Parador Alcala de Henares ****

De Parador van Alcalá de Henares is gebouwd in een 17e eeuwse stijl en deed dienst als het oude Dominicaanse College van Santo Tomas de Aquino. De Parador heeft prachtig uitzicht op de Trilingue Patio van de Alcalá de Henares Universiteit. Zowel het college als de universiteit maken deel uit van de monumenten collectie van Alcalá de Henares, welke op de Werelderfgoed lijst van UNESCO staat sinds 1998. De Parador is recentelijk gerenoveerd en heeft eind 2008 haar deuren weer geopend, waardoor er ook diverse moderne faciliteiten aanwezig zijn.

De Parador is gevestigd in een voormalige College van Santo Tomas de Aquino in Alcalá de Henares. Twee van de vleugels van de oorspronkelijke Parador (één na oudste Parador van Spanje 1929) zijn behouden gebleven. Traditionele aspecten zoals de houten balken zijn behouden gebleven in het huidige interieur, en zijn onder andere terug te vinden in de kamers en het restaurant. De Parador heeft een traditionele keuken, waar diverse stoofschotels op het menu staan. Ook knoflook soep en de “costrada”, een amandel gebak dessert zijn een specialiteit. Tevens kan er gebruik gemaakt worden van de uitstekende spa faciliteiten van de Parador.
Er is een zeer goede trein verbinding Cercanias Renfe van Alcala naar centrum Madrid (ca. 40 min), deze trein gaat 2x per uur.

Faciliteiten:
Er is een restaurant, bar, airconditioning, internet (gratis), u beschikt over een binnen en buitenzwembad, spa, tuin en een garage. Tevens mooie lounges, bar en restaurant. Alcalá de Henares is een stad in Spanje, gelegen op ongeveer 35 kilometer ten noordoosten van het centrum van Madrid. Het historisch centrum van Alcalá de Henares behoort tot het UNESCO Werelderfgoed.

Uw kamer:
Alle kamers zijn voorzien van telefoon, satelliet/kabel TV, minibar, internettoegang, kluis. Badkamer met bad/douche, toilet en haardroger.

Ligging:
In de omgeving is er gelegenheid om te fietsen, zwemmen, wandelen, tennissen en het bezoeken van culturele punten. Het is de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Cervantes House Museum, Openlucht Museum van Beeldende kunst, Bernardes Klooster, het Prado Museum en de klooster van Las Descalzas en La Encarncion.

Geschiedenis
Het pand is gebouwd in 1510 door Cardinal Cisneros en hier vestigde later de Universiteit zich, welke heeft bijgedragen aan de prestigieuze en historische uitstraling van de stad. In deze stad woonden ook zeer belangrijke personen zoals de Cervantes, Lope de Vega en Quevedo