Search

Parador de La Palma ****

Deze nieuwgebouwde Parador op La Palma ligt te midden van prachtige natuur en heeft een schitterende tuin met planten die kenmerkend voor het eiland zijn. U verblijft hier als u er ‘s winters even tussenuit wilt, maar geen zin heeft in de drukte van Gran Canaria of Tenerife. Dit eiland is ideaal om te wandelen, er zijn honderden kilometers met gemarkeerde wandelroutes. In de zomer is het hier net iets koeler dan op de andere Canarische eilanden en dat heeft te maken met het feit dat dit eiland het meest westelijk ligt en daardoor het meest Atlantische (dus koelere) wind krijgt. Gaat u wandelen in de bergen, dan heeft u nog minder last van de hitte.

Ligging:
De Parador ligt in een gebied met ongekende weelde, vlak bij de hoofdstad Santa Cruz de la Palma en het vliegveld genaamd El Zumacal en binnen de stadsgrenzen van Breña Baja, de belangrijkste badplaats van het eiland. Het op 8 km verder gelegen Santa Cruz heeft een mooi historisch centrum. Activiteiten zoals wandelen, parapenten, paardrijden, mountainbike, speleologie, diepzeeduiken, bergbeklimmen en afdalingen in ravijnen zijn mogelijk in de nabije omgeving. Het internationale zonneobservatorium ligt op 35 km. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca 5 km en de afstand naar het station bedraagt ca 8 km.

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, lift, winkeltje, sauna, fitnessruimte, , airconditioning en mooie tuin met zwembad en speeltuin. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant worden vooral regionale gerechten geserveerd zoals ‘Cherne con papas arrugadas y mojo’ (gegrilde tandbaars met gezouten aardappels in de schil en een typisch sausje). Ook de stoofpotten van konijn of kip zijn overheerlijk. Drink daarbij een wijn van het eiland en u hebt een perfecte maaltijd.

Kamers:
De nette kamers zijn ingericht in de typische stijl van de Canarische Eilanden en zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV, (Canal+, satellietkanalen), kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet.

De Parador beschikt over 78 kamers

Geschiedenis:
Net als alle Canarische Eilanden is La Palma gevormd door vulkanische activiteiten. Dit heeft ongeveer drie miljoen jaar geleden plaatsgevonden. Het eiland heeft het actiefste vulkanisme van het Archipel. De oppervlakte van het eiland is zo’n 700 vierkante km en het hoogste punt ligt op 2426 m boven de zeespiegel. La Palma is daarmee wereldwijd gezien het hoogste eiland in relatie tot het oppervlak. De oorspronkelijke bewoners van La Palma zijn de Benahoarieten, waarvan de oorsprong nog steeds onbepaald is. Zij hadden een neolithische cultuur en waren verdeeld in verschillende stammen die geleid werden door stamhoofden. De belangrijkste overblijfselen van deze cultuur zijn grotwoningen, rotstekeningen en met stenen geplaveide paden door de bergen.