Tijdens deze reis laat u kennismaken met de provincies Valencia, Teruel, Castellon en Tarragona en biedt u een combinatie van (historische) steden en natuur. Deze route voert door een bergachtig, door toeristen nog nauwelijks ontdekt, gedeelte van Spanje. In de dorpjes van El Maestrazgo is de middeleeuwse sfeer bewaard gebleven, zoals in Cantavieja op 1312 meter hoogte met een adembenemend uitzicht, Mirambel, waaraan de Europa Nostra Prijs voor restauratie is toegekend, La Iglesuela del Cid dat boven twee ravijnen gelegen is, de geheel ommuurde stad Morella. Tevens bezoekt u het prachtige en interessante natuurgebied van de delta van de Ebro rivier.

Dag 1 en 2: Valencia – Benicarló (ca. 140 km)
Het Maestrazgo Gewest is de lichtgevende voorkant met uitzicht op de zee. De Middellandse Zee verdunt de bergen en varieert van het binnenste gedeelte van de Maestrazgo. Benicarló is een goed startpunt voor het ontdekken van deze aangename kust, met in de buurt van dorpen zoals Peñíscola, gedomineerd door de vesting van “Papa Luna”, die eruit ziet alsof hij over het water vloog, naast het oudere gedeelte van deze stad. In het binnenland kunnen we het gebied van Els Ports-Maestrat bezoeken, met prachtige dorpjes zoals Morella, met tal van burgerlijke en religieuze monumenten en leren over de geschiedenis van het dorp. U verblijft 2 nachten in Parador de Benicarló

Dag 3: Benicarló – Tortosa (ca. 65 km)
Het dorpje Tortosa ligt op de allerlaatste meters van de rivier de Ebro, voordat deze rivier een delta gaat vormen. Binnen deze delta ligt het natuurpark met een zeer bijzonder en mooi landschap, een van de belangrijkste en vochtige gebieden van de westelijke Middellandse Zee. In het binnenste gedeelte van de regio, tussen de bergen ligt “Les Ports”, dat is ook een natuurpark, en de bergketens van Pàndols en Cavalls: hier werden de laatste gevechten van de Spaanse Burgeroorlog uitgevochten. De stad Tortosa heeft een lange traditie en een rijke monumentaal erfgoed, te beginnen met het gebouw waarin de Parador is gelegen op een heuvel, in de Arabische relict van La Suda.

We willen u ook graag wijzen op het paleis van de bisschop op de gotische stijl, het paleis-huis van Despuig, het paleis van de Markies de Bellet en het paleis van Oliver de Boteller. Ook het klooster, de kerk en het klooster van Santa Clara, de “Portal del Romeu”, en “La Lonja”. Vanaf de Renaissance epoque, moeten we de “Reales Colegios”, de kerk van Sant Domènec en het paleis van Capmany i Vallcabra voor een bezoek aanraden. Er zijn ook een aantal moderne gebouwen, zoals de markt, het park en het slachthuis, alsmede de Grego huizen. U verblijft 1 nacht in Parador de Tortosa.

Dag 4 en 5: Tortosa – Alcañiz (ca. 95 km)
In de regio van Bajo Aragón, woonden de ridders van de “Orden de Calatrava” gedurende enkele eeuwen in het kasteel, welke gelegen is op een heuvel boven het dorp, en waarin de Parador de Alcañiz. In Alcañiz, moet de bezoeker de “Torre del Homenaje” (XII eeuw) zien met zijn gotische muurschilderingen uit de XIV eeuw, de middeleeuwse geheime doorgangen, en de monumentale Plaza de España, gevormd door de City Hall (XVI eeuw), de Gothic “Lonja” (XIV eeuw), en de kerk van Sta María la Mayor (XVIII eeuw).

Alcañiz is een goed uitgangspunt voor een bezoek aan de regio “Comarca del Matarranya” met zijn middeleeuwse dorpjes van Valderrobres en Calaceite en het natuurpark van “El Parrisal” in Beceite, evenals de nabijgelegen regio van de “Maestrazgo” met zijn bergen en mooie kleine dorpjes, zoals Mosqueruela, La Iglesuela Del Cid, Cantavieja of Mirambel. De Maestrazgo regio in de provincie Teruel wordt gevormd door een breed scala aan landschappen, doorkruist door de rivier de Guadalupe met zijn vele ravijnen, tuinen en diepe bossen. U verblijft 2 nachten in Parador de Alcañiz.

Dag 6 en 7: Alcañiz – Teruel (ca. 145 km)
Praten over de stad Teruel is praten over de “Mudejar” – stijl, een prachtig cultureel en monumentaal erfgoed die lange eeuwen heeft overleefd. Het wordt ook genoemd de “Liefhebbers van Teruel” (Amantes de Teruel). De “Mudejar” – stijl van Teruel komt uit de islamitische traditie van Aragón. Wij willen u zeker wijzen op de toren van de kathedraal, de toren van San Pedro, de toren van San Martin, de toren van San Salvador en de toren van La Merced. U mag niet het prachtige plafond van de kathedraal missen, van grote schoonheid en harmonie.

Voor al deze monumenten, de “Mudejar” – stijl van Teruel, dat de Spaanse “Mudejar” weerspiegelen, zijn verklaard door de UNESCO World Heritage. In Teruel, zijn er plaatsen te bezoeken, zoals de Dinópolis, gewijd aan dinosaurussen. (Het park is niet het hele jaar open, neem dan contact op openingsdata en uren bij de receptie). Dit park is zeer aantrekkelijk, voor zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ook een bezoek waard is het mausoleum van de “Amantes de Teruel”. U verblijft 2 nachten in Parador de Teruel.

Dag 8: Teruel – Valencia (ca. 145 km)

aankomst alleen op zondag2 pers kamer2 pers kamer
2023ontbijtbuffethalfpension
januari: 1,8,15,22,29€ 495€ 695
februari: 5,12,19,26€ 495€ 695
maart: 5,12,19,26€ 525€ 750
april: 2,9,16,23,30€ 550€ 775
mei: 7, 14,21,28€ 550€ 775
juni: 4,11,18,25€ 550€ 775
juli: 2,9,16,23,30€ 550€ 775
augustus: 20,27€ 575€ 795
september: 3,10,17, 24€ 550€ 775
oktober: 1,8,15, 22,29
€ 495€ 725
november 5,12,19,26€ 455€ 675
december: 3, 10€ 435€ 650
* prijs per persoonEnkele Paradores zijn in de winter dicht ivm renovatie.

Inbegrepen:

 • 8 daagse autorondreis volgens programma
 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer met ontbijtbuffet
 • Nederlandse routebeschrijving en officiële Paradoreskaart
 • alleen aankomst zondag, geen aanpassingen mogelijk (alleen voor/na de reis)

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden en parkeerkosten
 • eventuele toeslag halfpension Paradores-culinair menu
KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Paradores Autoreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.
KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957