Midden Spanje

Parador de Jarandilla de la Vera is omgeven door prachtig natuurschoon en was respectievelijk een kasteel en een paleis. Door deze rijke geschiedenis zijn er vele historische elementen terug te vinden in deze Parador, ‘Carlos V’.

 

Ligging:
De Parador ligt in het stadje Jarandilla de la Vera en wordt omgeven door ravijnen, stromen en natuurlijke bronnen. Hier is onder andere nog een brug uit de Romeinse tijd te bewonderen. Op 50 km afstand ligt het natuurpark Monfragüe.

Faciliteiten:
Het hotel heeft een receptie, bar, lobby, airconditioning en een mooi aangelegde tuin met zwembad en speeltuin. Er zijn openbare, onbewaakte parkeerplaatsen. Het ontbijt is in buffetvorm. Het uitstekende restaurant serveert regionale gerechten waaronder tomatensoep, ‘Migas Extremenas’ (gepaneerde stoofpot van verschillende soorten vlees en groenten) en de absolute specialiteit, taart van zoete eikels.

Kamers:
De aantrekkelijke kamers zijn pasgeleden opnieuw gedecoreerd en hebben een intieme atmosfeer. De kamers zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV (met satellietkanalen), kluisje en een minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn 53 kamers.

Geschiedenis:
De Parador is in de15e eeuw gebouwd als kasteel/paleis. Keizer Karel V verbleef er jaarlijks enkele maanden. Hij ligt begraven in het, slechts op 6 km afstand liggende, Monasterio de Yuste. Dit klooster behoord tot het nationaal erfgoed maar de monniken hanteren de openingstijden niet altijd zoals aangegeven.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957