Midden Spanje

Deze Parador ligt aan de linkeroever van de rivier de Tormes, op een heuvel tegenover het monumentale centrum van de stad Salamanca. Op 20 km afstand ligt een golfbaan. De afstand naar de luchthaven bedraagt ca 14 km.


 

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, verschillende salons, airconditioning, internetaansluiting in de gemeenschappelijke ruimte, lift, winkeltje en garage. Verder is er een sauna, Turks bad, fitnessruimte en een mooie tuin met zwembad en tennisbaan. Het ontbijt is in buffetvorm. In het fraaie restaurant kunt u behalve van het schitterende uitzicht, genieten van tal van verfijnde streekgerechten, zoals ‘Hornazo’ (taart met o.a. hardgekookte eieren), ‘Farinato’ (witte worst), ‘Toston’ (geroosterd speenvarken), verschillende Iberische worstsoorten, kaas uit Hinojosa en amandelkoekjes.

Kamers:
De kamers zijn ruim, comfortabel en elegant. Ze zijn voorzien van alle moderne comfort zoals telefoon, TV (Canal+ en satellietkanalen) kluisje en minibar. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Aantal kamers: 110

Verzorging:
U verblijft hier op basis logies met ontbijtbuffet.
Toeslag half-en volpension op aanvraag.

Geschiedenis:
In de 3e eeuw voor Chr. heeft Hannibal de stad belegerd en ingenomen. In de tijd van de Romeinen was het belangrijk omdat het op de zilverroute lag. De stad staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. De plaatselijke VVV heeft een stadswandeling uitgezet. Wanneer u die volgt, komt u langs alle architectonische, culturele en religieuze hoogtepunten van de stad, zoals de Plaza Mayor, de twee kathedralen, de universiteit, het klooster ‘Las Escuelas Menores’, het Convento de las Dueñas, klooster en kerk van San Estebán, het Monterrey paleis, ‘Casa de las Conchas’ (huis versierd met schelpen) en het studentenplein de Anaya. De universiteit is één van de oudste van Europa (met Bologna, Parijs en Oxford). Op het plein voor de universiteit, in het witte huis op de hoek, heeft de hertog van Alva gewoond.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957