Zoek

8-daagse autorondreis Paradores in de Voetsporen van Cervantes

Een reis langs de belangrijkste plaatsen uit het leven en vervlogen tijden van Miguel de Cervantes. Hierbij kunt u een bezoek brengen aan de enclaves nauw verbonden met het beroemde werk van de auteur, Don Quichot van La Mancha. Geniet van het landschap, historie, Spaanse tapas en gastvrijheid!

Dag 1 en 2: Madrid – Oropesa (ca. 150 km)
La Mancha – land van vlaktes, dolende ridders en vazallen – biedt bezoekers de mogelijkheid veel te ontdekken tijdens deze reis. Onze route begint in Oropesa waar u onder meer kunt zien de 16e-eeuwse jezuïet School, de 15e-eeuwse Nuestra Señora de la Asunción kerk en de 15e-eeuwse New Palace. U verblijft 2 nachten in Parador de Oropesa.

Dag 3: Oropesa – Sigüenza (ca. 285 km)
Bij aankomst in de stad Sigüenza worden de bezoekers behoorlijk verrast door haar schoonheid – een uniek centrum met als waar pronkstuk het kasteel waar de Parador is gelegen. Er zijn vele interessante plaatsen in de stad, zoals de kathedraal, de Plaza Mayor, het Casa del Doncel, Las Clarisas de Santiago gateway, San Vicente parochiekerk en de Santa María parochiekerk. Verkennen en ontdekken pleinen en straten te reizen naar een roemrijk verleden. U verblijft in Parador Sigüenza.

Dag 4: Sigüenza – Cuenca (ca. 175 km)
De magische stad Cuenca wacht op ontdekking met zijn hangende huizen, de kathedraal, de San Miguel kerk en San Pedro kerk, Las Descalzas klooster en San Nicolás, onder andere monumenten en de schoonheid van de nabijgelegen Enchanted, waar steen tot leven komt. De plaats herbergt het Abstracte kunstmuseum voor kunstliefhebbers en de onverslaanbare Castilla-La Mancha Science Museum en het provinciaal archeologisch museum voor volop historie en verrassingen. U verblijft in Parador de Cuenca.

Dag 5: Cuenca – Albacete (ca. 160 km)
De grootste stad in Castilla-La Mancha met zijn La Mancha boerderij-achtige Parador. Ontdek het Stedelijk Archeologisch Museum en wandel door de straten door de stad waar het leven van kleine dingen zijn gewaardeerd. Chinchilla de Montearagón ligt vlak bij de Parador, waar een bezoek aan het kasteel via de heuvels van La Mancha en de vlaktes bezocht kunnen worden. Andere interessante bezienswaardigheden zijn onder Alcala del Júcar en de Sierra de Alcaraz en Segura. U maakt 1 overnachting in Parador de Albacete.

Dag 6: Albacete – Almagro (ca. 200 km)
Dit witte dorp ligt in de La Mancha vlakte, als een boot in het midden van een zee van vlaktes. De stad herbergt vele interessante plekken zoals Los Fucares Storehouse, de beroemde Corral de Comedias, de prachtige Plaza Mayor en het Nationaal Theater Museum. De vele grote huizen en paleizen verspreid over de hele stad zijn ook bijzondere hoogtepunten. Overnachting in Parador de Almagro.

Dag 7: Almagro – Manzanares (ca. 35 km)
Een plek om u zich te ontspannen en tot rust komen op het La Mancha parcours. Er zijn prachtige natuur plekken zoals Las Lagunas de Ruidera of Las Tablas de Daimiel buurt Manzanares, de laatste is een belangrijk vogelreservaat waar vogels hebben gevonden een beschermde ruimte en bezoekers kunnen er mogelijk voortdurend ontdekken evoluerende karakter. U verblijft in Parador de Manzanares.

Dag 8: Manzanares – Madrid (ca. 175 km)
Thuisreis of u kunt nog enkele dagen genieten van de wereldstad Madrid.

aankomst dagelijks2 pers kamer2 pers kamer
2024ontbijtbuffethalfpension
02/01 t/m 15/03€ 450€ 675
16/03 t/m 30/06€ 575€ 795
01/07 t/m 30/09€ 595€ 825
01/10 t/m 15/11€ 575€ 795
16/11 t/m 15/12€ 525€ 750
Prijzen per persoon / kerst & nieuwjaar 2024 reeds volgeboekt!

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 7  keer ontbijtbuffet of halfpension
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan