Zoek

8-daagse Paradores Spaanse Zilverroute I

De Via de la Plata or Ruta de la Plata (Zilverroute) is een natuurlijke route die de Baai van Biscaye in vroeger tijden verbond met de Atlantische kust van Andalusië. De Romeinen maakte ere en weg van voor metaal transport en waren de grondleggers van deze route met grote historische waarden.

Dag 1: aankomst zondag Zafra
Geniet deze dag van een van de onbekendste gebieden van Spanje, een gebied met vele verrassingen. Zafra biedt de mogelijkheid voor een bezoek aan de Nuestra Señora de la Candelaria kerk (13e eeuw), Grande Square, Santa Catalina Convent, Santa Clara Convent, El Rosario Monastery (Convento del Rosario) en het Paleis Casa Grande. Overnachting in Parador de Zafra.

Dag 2: Zafra – Merida (ca. 65 km)
Iedere stap die u in het gebied van Emerita Augusta zet, laat u een stuk van het verleden en het Romeinse Imperium zien. U kunt een bezoek brengen aan het museum van Roman Art, het amfitheater en Romeinse overblijfselen. Bezoek het House of the Mithraeum, de archaeological kerk van Santa Eulalia, de Romeinse brug over de Guadiana en het Los Milagros Aqueduct. U verblijft in Parador de Merida.

Dag 3 en 4: Merida – Trujillo (ca. 90 km)
In dit pittoreske dorpje in  Extremadura waant u zich in de magie van heden en verleden. De mooie Plaza Mayor biedt vele mogelijkheden om een goede indruk te krijgen met de kleine zijstraatjes en typisch Spaanse sferen. Bezoek het Palacio de los Duques de San Carlos, Palacio de los Marqueses de la Conquista en het Palacio Marqués de Sufraga. U maakt 2 overnachtingen in Parador de Trujillo.

Dag 5: Trujillo – Jarandilla de Vera (ca. 100 km)
Bij Jarandilla de la Vera kunt u een bezoek brengen aan het klooster van Yuste, waar de heerser Carlos V zijn laatste dagen doorbracht. Breng ook een bezoek aan La Gargante de la Olla en de dorpen van La Vera zoals Valverde en Villanueva. Overnachting in Parador de Jarandilla de la Vera.

Dag 6 en 7: Jarandilla de Vera – Plasencia (ca. 50 km)
Plasencia is een van de bekende plaatsen gelegen aan de Spaanse Zilverroute in de provincie Extremadura. Het mooiste deel van de stad bevindt zich rondom de imposante kathedraal. U kunt een bezoek brengen aan onder meer de indrukwekkende Plaza Mayor, het Bishop’s Palace, de paleizen van Marquesses of Mirabel, Carvajal-Girón, Las Torres. Breng ook een bezoek aan het Monfragüe Natuurreservaat, vlakbij de stad. Uniek met ca. 17,852 landschap met aan beide zijden de bekende rivier Tajo. U verblijft 2 nachten in Parador de Plasencia.

Dag 8: einde reis

aankomst dagelijks2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
02/01 – 15/03€ 495€ 725
16/03 – 31/05€ 550€ 775
01/06 – 30/06€ 565€ 795
01/07 – 30/09€ 585€ 815
01/10 – 15/11€ 565€ 795
Prijzen per persoon / kerst & nieuwjaar 2024 reeds uitverkocht.

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • eventuele toeslag halfpension
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan