Midden Spanje

Parador de Alarcon herinnert u aan vroeger tijden met veel historische details die nog steeds aanwezig zijn in het fort. De karakteristieke kamers van deze romantische Parador, ‘Marqués de Villena’, benadrukken nog eens de historische ambiance. Overal hangen bijzondere schilderijen.

 

Ligging:
De Parador ligt op een unieke locatie, in de Castilliaanse hoogvlakte. Vanwege de bijzondere ligging op een vooruitstekende rots in een bocht van de rivier de Júcar, heeft u een adembenemend uitzicht over deze rivier die een splitsing vormt tussen de provincies La Mancha en Levante. Cuenca, beroemd om zijn ‘hangende’ huizen, ligt op ca. 90 km afstand. Ook Alarcón is met zijn historische centrum een bezoek meer dan waard. De stad ligt ruwweg halverwege Madrid en Valencia (beide op ca. 180 km). In de omgeving kan gewandeld, gevist en gejaagd worden.

Faciliteiten:
De Parador heeft een receptie, bar, lift, airconditioning en een tuin. Het ontbijt is in buffetvorm. Er is een uitstekend restaurant dat typische streekgerechten serveert waaronder zuiglam, kalfsvlees en als dessert ‘Alajú’ (noga van amandelen en honing in een flensje). In de winter kunt u genieten van diverse wildgerechten. Rondom het hotel vindt u een onbewaakte parkeergelegenheid.

Kamers:
De romantische kamers hebben Arabische invloeden met houten meubilair en warme kleuren. Zij zijn voorzien van alle moderne comfort waaronder telefoon, TV met satelliet-kanalen en minibar. Volledig ingerichte badkamer met bad of douche en toilet. Deze Parador beschikt over slechts 14 kamers.

Geschiedenis:
Het Middeleeuwse fort is één brok historie en heeft veel belegeringen moeten doorstaan. Het fort is gesticht door de Arabieren in de 8e eeuw, daarna is het ingenomen door Koning Alfonso VIII in de 12e eeuw. Tijdens de Reconquista heeft het zijn Arabische invloeden weten te behouden, waardoor het fort uitstekend zou passen in het sprookje van duizend-en-één nacht. In de recente eeuwen werd de markies van Villena de eigenaar en hierna bewoonde de beroemde schrijver Don Juan Manuel het fort. Na een ingrijpende renovatie heeft het in 2003 zijn deuren geopend als hotel. Gelukkig zijn de talrijke stijlkenmerken hierbij behouden gebleven, zoals zeven middeleeuwse poorten, twee middeleeuwse bruggen, torens en wachttorentjes op de muren.


Grotere kaart weergeven

KANTOOR AMSTERDAM
 • FD TRAVEL GROUP B.V.
 • Passeerdersgracht 4-4
  1016 XH Amsterdam
 • +31 020 894 3135
HOOFDKANTOOR MADRID
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle de la Union 8 (4-1)
  28013 MADRID (Palacio)
 • +34-622 195 533
KANTOOR COSTA BLANCA
 • FD TRAVEL GROUP
 • Calle Oliva 984
  03189 ORIHUELA COSTA (Alicante)
 • +34 966 764 957

Alle 120 stijlvolle kleinschalige Paradores (Staatshotels)  zijn OPEN, u bent van harte welkom!

Voor zomer 2021 gelden onderstaande afwijkende voorwaarden:
-géén aanbetaling (gratis annuleren of omboeken, om welke reden dan ook)
-u kunt altijd nog tot 15 dagen voor vertrek gratis annuleren en ontvangt uw betaalde reissom terug
-u ontvangt dan GEEN vouchers, uw volledige reissom storten wij terug (net als bij ons in 2020)

Spanje is open over de weg tussen alle provincies. U komt Spanje per 7/6/21 binnen met uw vaccinatie-bewijs .
Niet gevaccineerde met PCR test. Vanaf eind juni kunt u met de EU-app/certificaat (pcr test of gevaccineerd) reizen in de hele EU zonder beperkingen. Alleen een mondkapje binnen is verplicht.
GELD TERUG GARANTIE indien uw bestemming een negatief reisadvies krijgt (ook tijdens uw verblijf)!

Laatste reisadvies Ministerie Buitenlandse Zaken: https://www.nederlandwereldwijd.nl/reizen

Bij twijfel, niet reizen.  Indien vragen, laat het ons weten!