zwart granieten deurlijst is gepolijst en uitgehold door de handen van miljoenen pelgrims. Misschien heeft u geluk en wordt de Bota Fumeiro, het reusachtige wierookvat tijdens de pelgrim mis door de basiliek geslingerd! Dankzij de vele palacios, kerken, smalle straatjes en pleintjes, is Santiago één van de aantrekkelijkste steden van Spanje. Overnachting in Pousada Virxe da Cerca.

Dag 10: Santiago de Compostela – León (ca. 340 km)
Vanaf Santiago rijdt u via Ponferrada naar Leon, een mooie tocht door het heuvellandschap en door kleine dorpen. In Leon kunt u de mooie kathedraal bezoeken, het oude centrum en de volop historische gebouwen. U verblijft 1 nacht in Parador  San Marcos de Leon of NH Collection Plaza Mayor

Dag 11: León – Burgos – St. Domingo Calzada/La Rioja (ca. 285 km)
Burgos heeft een rijk historisch verleden en de vele monumentale bouwwerken herinneren eraan dat de stad door de eeuwen heen een belangrijke halteplaats was voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. De imposante kathedraal is zonder twijfel hét pronkstuk van Burgos en mag zich één van de grootste van Spanje noemen. Gezien vanaf het kerkplein trekt vooral de prachtige lantaarntoren direct de aandacht. Burgos is ook de geboortestad van de legendarische held El Cid die samen met zijn vrouw Jimena in de kathedraal begraven ligt. Overnachting vlakbij Logroño in het wijngebied van La Rioja
Parador Santo Domingo Calzada of Parador Bernardo de Fresnada

Dag 12: Santo Domingo Calzada – Bilbao (ca. 135 km)
Vandaag rijdt u in ca. 1,5 uur weer terug naar de luchthaven van Bilbao.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
01/01 – 28/02€ 695
01/03 – 15/03€ 850
16/03 – 30/06€ 995 mei/juni vrijwel vol
01/07 – 30/09€ 1095 jul/aug vrijwel vol
01/10 – 31/10€ 995
01/11 – 31/12€ 795
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

 • 12-daagse autorondreis volgens programma
 • 11 overnachtingen op basis 2 pers. kamer
 • 11x ontbijtbuffet
 • 10 overnachtingen in stijlvolle Paradores en 4* Pousadas/hotels
 • 1 overnachting in Palacio de Oriol in Bilbao of gelijkwaardig.
 • nederlandse routebeschrijving
 • officiële Paradores wegenkaart
 • algemene Informatie plaatsen Noord Spanje

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • entreegelden, overige maaltijden, tolwegen
 • evtentueel halfpension-toeslag op aanvraag

Bijzonderheden:

 • deze reis is ook mogelijk vanaf Madrid (aangepaste route)
 • u kunt altijd bij ons verlengen en/of uw route wijzigen, geheel naar eigen wens 

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan