Search

Parador de Trujillo ****

Het tijdschrift National Geographic heeft de ‘mooiste kleine middeleeuwse dorpen van Spanje die het waard zijn om te ontdekken’ gekozen. Dorpen met geplaveide straatjes, ommuurde historische centra en oude kloosters en paleizen waar je bovendien een Parador zult vinden.

De prachtige Parador ligt in het centrum van het monumentale stadje Trujillo dat de geboorteplaats is van ontdekkers zoals Pizarro, die Peru ontdekte en de Inca’s onderwierp. Zijn geboortehuis, tevens museum, is te bezichtigen. De Parador biedt twee typen kamers: de kamers rond de kloostergangen en de kamers in het nieuwe gedeelte. De kloostergangen bevinden zich rond een prachtig ‘claustro’, een soort patio, waar vooral ’s zomers gretig gebruik van gemaakt wordt. De kamers rond deze patio zijn iets soberder dan de kamers in het nieuwe gedeelte, maar wel aantrekkelijk vanwege de historische charme. De kamers in het nieuwe gedeelte, dat zich iets verder van de centrale patio bevindt, bezitten hetzelfde meubilair en zijn ruimer. In beide gedeelten zijn de badkamers volledig ingericht en hebben bad of douche en toilet.

In de directe omgeving zijn vele interessante bezienswaardigheden zoals het Palacio del Marqués de la Conquista, het nonnenklooster Palacio de los Duques de San Carlos, eertijds een paleis gebouwd in de 17de eeuw, het Palacio Juan Pizarro de Orellana, waar de nonnen nu een school leiden, en de bovenstad van Trujillo met de Iglesia de Santiago, de oudste kerk van de stad, de romaans-gotische Iglesia de Santa María la Mayor, de grootste kerk van de stad, en het castillo, een Moors fort, waarvan de vierkante en ronde torens bewijzen dat de vesting door Arabieren is aangelegd en door christenen uitgebreid.

Faciliteiten
Receptie, bar, lobby, salons geheel in de stijl van het vroegere klooster, winkeltje, garage, airconditioning, en onbewaakte parkeerplaatsen. Er is ook een zwembad. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant, in de vroegere eetzaal van het klooster, serveert men streekgerechten, zowel bij het ontbijt als bij het diner. Dan staan gerechten als tomatensoep met komijn, Iberisch rund- en varkensvlees en als toetje eigengemaakt kwarkijs op de kaart.

Kamers
In de Parador zijn twee typen kamers: kamers rond de kloostergangen en kamers in het nieuwe gedeelte. De kloostergangen bevinden zich rond een prachtig ‘claustro’, een soort patio, waar vooral ’s zomers gretig gebruik van gemaakt wordt. De kamers rond deze patio zijn iets soberder dan de kamers in het nieuwe gedeelte, maar wel aantrekkelijk vanwege de historische charme. De kamers in het nieuwe gedeelte, dat zich iets verder van de centrale patio bevindt, bezitten hetzelfde meubilair en zijn ruimer. In beide gedeelten zijn de badkamers volledig ingericht en hebben bad of douche en toilet