Zoek

Parador de Alcañiz ****

Deze Parador heeft een rijke geschiedenis die zal bijdragen aan een prettig verblijf. In het gebouw treft u veel historische elementen aan. Het stamt uit de 12e eeuw en is gebouwd als kasteel/klooster. De goed uitgeruste kamers hebben dikke muren en hoge plafonds. U kunt verzekerd zijn van een geslaagd verblijf. Het interieur van deze Parador is wel heel bijzonder met o.a. Gotische fresco’s, een graftombe in Spaanse barokstijl en een barokke gevel.

De Parador ligt op de top van de heuvel de Cumbre de Cerro Pui-Pinos en heeft een schitterend uitzicht. Het kasteel domineert het landschap van het Maestrazgo gebied en aan de voet van de heuvel ligt het stadje met mooie pleinen en smalle middeleeuwse straatjes. Vroeger was het kasteel een verdedigingspunt voor de lager gelegen stad. In de buurt van het hotel vindt u mogelijkheden voor mountainbiken, 4-wheel driving, parapente, wandelen, zeilen en windsurfing. Verder kunt u een bezoek brengen aan Alcañiz met zijn smalle Middeleeuwse straatjes en de Plaza de España. In de omgeving zijn verschillende interessante autoroutes te rijden zoals de Maestrazgo-route, de Matarraña route en de Guadalupe-route.

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, lift, tuin, sauna, airconditioning, fitnessruimte en onbewaakte parkeergelegenheid. In de lounge en het restaurant overheersen warm-oranje tinten. Het ontbijt is in buffetvorm. Er is tevens een uitstekend restaurant, mooi ingericht met meubilair en balken van Spaans hout. Men kan genieten van streekgerechten zoals geroosterd lam, traditionele eiergerechten (Alcañizana eieren) en ‘Almendrados’,(een dessert met eiwitschuim en amandelen).

Kamers:
De kamers hebben een historisch karakter door de hoge plafonds en de dikke muren. Sommige kamers hebben uitzicht over de eeuwenoude daken van de Parador en over de rivier de Guadalope. Zij zijn voorzien van alle comfort zoals telefoon,TV, Canal+, satellietkanalen, kluisje en een minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. De Parador beschikt over 35 kamers.

Geschiedenis:
In 1179 werd het indrukwekkende kasteel de verblijfplaats van de orde van Calatrava, de eerste Spaanse militaire orde. Het was toen tevens de vesting van de stad. De slottoren en de klokkentoren zijn behouden gebleven en een gedeelte van de vesting werd in 1728 door prins Philips omgebouwd tot zijn paleis in Arogonese