Midden Spanje

Parador de Alarcon herinnert u aan vroeger tijden met veel historische details die nog steeds aanwezig zijn in het fort. De karakteristieke kamers van deze romantische Parador, ‘Marqués de Villena’, benadrukken nog eens de historische ambiance. Overal hangen bijzondere schilderijen.

 

Ligging:
De Parador ligt op een unieke locatie, in de Castilliaanse hoogvlakte. Vanwege de bijzondere ligging op een vooruitstekende rots in een bocht van de rivier de Júcar, heeft u een adembenemend uitzicht over deze rivier die een splitsing vormt tussen de provincies La Mancha en Levante. Cuenca, beroemd om zijn ‘hangende’ huizen, ligt op ca. 90 km afstand. Ook Alarcón is met zijn historische centrum een bezoek meer dan waard. De stad ligt ruwweg halverwege Madrid en Valencia (beide op ca. 180 km). In de omgeving kan gewandeld, gevist en gejaagd worden.

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, lift, airconditioning en een tuin. Het ontbijt is in buffetvorm. Er is een uitstekend restaurant dat typische streekgerechten serveert waaronder zuiglam, kalfsvlees en als dessert ‘Alajú’ (noga van amandelen en honing in een flensje). In de winter kunt u genieten van diverse wildgerechten. Rondom het hotel vindt u een onbewaakte parkeergelegenheid.

Kamers:
De romantische kamers hebben Arabische invloeden met houten meubilair en warme kleuren. Zij zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV met satelliet-kanalen en minibar. Volledig ingerichte badkamer met bad of douche en toilet. Deze Parador beschikt over slechts 14 kamers.

Geschiedenis:
Het Middeleeuwse fort is één brok historie en heeft veel belegeringen moeten doorstaan. Het fort is gesticht door de Arabieren in de 8e eeuw, daarna is het ingenomen door Koning Alfonso VIII in de 12e eeuw. Tijdens de Reconquista heeft het zijn Arabische invloeden weten te behouden, waardoor het fort uitstekend zou passen in het sprookje van duizend-en-één nacht. In de recente eeuwen werd de markies van Villena de eigenaar en hierna bewoonde de beroemde schrijver Don Juan Manuel het fort. Na een ingrijpende renovatie heeft het in 2003 zijn deuren geopend als hotel. Gelukkig zijn de talrijke stijlkenmerken hierbij behouden gebleven, zoals zeven middeleeuwse poorten, twee middeleeuwse bruggen, torens en wachttorentjes op de muren.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

WELKOM/ATTENTIE!

Alle 120 stijlvolle Paradores zijn geopend, u bent van harte welkom!

Voor  2021 zijn alle Paradores  boekbaar!  Reserveer tijdig!
Veel data zitten nu al vol in de vaak kleinschalige veel gevraagde Paradores.
Vroegtijdig boeken en gratis annuleren/wijzigen is altijd mogelijk tot 10 dagen voor aankomst.

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-geen aanbetaling (u kunt gratis annuleren of omboeken)
-4 weken voor vertrek contacten wij u en overleggen met u wel/niet doorgaan of doorschuiven
-bij wel doorgaan kunt u de reissom aan ons voldoen, u kunt dan tot 10 dg voor vertrek gratis annuleren
-u ontvangt dan de betaalde reissom per bank van ons teruggestort (geen vouchers)

Wij hopen dat u vanaf ca. mei/juni weer van een onbezorgde vakantie kunt genieten!
Indien vragen, laat het ons weten.