Zoek

8-daagse autorondreis Paradores Noord & Midden Spanje

Tijdens deze reis door Noord-oost Spanje bezoekt u naast Baskenland met de stad Bilbao ook de rust en natuur van deze streek. Genieten van mooie steden zoals Burgos, Soria en Zaragoza met verblijf in enkele schitterende Paradores en kleinschalige comfortabele hotels.

Dag 1: Bilbao
U vliegt met de luchtvaartmaatschappij van uw keuze naar Bilbao. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar uw hotel. De havenstad Bilbao is vooral bekend om de architectonische blikvanger; het Guggenheim museum. Het originele exterieur straalt een buitengewone dynamiek uit die eenieder zal fascineren. Het spraakmakende gebouw ontworpen door architect Frank Gehry, is een echt meesterwerk en heeft Bilbao prominent op de wereldkaart gezet. In het gezellige oude centrum rond de Siete Calles liggen de historische monumenten omringd door bars en restaurants waar de heerlijkste tapas worden geserveerd. Overnachting in Palacio de Oriol, een uniek gelegen 4-sterren herenhuis/kasteel vlak bij zee.

Dag 2: Bilbao – Burgos – Lerma (ca. 200 km)
Burgos heeft een rijk historisch verleden en de vele monumentale bouwwerken herinneren eraan dat de stad door de eeuwen heen een belangrijke halteplaats was voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. De imposante kathedraal is zonder twijfel hét pronkstuk van Burgos en mag zich één van de grootste van Spanje noemen. Gezien vanaf het kerkplein trekt vooral de prachtige lantaarntoren direct de aandacht. Burgos is ook de geboortestad van de legendarische held El Cid die samen met zijn vrouw Jimena in de kathedraal begraven ligt.

Aansluitend een schitterende tocht langs de historische dorpen rond Burgos. Het lieflijke plaatsje Covarrubias wordt beschermd door de Arlanza rivier en omwalling met monumentale stadspoort. In de smalle straatjes liggen de huizen met vakwerk. Tussen de beboste kloven van Las Viñas liggen de resten van het Monasterio de San Pedro de Arlanza met mooie romaanse apsissen. Lerma is een zeldzaam voorbeeld van klassieke stedenbouw uit de 16de eeuw. Steile smalle straatjes met puntige keien en huizen met houten portieken voeren naar de Plaza Mayor. In het nabijgelegen klooster Santo Domingo de Silos kunt u luisteren naar gregoriaanse gezangen van de inmiddels wereldberoemde Benedictijnen monniken. Overnachting Parador de Lerma.

Dag 3: Lerma – Soria (ca. 128 km)
Langs de oevers van de rivier de Duero zet u koers naar Soria. Onderweg passeert u de wijnboerderijen en schattige dorpen en stadjes als El Burgo de Osma. Met barokke bouwwerken en booggewelven aan leuke straten en pleinen. Beslist indrukwekkend is de Cañon del Río Lobos, een diepe kloof in een kalksteenlandschap vol grotten en kloven met een kerkje dat behoorde bij een tempelierenklooster. Soria ligt in een bocht van de rivier de Duero genesteld. Leuk is een paseo, wandeling te maken door de vriendelijke straatjes naar het klooster van San Juan de Duero en langs talrijke romaanse kerken en paleizen. Overnachting in Parador de Soria.

Dag 4: Soria – Siguënza (ca. 100 km)
Door een landschap dat is bespikkeld met dorpen waar de tijd heeft stil gestaan, voert de tocht naar Siguënza. De imposante silhouetten van de versterkte kathedraal en het kasteel steken mooi af tegen de roze en okergeel gekleurde huizen van het stadje dat tegen de heuvel aan leunt. Een wirwar van smalle straatjes verbindt de middeleeuwse bovenstad met de barokke benedenstad. De centraal gelegen Plaza Mayor is een bekoorlijk plein met bogengangen en een stadhuis in renaissancestijl. Overnachting in Parador Siguënza.

Dag 5: Siguënza – Zaragoza (ca. 195 km)
Na het ontbijt rijdt u door naar Zaragoza, de op vier na grootste stad van Spanje en hoofdstad van de provincie Aragon. De stad ligt op een hoogte van ca. 200 meter aan de rivier de Ebro in een landschap van bergen, bossen, heuvels en woestijn. De stad werd 100 jaar voor Chr. Een Romeinse kolonie onder Keizer Augustus en heeft daardoor een rijk verleden. Dwaal door het historische centrum en geniet van de typisch Spaanse sferen van deze mooie stad. We reserveren voor u Hotel Catalonia Pilar  **** of gelijkwaardig in het gezellige centrum van de stad!

Dag 6: Zaragoza – Olite (ca. 145 km)
We vertrekken vervolgens naar Olite. Dit kleine stadje wordt volledig gedomineerd door een middeleeuwse verdedigingsburcht. Tot de 16de eeuw was het de residentie van de koningen van Navarra en daarom kreeg het ook de benaming ‘Koninklijk Paleis’ U maakt 2 overnachting in Parador de Olite of Parador SOS-del Rey Catolico,

Dag 7: Olite – La Rioja
Vandaag kunt u rustig de mooie omgeving van het Olite bezoeken en het uitgestrekte wijngebied van de Rioja. Bezoek een van de vele bodega’s in dit mooie gebied.

Dag 8: Olite – Pamplona – Bilbao (ca. 200 km)
Vanaf Olite kunt u, afhankelijk van uw terugvlucht, nog een bezoek brengen aan het bekende Pamplona, bekend om het Stierenrennen door de smalle straten. Aansluitend terug naar Bilbao.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
02/01 – 15/03€ 525
16/03 – 30/06€ 595
01/07 – 15/10€ 650
16/10 – 15/12€ 575
Prijzen per persoon/ kerst & neiuwjaar 2024 reeds volgeboekt!

Inbegrepen:

 • 8-daagse autorondreis volgens programma
 • 7 overnachtingen op basis 2 pers. kamer
 • 7 keer ontbijtbuffet, toeslag halfpension alleen in Paradores op aanvraag
 • 5 overnachtingen in 4/5 sterren Paradores
 • 2 overnachtingen in Bilbao (1x) en Zaragoza (1x) in 4* hotels
 • Nederlandse routebeschrijving
 • officiële Paradores wegenkaart
 • algemene Informatie plaatsen Noord Spanje

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • entreegelden, overige maaltijden, tolwegen
 • eventueel halfpension toeslag op aanvraag

Bijzonderheden:

 • deze reis is ook mogelijk vanaf Madrid (aangepaste route)
 • u kunt altijd bij ons verlengen en/of uw route wijzigen

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan