Noord Spanje

Parador de Cardona maakt deel uit van een 9e eeuws kasteel, waarvan de toren zelfs dateert uit de 2e eeuw. Deze historische Parador, ‘Duques de Cardona’, heeft dan ook een historische ambiance en prachtige kamers waarvan verschillende met fraai uitzicht over de omgeving.

Geschiedenis:
De Parador is een versterkte burcht, gelegen op een vooruitstekende berg, die uit de 9e eeuw stamt. De toren dateert zelfs uit de 2e eeuw en de naastgelegen Romaanse kerk uit de 11e eeuw. De Minyona toren die onderdeel is van het kasteel, was de gevangenis van Adeles, de dochter van de hertog van Cardona. Zij werd daar gevangen gehouden door haar broers nadat ze verliefd werd op de leider van de Moren, waarna ze zich bekeerde tot zijn religie. Een jaar nadat ze gevangen werd gezet, is ze overleden. Het kasteel was onderwerp van veel gevechten door onder andere Karel de Grote, Willem de Harige en Almursur de Moor. Het kasteel werd ernstig beschadigd tijdens de Spaanse burgeroorlog van 1936-1939 maar werd later perfect gerestaureerd tot de huidige Parador die in 1976 zijn deuren opende. De kamers, met muren van stoere natuursteen, zijn ingericht met meubilair uit een ver verleden waaronder hemelbedden.

Ligging:
De Parador ligt op de top van een heuvel en heeft daardoor een adembenemend uitzicht over de vruchtbare vlaktes van de rivier de Cardoner en de stad. Vanaf de Parador is de Romeinse brug te zien die over de rivier is gebouwd. Deze brug werd vroeger gebruikt door pelgrims. Op een heldere dag is het mogelijk om 50 km de verte in te kijken naar de heuvels waar het Monserrat klooster staat. In de omgeving van het hotel kan gewandeld, paardgereden, gevist of gegolfd (32 km) worden. De afstand naar de luchthaven van Barcelona bedraagt ca 100 km, die naar het station ca 32 km. Gerona ligt op ca. 140 km, Figueres op ca. 150 km.

Faciliteiten:
Het hotel beschikt over een receptie, lobby, bar, lift, winkeltje, fitnessruimte, sauna, tuin en airconditioning. Het ontbijt is in buffetvorm. In het restaurant worden Catalaanse gerechten geserveerd waaronder wilde champignons, een verscheidenheid aan worstjes waaronder ‘Butifarra con mongetes’ (Catalaanse worstjes met witte bonen.

Kamers:
De kamers hebben veelal hemelbedden en een prachtig uitzicht. Alle kamers hebben telefoon, TV, (Canal+ en satellietkanalen), minibar en kluisje. De volledig ingerichte badkamers hebben bad of douche en toilet. Er zijn 51 kamers.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
HOOFDKANTOOR MADRID
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle de la Union 8 (4-1)
    28013 MADRID (Palacio)
  • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
  • FD TRAVEL GROUP
  • Calle Oliva 984
    03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
  • +34 966 764 957