Search

Parador de Zafra ****

Het tijdschrift National Geographic heeft de ‘mooiste kleine middeleeuwse dorpen van Spanje die het waard zijn om te ontdekken’ gekozen. Dorpen met geplaveide straatjes, ommuurde historische centra en oude kloosters en paleizen waar je bovendien een Parador zult vinden.

De mooie Parador de Zafra is gevestigd in een 15e-eeuws kasteel met een adellijke geschiedenis. Dit sfeervolle, exclusieve hotel heeft een mooie binnenplaats, een grand restaurant en een seizoensgebonden zwembad te midden van mooie tuinen.

Tijdens uw verblijf in dit hotel waant u zich in het verleden. Het kasteel dateert uit 1437 en was ooit de woning van de Hertogen van Feria. Het gebouw heeft een majestueuze lounge met een open haard en een voormalige kapel met een torentje in gotische -stijl.

De spectaculaire gevel van Parador de Zafra heeft 9 torens, die verbonden zijn door robuuste natuurstenen muren met siertorentjes. Het interieur van het gebouw is prachtig vormgegeven met hoge plafonds, gietijzeren elementen en zeer luxe meubilair.

In het elegante restaurant kunt u van een heerlijke maaltijd genieten. Daarna kunt u zich ontspannen met een drankje in de gezellige bar.

De Parador de Zafra ligt in het centrum van het dorp. Maak dus een wandeling door het prachtige historische centrum en bezoek de winkels, de authentieke bars en de typische restaurants.

De accommodatie ligt op 75 km afstand van Badajoz. Mérida ligt op 64 km afstand. De afstand naar de luchthaven van Sevilla bedraagt 150 km.