Zoek

8-daagse autorondreis Hoogtepunten Paradores Noord Spanje

Deze 8-daagse autorondreis langs de Noordkust van Spanje is een verkorte versie van onze succesvolle 12-daagse Noord Spanje. U bezoekt het groene noorden met plaatsen als Bilbao, Santander, Leon en eindigt in het wijngebied La Rioja. Bovendien overnacht u in de indrukwekkende Picos de Europa.

Dag 1: Bilbao
Hier vindt u het fantastisch ogende Guggenheim museum. Dit spraakmakende ontwerp van Frank Gehry is een echt meesterwerk. In het historische hart van de stad vindt u veel gezellige bars en restaurantjes waar u de lekkerste tapas kunt proeven. Geniet van deze stad, bekend vanwege de pinxos en tapas. Overnachting in Hotel URH Palacio de Oriol of gelijkwaardig, een comfortabel kasteelhotel aan zee.

Dag 2: Bilbao – Santander – Santillana del Mar (ca. 125 km)
In het voetspoor van de pelgrims rijdt u in westelijke richting naar het middeleeuwse stadje Santillana del Mar dat in haar geheel tot het Werelderfgoed behoort. De oudste kerkelijke gebouwen dateren uit de 12de eeuw. Aan de nauwe straten met kinderkopjes liggen de goudstenen huizen die met familiewapens zijn behangen. Vlak bij kunt u ook nog een bezoek brengen aan het Altamira museum met een replica van de prachtige grotten met schilderingen uit de prehistorie. U verblijft 1 nacht in Parador de Santillana del Mar.

Santander is een mondaine badplaats en is bovendien de hoofdstad van de regio Cantabrië. Hier ontstonden de eerste grote scheepsbouwwerven waardoor de handel tussen Spanje en Zuid-Amerika tot grote bloei kwam. De grandeur van weleer is terug te vinden in de statige herenhuizen die langs de lange boulevard liggen en op het schiereiland Magdalena waar het voormalig zomerpaleis staat van de koninklijke familie.

Dag 3: Santillana del Mar – Cangas de Onis (ca. 97 km)
Langs de mooie kustlijn waar langs leuke vissersplaatsjes liggen zoals Llanes en Barro, doemen in de verte de toppen van het bergmassief Picos de Europa al op. Een teken dat u het Prinsdom van Asturië nadert. Een rit door het majestueuze Picos gebergte voert u naar de basiliek van Covadonga en de hooggelegen gletsjermeren. Een spectaculaire tocht die u zeker niet mag missen! Overnachting in de Parador van Cangas de Onis.

Dag 4: Cangas de Onis – Oviedo/Gijon – Ribadeo – Vilalba/Lugo (ca. 260 km)
Vandaag een mooie tocht vol natuur en cultuur. De Sierra del Sueve is een tussengebergte van ongekende schoonheid en vormt de natuurlijke scheiding tussen het Picos de Europa bergmassief en de grillige kustlijn van de Atlantische Oceaan. Richting zee is het landschap minder robuust met valleien vol appelboomgaarden en kleine dorpjes met ‘hórreos’, typische graanschuren op stelten. De aanwezigheid van vele Romaanse kerkjes herinneren eraan dat Asturië in de 9de eeuw een hoofdrol heeft gespeeld in de bedevaart naar Santiago de Compostela.

Aansluitend rijdt u door naar Mondoñedo, gelegen in een brede vallei was dit religieuze centrum eens de hoofdstad van Galicië. De kathedraal van San Mariño, met schitterende Romaanse gevel herbergt een van de mooiste musea met religieuze kunst van Spanje. Vervolgens door naar Lugo, een van de laatste halteplaatsen van belang voor bedevaartgangers naar Compostela. Enorme stadswallen die stammen uit de tijd van de Romeinen omsluiten de oude binnenstad. Overnachting in Parador de Vilalba.

Dag 5: Vilalba (Lugo) – Santiago de Compostela (ca. 110 km)
Vandaag een korte rit naar het beroemde Santiago de Compostela. Op de Praza do Obradoiro staat de indrukwekkende kathedraal, die volgens de legende de stoffelijke resten van Sint Jacob in de crypte herbergt. De zwart granieten deurlijst is gepolijst en uitgehold door de handen van miljoenen pelgrims. Misschien heeft u geluk en wordt de Bota Fumeiro, het reusachtige wierookvat tijdens de pelgrim mis door de basiliek geslingerd! Dankzij de vele palacios, kerken, smalle straatjes en pleintjes, is Santiago een van de aantrekkelijkste steden van Spanje. Overnachting in Pousada Virxe da Cerca****

Dag 6: Santiago de Compostela – León (ca. 340 km)
Vanaf Santiago rijdt u via Ponferrada naar Leon, een mooie tocht door het heuvellandschap en door kleine dorpen. In Leon kunt u de mooie kathedraal bezoeken, het oude centrum en de volop historische gebouwen. U verblijft in de gerenoveerde en luxueuste Parador van Spanje, de gerenoveerde en unieke Parador San Marcos de Leon of Hotel NH Collection Plaza Mayor.

Dag 7: León – Burgos – Logroño/La Rioja (ca. 285 km)
Burgos heeft een rijk historisch verleden en de vele monumentale bouwwerken herinneren eraan dat de stad door de eeuwen heen een belangrijke halteplaats was voor pelgrims op weg naar Santiago de Compostela. De imposante kathedraal is zonder twijfel hét pronkstuk van Burgos en mag zich een van de grootste van Spanje noemen. Gezien vanaf het kerkplein trekt vooral de prachtige lantaarntoren direct de aandacht. Burgos is ook de geboortestad van de legendarische held El Cid die samen met zijn vrouw Jimena in de kathedraal begraven ligt. Overnachting vlakbij Logroño in de Parador Santo Domingo Calzada midden in het wijngebied van La Rioja.

Dag 8: Logroño/La Rioja – Bilbao (ca. 135 km)
Vandaag rijdt u in ca. 1,5 uur weer terug naar de luchthaven van Bilbao.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
02/01 – 29/02€ 525
01/03 – 30/06€ 635
01/07 – 30/09€ 650
01/10 – 15/12€ 595
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 8-daagse Paradores autorondreis volgens programma
  • 6 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 1 overnachting in Palacio Oriol (of gelijkwaardig)
  • 7  keer ontbijtbuffet, toeslag halfpension alleen in de Paradores op aanvraag
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan