Zoek

Parador de Cruz de Tejeda ****

De Parador de Cruz de Tejeda ligt midden op het eiland Gran Canaria dichtbij een natuurreservaat. Ideaal voor wie er ’s winters even tussenuit wil maar geen zin heeft in de heisa van Las Palmas. Of wie in de zomer wel naar de Canarische Eilanden wil maar geen zin heeft in de hitte. Dit hotel ligt op meer dan 1500 meter hoogte waardoor u geen last heeft van de verzengende hitte aan de kust. En wilt u dan toch een dag de gekte van las Palmas in, dan rijdt u er binnen een uur naar toe.

Ligging:
Het hotel ligt prachtig gelegen op een hoogte van 1560 meter boven de zeespiegel op het kruispunt van de oude koninklijke (wandel)paden. Het dankt zijn naam aan een kruis uit 1690 dat bij de entree van het hotel staat. Door zijn ligging in het hart van Gran Canaria kunt u heerlijk genieten van het prachtige uitzicht en de mooie omgeving. Het Tamabada Pine Forest ligt direct naast de parador.

Wanneer u in deze parador verblijft kunt u het nabijgelegen plaatsje Tejeda bezoeken. Hier bevinden zich het Abraham Cárdenes Sculpture Museum, het Anthropology Museum, het Medicinal Plant Centre, the King’s Caves of Roque Noble en Roque Bentayga.

Faciliteiten:
De Parador beschikt over een 24-uurs receptie, een ruimte voor bagage-opslag, een selfservice restaurant, roomservice, een openlucht bar, een lounge met twee open haarden, een feestzaal, strijkservice, gratis internet toegang in de gemeenschappelijke delen, een zwembad, een spa, een fitnessruimte, een tuin, parkeerfaciliteiten

Kamers:
De meeste kamers hebben een prachtig uitzicht op de grote krater van Caldera, welke gevormd is door vulkanische activiteit en geslepen is door het water van de oceaan. (Interieur) De kamers beschikken over een minibar, TV, telefoon, kluisje en gratis internet toegang, De badkamer beschikt over een douche en/of bad, wc en haardroger.

Geschiedenis:
In de 17e eeuw werd het kruis, dat bij de entree van het hotel staat, door lokale inwoners als referentiepunt gebruikt