Tijdens deze 15 daagse autorondreis bezoekt u de mooiste steden en reist u rustig door het landschap van noordwest en midden Spanje. Geniet van de cultuur en natuur, waarbij u ook de mogelijkheid hebt een aantal nachten in de wereld van de Paradores te verblijven!

Dag 1 en 2: Madrid
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Madrid en gaat op eigen gelegenheid naar uw hotel. Vanuit uw hotel waaiert de stad zich voor u uit. Via Gran Vía en Plaza de la Cibeles kunt u een ‘Paseo del Arte’ maken met o.a. een bezoek aan het beroemde Museo del Prado. Strijk neer in één van de vele mesonen op een terrasje in de nauwe straatjes voor een tinto met tapas.

Dag 3 en 4: Madrid – Salamanca (ca. 195 km)
Op weg naar Salamanca passeert u het imposante paleis-kloostercomplex El Escorial, de ommuurde stad Avila en de oude zandkleurige universiteitsstad Salamanca met de beroemde Plaza Mayor. De stad biedt zo’n groot historisch aanbod dat u eigenlijk het beste kunt ‘verdwalen’ om al het fraais dat deze stad te bieden heeft te ontdekken.

Dag 5 en 6: Salamanca – Molinaseca/Ponferrada (ca. 325 km)
De tocht die vandaag op het programma staat voert eerst langs de steden Zamora en Astorga, beide bekend om haar kathedralen. Vanaf hier volgt u de beroemde pelgrimsroute naar Santiago en de legendarische Romeinse goudmijnen Las Medulas, alvorens u in het lieflijk gelegen plaatsje Molinaseca of Ponferrada arriveert.

Dag 7 en 8: Villafranca del Bierzo – Santiago de Compostela (ca. 83 km)
Door de ‘hemelpoort’ zoals de pelgrims de bergpas van de hooglanden Pedrafito do Cebreiro noemen rijdt u naar Santiago de Compostela, één van de mooiste steden van Spanje en vol mystiek. Op de Praza do Obradoiro staat de indrukwekkende kathedraal, die volgens de legende de stoffelijke resten van apostel Jacobus in de crypte herbergt.

Dag 9 en 10: Santiago de Compostela – Oviedo (ca. 250 km)
Na het ontbijt rijdt u naar de kust van de Atlantische Oceaan en kruist u de brede delta van de getijrivier EO waarna u het Prinsdom van Asturië binnenrijdt.
De oude kleurrijke binnenstad van Oviedo vol pleintjes en terrasjes, herbergt naast fraaie pre-romaanse monumenten ook veel kunstwerken.

Dag 11 en 12: Oviedo – León (ca. 220 km)
Langs de indrukwekkende bergketens van het Nationale Park Picos de Europa voert de tocht door een nauwe kloof langs schilderachtige bergdorpjes omhoog om vervolgens de bergpas Puerto del Pontón over te gaan op weg naar León. Hier is de imposante gotische kathedraal beroemd vanwege de grote hoeveelheid kunstschatten en de prachtige kleurrijk gebrandschilderde ramen.

Dag 13 en 14: León – Segovia (ca. 280 km)
Over het desolate Centraal Plateau rijdt u naar de heuvels rond de stad Segovia waar u bij aankomst direct het monumentale Romeinse aquaduct ziet liggen dat de hele stad domineert. Ook hier kunt u uw hart ophalen aan de vele culturele bezienswaardigheden zoals het schitterende Alcázar.

Dag 15: Segovia – Madrid (ca. 100 km)
Alweer de laatste dag van deze rondreis. U rijdt terug naar Barajas, de luchthaven van Madrid om uw huurauto in te leveren en vervolgens vliegt u terug.
U kunt ook nog verlengen.

Dagelijks vertrek2 pers kamer2 pers kamer
20223-en 4 sterrenhotelsincl. 4 overnachtingen Paradores
01/01-28/02€ 495€ 695
01/03-30/06€ 595€ 795
01/07-31/10€ 695€ 895
01/11-31/12€ 595€ 795
* Prijs per persoon

Inbegrepen:

 • 15 daagse autorondreis volgens programma
 • 14 overnachtingen op basis 2 pers. kamer inclusief ontbijt(buffet)
 • verblijf in goede 3-en 4 sterrenhotels op prima locaties of naar keuze 4 nachten Paradores (met toeslag)
 • Nederlandse routebeschrijving

Niet Inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden en drankjes
 • entreegelden
 • eventuele toeslag 4 nachten verblijf in Paradores (Segovia/Salamanca/Ponferada)
  Voor de luxe 5 sterren Paradores Santiago de Compostela en San Marcos Leon is er een extra toeslag!
KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Paradores Autoreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.
KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957