Parador de Cazorla ***

Midden in de uitgestrekte dennenbossen van het beschermde natuurgebied Sierras de Cazorla, Segura y Las Villas ligt in een schitterende oude, typisch Zuid-Spaanse cortijo.

Deze Parador is uiterst geschikt om tot rust te komen na alle bezienswaardigheden in Andalusië. U hoort er enkel vogeltjes kwetteren. In het natuurgebied zijn veel wandel- en fietsroutes uitgezet. De grootste rivier van Andalusië, de Guadalhorce, ontspringt hier en er zijn ook enkele grotten te bezoeken.

Het dorpje Cazorla is ook bezienswaardig met het Kasteel van La Yedra, of bezoek de Romeinse ruïnes Real de Becerro. U kunt hier prachtige wandelingen maken en bij de receptie van de Parador heeft men suggesties en wandelroutes voor u.

De herfst is hier het meest indrukwekkende jaargetijde. Omdat er zoveel loofbomen groeien in het park, kleurt het hele gebied grotendeels oranje tegen het einde van oktober en begin november. Hier is de kans groot dat u wilde zwijnen, vossen en veel roofvogels ziet. Op het menu vind u ook veel wild, omdat het voor de inwoners een geliefd jachtgebied is. De Parador ligt in de provincie Jaén, bekend om haar vele olijfboomgaarden.

Bijzonderheden:
De Parador is jaarlijks gesloten i.v.m. slecht weer en sneeuwval van ca. 1 januari tot begin maart!