Zoek

Parador de Vic Sau ****

Parador de Vic Sau ligt op een schitterende en unieke locatie midden in de natuur en heeft een prachtige tuin, kamers met balkon en een prachtig zwembad. Vanuit het hotel kijkt u uit op een stuwmeer, in de omgeving kunt u uitstekend wandelen en fietsen. Verder kunt u van hieruit het klooster Montserrat bekijken en ook Barcelona ligt binnen rij-afstand.

Ligging:
De Parador ligt in één van de mooiste gebieden van de regio Osona met de Guillerias bergketen op de achtergrond en uitzicht op het stuwmeer van Sau. De vredige en kalme omgeving is een sterk contrast met de drukke binnenstad van Barcelona die op 79 km afstand ligt. Deze bruisende hoofdstad van Catalonië is een bezoek meer dan waard. Het plaatsje Vic, in welke gemeente de Parador ligt, ligt op 14 km afstand. De kathedraal, het bisschoppelijk paleis en de Romeinse tempel zijn slechts een paar van de interessante gebouwen. Het klooster Montserrat (75 km) is het belangrijkste klooster van Catalonië en stamt uit de 12e eeuw, met nog resten van een Mariakapel uit 888. Het klooster Sant Pere de Casserres, dat in puur Catalaans-romaanse stijl is gebouwd, ligt op slechts 3 km afstand. Een voetpad vanaf de Parador leidt erheen. In de omgeving liggen nog meer prachtige kloosters zoals Santa María de Corcó (16 km) en Rupit (32 km). Het beschermde vulcanisch natuurpark Garrotxa met een oppervlakte van 12000 ha bevat 40 uitgebluste vulkanen en 11 versteende lavastromen. De oppervlakte omvat 11 gemeenten en 26 kleinere natuurparken. Er is een grote variëteit aan bijzondere planten. Verder kunt u in de directe omgeving van de Parador wandelen, paardrijden en tochtjes met een hete luchtballon maken. Iets verder weg is een golfbaan.

Faciliteiten:
De Parador ademt de sfeer van een Catalaans landhuis. Het heeft een receptie, bar, lobby, airconditioning, lift, winkeltje, garage en onbewaakte parkeerplaatsen. Er is een tuin achter het hotel met zwembad en tennisbaan. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant, serveert men Catalaanse specialiteiten zoals worsten en ham van Osona met ‘Pa amb tomaquet’ (brood met tomaten) en ‘Esqueixada de bacalao’ (stoofpot van stokvis, uien en olijven).

Kamers:
De prachtige, ruime kamers zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (Canal+ en satelliet kanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn slechts 41 kamers

Geschiedenis:
Bij de bouw van deze traditionele Catalaanse masía werd alles in het werk gesteld om optimaal te kunnen profiteren van dit mooie stuk natuur. Grote ramen met ronde bogen, gaanderijen en balkons met mooie balustrades doen u het contact met de natuur op een heel bijzondere manier beleven.