Deze reis brengt u van het zuidelijke Extremadura via het groene landschap en Salamanca naar het midden van Spanje. Een mooie route vol van cultuur, natuur met de mooie stad Salamanca als middelpunt. Naar wens kunt u deze reis starten vanaf Madrid.

Dag 1: aankomst zondag Guadalupe (Madrid ca. 220 km)
De route begint in Guadalupe, een prachtige stad in Cáceres die nauw verbonden is met het heiligdom van Onze-Lieve-Vrouw van Guadalupe, waar de Maagd van Guadalupe, de patroonheilige van Extremadura en van alle Spaanssprekende landen is gehuisvest.

Tevens de route naar het belangrijkste pelgrimsoord van Spanje na Santiago de Compostela. Binnen is een van de belangrijkste musea voor schilderkunst en beeldhouwkunst met werken van meesters als Juan de Flandes, Goya en Zurbarán.

De ingang van het monumentale klooster, is uitgeroepen tot werelderfgoed/UNESCO, bevindt zich op de Plaza de Santa María, waar u kunt genieten van een aperitief met een onovertroffen uitzicht op het heiligdom. Daarnaast is het interessant om het ziekenhuis van San Juan Bautista en het College of Infants of Grammar te kennen of de interessante populaire architectuur die in elke straat, op elk plein wordt ontdekt.

De stad maakt deel uit van het Geopark Villuercas-Ibores-Jara dat bezoekers meer dan 40 geosites, plaatsen van geologisch en natuurlijk belang biedt, waaronder de bekendste Castañar de Ibor-grot. Overnachting in Parador de Guadalupe.

Dag 2: Guadalupe – Plasencia (ca. 125 km)
Plasencia, gelegen aan het eind van de vruchtbare Valle del Jerte, is de volgende etappe. Een strategische enclave op de Zilverroute. U zult overblijfselen zien van de middeleeuwse muren, de torens (21 van de oorspronkelijke 71 zijn bewaard gebleven) en de deuren, zoals die van de zon of het luik van Santa María. Je loopt door de Plaza Mayor, het zenuwcentrum van het hectische leven en in de toren van het stadhuis vind je de grootvader Mayorga, een automaat gebouwd in de 13e eeuw die een van de symbolen van de stad is. U verblijft in Parador de Plasencia.

Dag 3: Plasencia – Ciudad Rodrigo (ca. 130 km)
We rijden door het heuvellandschap van Salamanca dat grenst aan Portugal. Ciudad Rodrigo, een prachtige stad vol geschiedenis. De Parador is gevestigd in het kasteel van Enrique II de Trastámara en wordt beschouwt de villa met zijn elegante Torre del Homenaje.

De monumentale stad, uitgeroepen tot historisch artistiek gebied, biedt prachtige architectuur van Romeinse en middeleeuwse oorsprong. Volledig ommuurde stad, loop de omtrek, verdwaal in de straten vol paleizen en statige huizen, ontdek het Plaza Mayor met zijn S-XVI stadhuis en de imposante 12e-eeuwse kathedraal. U verblijft in Parador de Ciudad Rodrigo.

Dag 4: Ciudad Rodrigo – Salamanca (ca. 90 km)
We bereiken Salamanca met zijn beroemde universiteit en is vol met hoekjes, straatjes en historische gebouwen. Het straalt erfgoed en schoonheid uit. Loop naar het centrum en de Plaza Mayor, ook wel genoemd de mooiste Playa Mayor van Spanje.

Er zijn volop restaurants, bars, tapas en terrassen en Salamanca is ook een jonge stad, dat komt door de bekendste universiteit van het land welke hier is gevestigd.

Ontdek monumenten zoals het Casa de las Conchas beroemd om zijn gevel, de oude- en de nieuwe kathedraal (S. XIII) en de nieuwe kathedraal.

Geniet van deze levendige en jonge stad. U verblijft in Parador de Salamanca.

Dag 5: Salamanca – Zamora (ca. 65 km)
In het historisch centrum van de hoofdstad Zamora wacht u een prachtig 15e-eeuws renaissancistisch paleis, gebouwd op een oud moslimfort en tegenwoordig omgebouwd tot een Parador. Zamora staat bekend om het aantal monumenten in de straten en pleinen, waaronder de prachtige kathedraal en de galonkoepel.

U kunt langzaam door de middeleeuwse oude stad lopen, het Historic Artistic Complex, grotendeels omgeven door muren aan de rand van de rivier de Douro. Beschouwd als de hoofdstad van het romaanse, met 23 tempels en 14 kerken van deze artistieke stijl, zijn naast de seo enkele van de belangrijkste historische monumenten het kasteel, de muren, een brug, twee paleizen en negen statige huizen, naast de gebouwen modernisten.

Geniet van de stad met zijn smalle straatjes, vele restaurants en tapas bars. U verblijft in Parador de Zamora.

Dag 6: Zamora – Benavente (ca. 70 km)
In een heuvellandschap en groen gebied, waar de vruchtbare valleien van Esla, Órbigo en Tera samenkomen, bevindt de stad zich in wiens silhouet de Torre del Caracol opvalt, die deel uitmaakte van het oude Castillo de la Mota en momenteel de Parador de Turismo herbergt. En maak je klaar, want op dit plein moet je uitgaan voor tapas.

De kerk van Santa María del Azogue, Romaans met een Latijns kruis en vijf apsissen, is het belangrijkste artistieke monument. De tempel van San Juan del Mercado, uit de 12e en 13e eeuw, en het Hospital de la Piedad, dat werd geboren om pelgrims te huisvesten op weg naar Santiago de Compostela en tegenwoordig een bejaardentehuis, zijn ook een must-see.

Een uitje naar enclaves van grote natuurschoon zoals het Sanabria-meer of de spectaculaire Arribes del Duero, die worden gekenmerkt door de diepe kloof met muren van meer dan 200 meter hoog, is een bezoek waard.

Geniet van de rust en de mooie natuur. U verblijft 1 nacht in Parador de Benavente.

Dag 7: Benavente- Leon (ca. 75 km)
U rijdt vandaag in noordelijke richting door het groene deel van Spanje met heuvels, bossen en rivieren.
In Leon kunt u de mooie kathedraal bezoeken, het oude centrum en de volop historische gebouwen.  De Parador de San Marcos de Leon is nu geheel gerenoveerd en is daardoor nu de mooiste en meest luxe 5-sterren Parador van Spanje geworden. Verblijf in Parador San Marcos de Leon.

Dag 8: einde reis (Madrid ca. 280 km)

aankomst alleen op zondag2 pers kamer2 pers kamer
2022ontbijtbuffethalfpension
januari: 2,9,16,23,30€ 495€ 695
februari: 6,13,20,27€ 495€ 695
maart: 6,13,20,27€ 495€ 695
april: 3,10,17,24€ 550€ 775
mei: 1,8,15,22,29€ 550€ 775
juni: 5,12,19,26€ 550€ 775
juli: 3,10,17,24€ 550€ 775
augustus: 21,28€ 550€ 775
september: 4,11,18, 25€ 550€ 775
oktober: 2,9,16, 23,30
€ 525€ 750
2021
november 7,14,21,28€ 495€ 695
december: 5,12,19€ 495€ 695
* prijs per persoon

Inbegrepen:

 • 8 daagse Paradores autorondreis volgens programma
 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
 • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension
 • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • brandstofkosten en tolwegen
 • eventuele toeslag halfpension
 • overige maaltijden, entreegelden
 • toeslag 1 persoonskamer

LET OP: Deze Paradoresreis is alleen aankomst op zondag voor aangegeven prijzen. Indien u op een andere dag wenst aan te komen of tijdens de reis wilt verlengen gelden aanmerkelijk hogere prijzen. Echter u kunt deze reis eventueel aanpassen of verlengen of deel uit laten maken van een andere autorondreis! Gezien de grote vraag voor deze aanbieding is deze altijd even op aanvraag, u hoort binnen enkele uren of deze reis beschikbaar is.

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Paradores Autoreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.
Hoofdboeker gegevens
Paradores Autoreis gegevens
Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.
KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957