Zoek

10-daagse Paradores & Pousadas Spanje/Portugal

Na een bezoek aan de indrukwekkende stad Porto start u uw reis door de groene heuvel en natuur van noord Portugal en Spanje. U verblijft soms in zeer kleinschalige Paradores van slechts 10 kamers. Wij hebben een mooie route voor u samengesteld, waarbij u het stijlvolle comfort kunt meemaken van de Paradores en Pousadas.

Dag 1 & 2: Porto
Porto is een compacte stad en qua oppervlakte niet zo groot. Dit maakt de stad uitermate geschikt om een stadswandeling te maken. Bezoekt u onder andere de Ribeira, het oude pittoreske stadscentrum dat sinds 1996 op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. In de voetsporen van de Grieken, Romeinen en de Visigoten kunt u een wandeling maken langs de Sé kathedraal, de São Francisco kerk en over de schilderachtige Ribeira kade.

Aan de andere kant van de rivier de Douro ligt Vila Nova de Gaia, de oorsprong van de beroemde Portwijnen. Vanuit het centrum van deze stad heeft u een prachtig zicht op het oude centrum van Porto. Wij reserveren voor u een goed 4-sterrenhotel.

Dag 3: Porto – Guimarães (ca. 70 km)
Guimarães, gesticht in de 10de eeuw door ene graaf Vimara Peres, heeft zijn middeleeuws karakter deels kunnen bewaren in het oude stadscentrum. Omwille van zijn historisch middeleeuws centrum kreeg Guimarães in 2001 een plaats op de lijst van het Unesco Werelderfgoed.

Het ligt in het district Braga, heeft een oppervlakte van 242 km³. In het centrum wemelt het van gezellige pleintjes met talloze restaurantjes, cafeetjes, kerken, paleizen en musea. In 2012 was Guimarães de Culturele Hoofdstad van Europa. Het is een aangename en rustige stad met weinig verkeer.

In het oude centrum zijn er veel kleinschalige winkels. Kortom, het is een ideale stad om eens rustig te slenteren en te genieten. U verblijft in Pousada de Guimaraes.

Dag 4: Guimarães – Verin (ca. 130 km)
Vanaf Guimarães rijdt u door het groene landschap naar het natuurgebied van Ourense waar u verblijft in de kleinschalige en Parador de Verin

Dag 5: Verin – Zamora (ca. 200 km)
Zamora is de belangrijkste stad aan de Duero die na de grens met Portugal een andere naam krijgt. Dit goed verdedigbare punt op de steile rotswand boven de rivier was vermoedelijk een nederzetting van de Vaccaei totdat de Carthagers de macht overnamen. De Romeinen hebben er een prachtige brug gebouwd. De stad viel achtereenvolgens onder de heerschappij van de Visigoten en de Moren. In de achtste en negende eeuw – het begin van de Reconquista – veranderde het gebied in een soort niemandsland. Overnachting Parador de Zamora.

Dag 6: Zamora – Salamanca (ca. 75 km)
We bereiken Salamanca met zijn beroemde universiteit en is vol met hoekjes, straatjes en historische gebouwen. Het straalt erfgoed en schoonheid uit. Loop naar het centrum en de Plaza Mayor, ook wel genoemd de mooiste Playa Mayor van Spanje.

Er zijn volop restaurants, bars, tapas en terrassen en Salamanca is ook een jonge stad, dat komt door de bekendste universiteit van het land die hier is gevestigd. Ontdek monumenten zoals het Casa de las Conchas beroemd om zijn gevel, de oude- en de nieuwe kathedraal (S. XIII) en de nieuwe kathedraal. Geniet van deze levendige en jonge stad. U verblijft in Parador de Salamanca.

Dag 7: Salamanca-Ciudad Rodrigo (ca. 75 km)
Zamora ligt schilderachtig op de rechteroever van de Agueda, in de provincie Salamanca, regio Castilla-La Mancha, 651 m boven de zeespiegel op een heuvel. De stad beheerst een uitgestrekte landbouw vlakte, is op een heuvel gebouwd en gedeeltelijk ommuurd.

De stad werd in de 12de eeuw gesticht door graaf don Rodrigo González op de plaats van het oude Keltische Mirobriga. De naar de stichter genoemde stad is sinds 1175 bisschopszetel. Overnachting Parador de Ciudad Rodrigo.

Kathedraal de Santa Maria
De bouw van de kathedraal begon op 17 juli 1165 onder koning Ferdinand II van León en kwam gereed in 1230 onder Ferdinand III de Heilige, in het jaar dat de koninkrijken León en Castilië werden verenigd. De drieschepige basiliek met kruisbogen en drie met de schepen overeenkomende gewelven was geïnspireerd op de basiliek te Zamora.

Dag 8: Ciudad Rodrigo – Casa de Insua (ca. 135 km)
Vanaf Ciudad Rodrigo gaat u weer de grens tussen Spanje en Portugal over waar de enige Parador staat buiten Spanje! U rijdt door het groene landschap en het natuurpark Parque de Natural da Serra da Estela bij Guarda. U verblijft 1 nacht in de zeer kleinschalige verborgen Parador Casa de Insua.

Dag 9: Casa Insua – Viseu (ca. 40 km)
Vanaf Casa Insua is het een korte afstand naar Viseu. Neem de tijd om een mooie wandeling te maken in deze historische stad.

Deze oude stad met grijze stenen huizen, maar ook veel groen, is een gezellige en levendige stad. Viseu werd uitgeroepen tot de Portugese stad met de hoogste levenskwaliteit.

Om de stad beter te leren kennen begint u het best met een wandeling door het goed bewaarde historisch centrum. Vanuit de Rossio vertrekken er verschillende smalle middeleeuwse straatjes, waar verschillende kleinere handelszaken zijn gevestigd.

Het loont de moeite deze straatjes te volgen tot aan de Rua Direita of de Rua Escura met 16e-eeuwse huizen met waterspuwers en gotische ramen of tot aan de Quatro Esquinas waar een van de poorten van de stadsmuren stond. U verblijft 1 nacht in Pousada de Viseu.

Dag 10: Viseu – Porto (ca. 130 km)
Vanaf Viseu rijdt u weer in noordelijke richting naar Porto.

dagelijkse aankomst2 pers kamer
2024ontbijtbuffet
02/01 – 29/02€ 695
01/03 – 30/06€ 875
01/07 – 30/09€ 895
01/10 – 15/11€ 835
16/11 – 15/12€ 750
Prijzen per persoon

Inbegrepen:

  • 10-daagse Paradores & Charme autorondreis volgens programma
  • 9 overnachtingen op basis 2 pers. kamer in aangegeven Paradores
  • 9  keer ontbijtbuffet/ toeslag halfpension op aanvraag
  • Nederlandse routebeschrijving en informatie

Niet inbegrepen:

  • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
  • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
  • brandstofkosten en tolwegen
  • overige maaltijden, entreegelden
  • toeslag 1-persoonskamer

Na het versturen van dit aanvraagformulier nemen we persoonlijk binnen 24 uur contact met u op over de mogelijkheden. De aanvraag is vrijblijvend en aan verandering onderhevig.

KLIK HIER om naar de autoverhuur pagina te gaan.

KLIK HIER om naar SkyScanner te gaan